Flipboard voor iPad synchroniseert nu tussen iOS-apparaten

· Gonny van der Zwaag

flipboard ipadFlipboard heeft een nieuwe versie van de iPad-app uitgebracht. Nieuw is ondersteuning voor Tumblr en 500px, maar er zit ook een interessante nieuwe functie in: Flipboard Account. Het houdt in, dat je een account kunt aanmaken, waarmee je je favoriete content ‘in the cloud’ kunt bewaren. De app houdt daarmee bij, welke feeds je wilt lezen. Als straks de Flipboard-app voor de iPhone beschikbaar komt, wordt het makkelijker om afwisselend op iPhone en iPad je nieuws te lezen.

Ook is de nieuwe Flipboard Account-functie handig voor gezinsleden die met meerdere personen één iPad delen. Je laadt je bronnen, abonnementen en accounts van sociale netwerken in één keer. Bij de eerste keer gebruik moet je wel een gebruikersnaam, wachtwoord, e-mail en (optioneel) je volledige naam en een foto invullen of toevoegen. Als je later de app Flipboard opent, kun je meteen kiezen voor je eigen account. Je wordt dan niet meer lastiggevallen door de nieuwsbronnen en voorkeuren van anderen die dezelfde iPad gebruiken. De iPhone-versie van Flipboard kan elk moment verschijnen. Er zou ook een webversie in de maak zijn, zodat gebruikers van andere tablet-platformen ook Flipboard kunnen gebruiken.

Zoek je in de tussentijd een iPhone-app om makkelijk nieuws te kunnen lezen op de manier zoals je bij een magazine of krant gewend bent, dan kunnen we Newstream aanbevelen.

Downloaden: Flipboard (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.