Flipboard voor iOS bewaart Google Reader-feeds na update

· Bastiaan Vroegop

Flipboard iconNieuwsapp Flipboard is na de laatste update voorbereid op het verdwijnen van Google Reader. Alle feeds en mappen in Google Reader die je vanuit Flipboard bekijkt, worden automatisch in de app opgeslagen als je voor of op 30 juni inlogt. Hierdoor is je volledige bronnenlijst in de app te gebruiken nadat Google Reader op 1 juli de deuren heeft gesloten.

Flipboard grijpt onder andere naar Google Reader om zo artikelen te vinden die de gebruiker mogelijk interessant vindt. De app bleef zich echter beroepen op de feedlijst van de dienst, waardoor hij niet meer zou werken zodra Google Reader offline gaat. De verder vrij kleine update lost dit probleem op door je feeds op te slaan.

De update maakt het ook mogelijk om een zelfgemaakt Flipboard-tijdschrift te delen op Twitter of Facebook. Daarnaast heeft de ontwikkelaar de nodige bugfixes toegepast.

Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.