Fieldrunners: moderne versie van Tower Defense op de iPhone

·

fieldrunners towersSubatomic Studios heeft een nieuw spel uitgebracht: Fieldrunners. Dit spel is een variant op Tower Defense, een strategiespel waarbij je moet voorkomen dat vijanden de kaart oversteken door verdedigingstorens te bouwen. De vijanden hebben verschillende vaardigheden en aan de torens zijn verschillende kosten verbonden. Je moet dus strategisch nadenken hoe je de verdediging het slimst aanpakt. De locatie waar je de toren plaatst is daarbij van cruciaal belang.

In Fieldrunners begin je met een leeg veld, waarbij je een eigen structuur moet opbouwen door het kopen van verdedigingstorens.

Je kunt kiezen uit vier verschillende torens: Gatling Tower (korte afstand en goedkoop), Goo Tower (vertraagt de vijand), Missile Tower (lange afstand, goede verdediging tegen luchtaanvallen) en een Lightning Tower (effectief maar duur). Er zijn al meerdere games in de App Store die op hetzelfde principe zijn gebaseerd, bijvoorbeeld Mote-M en iDefend Lite, maar die staan toch in de schaduw van Fieldrunner. Minpunten zijn er echter ook: er is slechts één speelveld waardoor het spel na verloop van tijd kan gaan vervelen (een spelletje duurt gemiddeld 30 minuten, met mogelijkheid om te pauzeren). Geluidseffecten zijn er evenmin.

Maar er wordt aan gewerkt: de ontwikkelaar heeft beloofd dat er in een toekomstige versie muziek, geluidseffecten, meer speelvelden, nieuwe torens en nieuwe fieldrunners beschikbaar zullen zijn. Op dit moment zitten er 3 moeilijkheidsniveau’s in het spel (Easy, Medium en Hard). Je bedient het spel via het touchscreen.

Installeren: Fieldrunners (€3,99)
Via: Touch Arcade

Onderwerpen
door Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn is uitgever van iCulture. Hij studeerde journalistiek en communicatie en werkte daarna een aantal jaren als webdeveloper en consultant. Jean-Paul zorgt op iCulture.nl voornamelijk voor de techniek (app en site), marketing & sales en aansturing van projecten.

10 reacties

 1. door nib

  leuk spel, heb hem meteen gedownload!

  Beantwoorden Quote

 2. door Jt

  super spel, mooie graphics, en echt leuk om te spelen

  Beantwoorden Quote

 3. door saliano

  zeker leuk spel had hem al eerder gespot via appshopper.com…. was er gelijk aan verslaafd.. uiteindelijk tot round85 gekomen… :P

  Beantwoorden Quote

 4. door nib

  @saliano
  met easy, medium of hard?

  Beantwoorden Quote

 5. door Lennart

  Zo verslavend spel dit :P

  Beantwoorden Quote

 6. door BruceSV

  Geluid werkt bij mij niet :S mssn eerst maar ff rebooten dan… Spel is zonder geluid al super vet trouwens :D

  Beantwoorden Quote

 7. door BruceSV

  Origineel geplaatst door BruceSVGeluid werkt bij mij niet :S mssn eerst maar ff rebooten dan… Spel is zonder geluid al super vet trouwens :D

  Er zijn geeneens geluiden :p

  Beantwoorden Quote

 8. door cmdaulnis

  Verslaafd? ;-)

  Beantwoorden Quote

 9. door Mike van Hoenselaar

  @cmdaulnis

  Ben benieuwd naar de screenshot vermeld in de post van gratis spore origines

  Beantwoorden Quote

 10. door Remondinho

  Geweldige game!
  Ik loop vast in ronde 127!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.