Fieldrunners: moderne versie van Tower Defense op de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Jean-Paul Horn

fieldrunners towersSubatomic Studios heeft een nieuw spel uitgebracht: Fieldrunners. Dit spel is een variant op Tower Defense, een strategiespel waarbij je moet voorkomen dat vijanden de kaart oversteken door verdedigingstorens te bouwen. De vijanden hebben verschillende vaardigheden en aan de torens zijn verschillende kosten verbonden. Je moet dus strategisch nadenken hoe je de verdediging het slimst aanpakt. De locatie waar je de toren plaatst is daarbij van cruciaal belang.

In Fieldrunners begin je met een leeg veld, waarbij je een eigen structuur moet opbouwen door het kopen van verdedigingstorens.

Je kunt kiezen uit vier verschillende torens: Gatling Tower (korte afstand en goedkoop), Goo Tower (vertraagt de vijand), Missile Tower (lange afstand, goede verdediging tegen luchtaanvallen) en een Lightning Tower (effectief maar duur). Er zijn al meerdere games in de App Store die op hetzelfde principe zijn gebaseerd, bijvoorbeeld Mote-M en iDefend Lite, maar die staan toch in de schaduw van Fieldrunner. Minpunten zijn er echter ook: er is slechts één speelveld waardoor het spel na verloop van tijd kan gaan vervelen (een spelletje duurt gemiddeld 30 minuten, met mogelijkheid om te pauzeren). Geluidseffecten zijn er evenmin.

Maar er wordt aan gewerkt: de ontwikkelaar heeft beloofd dat er in een toekomstige versie muziek, geluidseffecten, meer speelvelden, nieuwe torens en nieuwe fieldrunners beschikbaar zullen zijn. Op dit moment zitten er 3 moeilijkheidsniveau’s in het spel (Easy, Medium en Hard). Je bedient het spel via het touchscreen.

Installeren: Fieldrunners (€3,99)
Via: Touch Arcade

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jean-Paul Horn is uitgever van iCulture. Hij studeerde journalistiek en communicatie en werkte daarna een aantal jaren als webdeveloper en consultant. Jean-Paul zorgt op iCulture.nl voornamelijk voor de techniek (app en site), marketing & sales en aansturing van projecten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.