FixPix maakt mooi gebruik van bewegingssensor iPhone

· Jeroen Reumkens

eBoy FixPixeBoy maakt al jaren zeer gedetailleerde illustraties van heel veel verschillende onderwerpen, maar combineerde dat nog niet eerder met interactie. Nu zijn ze de samenwerking aangegaan met een aantal softwareontwikkelaars van Delicious Toys, om het vernieuwende spel FixPix te ontwikkelen.

Door de manier waarop gebruik wordt gemaakt van de bewegingssensor van de iPhone, krijg het spel een 3D-effect. De verschillende tekeningen van eBoy worden namelijk in losse lagen getoond op het scherm. Door vervolgens je iPhone te kantelen krijg je een ander aanzicht van de afbeelding te zien, wat het 3D-effect met zich meebrengt. De bedoeling is om alle onderdelen van de afbeelding met elkaar te verbinden en zo dus tot de totale afbeelding te komen.

Door te spelen met de afbeeldingen verdiep je je natuurlijk ook meteen in het werk van eBoy. Een goede manier om extra bekendheid te krijgen, maar dat doet niets af aan het feit dat er op een geweldige manier gebruik gemaakt wordt van de bewegingssensor.

Op de website van Delicious Toys kun je alvast een klein voorproefje krijgen van het spel en aanmelden om een melding te krijgen als het spel in de App Store is verschenen. Onderstaande video (van Vimeo, dus helaas niet op je iPhone te bekijken) probeert een indruk te geven van hoe dit effect tot stand komt.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.