FiLMiC Pro op iPad verschenen en tijdelijk gratis

23 november 2012, 20:15 · Gonny van der Zwaag

filmic pro ipadFiLMiC Pro, een bekende video-app voor iPhone en iPad, heeft een update naar versie 3.0 gekregen. De nieuwste versie is een universele app gebruiken en is daardoor ook op de iPad te gebruiken. Maar er geldt wel een flinke maar: je zult moeten beschikken over de nieuwste iOS-versie 6.x. FiLMiC Pro is een zeer uitgebreide app waarmee je kunt videofilmen met de iPad.

Daarbij heb je allerlei instellingsmogelijkheden qua witbalans, framerate, slow motion en dergelijke tot je beschikking. De app bevat alles wat je nodig hebt om een professioneel filmpje te maken. Met de nieuwste iPads kun je video’s met 1080p-resolutie maken dus opeens wordt je iPad een apparaat waarmee je bijvoorbeeld als verslaggever breaking nieuws kunt verslaan, als er even geen ‘echte’ camera in de buurt is. Volgens de makers levert FiLMiC Pro daarbij dezelfde kwaliteit als een $5000 kostende Sony FS100 of een $13.000 kostende Canon C300.

De nieuwe iPad-app is in landschaps- en portretstand te gebruiken. Op de iPhone wordt nu ondersteuning geboden voor de iPhone 5. Verder bevat de app een hoop kleine vernieuwingen, zoals een transparante gebruikersinterface, 14 voorgedefinieerde instellingen, een histogram op iPhone 5 en iPad, een indicator hoeveel opslagruimte er nog vrij is, een indicator voor de resterende batterijduur en nog veel meer. Het mooie is dat de app bovendien vandaag gratis te downloaden is vanwege Black Friday. Echt een koopje dus, want deze app heeft heel veel mogelijkheden. De opvolger FiLMiC Pro 2 biedt trouwens nog veel meer mogelijkheden, maar die kost nog wel €4,49.

Downloaden: FiLMiC Pro (tijdelijk gratis, normaal €3,59, universeel, iOS 6.0 of hoger)

filmic pro ipad tuin

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • PeerSientje
  1 year

  Dank voor deze geweldige tip!

  Antwoord Quote

 • Tycho
  1 year

  Die nemen we eventjes mee, bedankt :)

  Antwoord Quote

 • jaap
  1 year

  Hahaha zelfde kwaliteit als een 5.000 dollar kosten camera. Tuurlijk jonge….blijf dat lekker geloven!!

  Antwoord Quote

 • Ron E
  1 year

  Volgens de makers dezelfde kwaliteit als een FS100 is al onzin, maar dan ook nog gelijk aan een C300 is helemaal grootheidswaanzin.
  Dat is jammer want dit doet afbreuk aan de betrouwbaarheid van de makers.

  De app haalt ongetwijfeld het maximale uit een iPad3/4, zojuist even getest op mijn iPad3, maar de technische grens van de hardware ligt toch echt ver weg van genoemde camera’s. Vrij logisch ook.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.