Final Fantasy IV komt op 20 december op iOS

07 december 2012, 16:55 · Bart Breij

Final Fantasy IV iPhone iOSSquare-Enix brengt Final Fantasy IV op 20 december uit op de iPhone, iPod touch en iPad. Het gaat daarbij niet om het jaren oude origineel, maar om de remake die eerder verscheen op de Nintendo DS. Het wordt geen goedkoop spel: het lijkt te gaan verschijnen voor 20 dollar of euro, en daarmee is de prijs zoals bij meer Square-Enix games veel hoger dan bij concurrerende spellen. De remake heeft ook een eenvoudige Easy-stand voor beginners van RPG’s.

In Final Fantasy IV stap je in de schoenen van Cecil, een dark knight die het als zijn missie ziet om de kwade magiër Golbez uit te schakelen voordat hij met zijn kristallen de wereld vernietigt.

In het spel ga je op stap met constant andere teamgenoten die zich bij je aansluiten en die je kan selecteren op hun specialiteiten. Eveneens zijn er Hero’s; sterkere personages die waar je verder niet aan kan sleutelen qua eigenschappen. Final Fantasy IV geniet een vechtsysteem dat Active Time Battle heet, waarin je nog steeds menu’s opent om aanvallen te selecteren en waarin je in principe nog om de beurt aanvalt, maar waarin ook elementen die op je reflex en op snelheid teren zijn verwerkt.

Na de iOS-versie op 20 december, verschijnt Final Fantasy IV in het begin van 2013 ook voor Android. Het is niet de eerste DS-remake van de serie op de iPhone: eerder kwam Final Fantasy III al uit, die we hieronder linken. De game is tijdelijk fors in de aanbieding voor 7,99 euro, in plaats van de gebruikelijke 14,49.

Downloaden: Final Fantasy III (€7,99 tijdelijke prijs, iPhone, iOS 3.0+)

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 • Richard
  1 year

  Boeiuh!
  Final Fantasy VII
  Die willen we !

  Antwoord Quote

 • Mman250
  1 year

  Als gta vicecity all 1GB is ben ik benieuwd hoe groot deze dan gaat worden!

  Antwoord Quote

 • Shadelife
  1 year

  Origineel geplaatst door Richard
  Boeiuh!
  Final Fantasy VII
  Die willen we !

  Juist ja!, alleen raak ik dan waarschijnlijk m’n vriendin kwijt en moet ik eenzaam met Cloud en m’n iPad door het leven :(

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.