Fastr tijdelijk gratis: boeken lezen en snellezen op iPad

29 januari 2013, 11:58 · Gonny van der Zwaag

fastr snellezenFastr is een app waarmee je supersnel kunt lezen. De app kost normaal €5,49 maar is momenteel gratis te downloaden. Dat geldt tijdelijk, dus het loont de moeite om niet te lang te wachten. Fastr is bedoeld voor het lezen van ebooks en biedt een aantal opties. Zo kun je telkens één woord tegelijk op het scherm zien, maar ook blokken van 3 regels tekst. Je kunt daarbij aangeven dat je tussen de 1 en 8 woorden per regel wilt zien. De snelheid kun je natuurlijk ook aanpassen. In Fastr voeg je DRM-vrije boeken in ePub-formaat toe of artikelen die je op internet hebt gevonden.

Fastr is trouwens ook gewoon als ebooklezer te gebruiken, waarbij je in je eigen tempo leest. Bij het snellezen gebruikt Fastr de RSVP-methode (Rapid Serial Visual Presentation), waarbij er snel achtereen woorden op het scherm verschijnen.

speed reading fastrDe theorie hierachter is dat de hersenen de getoonde woorden wel oppikken en verwerken, zonder dat je ze bewust hoeft te lezen. Het kan ook nuttig zijn voor dyslectische mensen, aldus het Wikipedia-artikel. Verder kun je de app gebruiken om te oefenen met sneller lezen. Je ziet statistieken, zoals de hoeveelheid tijd die je in een boek hebt doorgebracht, de nog resterende tijd om het boek uit te lezen en de leessnelheid. Via Facebook en Twitter kun je je prestaties delen met anderen.

Boeken toevoegen doe je via Dropbox, Safari of de faster.io-website.

Downloaden: Fastr (tijdelijk gratis, normaal €5,49, iPad, iOS 6.0+)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 • Kim
  1 year

  Lukt me niet om mijn boeken toe te voegen, er zijn enkel links via 3 sites en als ik daar een boek van wil downloaden geeft hij een error.

  Antwoord Quote

 • Sijbe
  1 year

  Lijkt leuk maar krijg niet een van mijn boeken in de app. Het zou fijn zijn dat als jullie een app aanbevelen er ook een kleine uitleg voor te vinden is. De site van fastr bied geen uitkomst tot nu toe

  Antwoord Quote

 • Robbedoes020
  1 year

  @Kim

  Inderdaad een waardeloze app. Zelfs voor nop is het weggegooid geld ;)

  Antwoord Quote

 • Elly
  1 year

  @Kim:
  Er staat een prima uitleg op deze pagina:
  http://fastr.io/home/adding_books
  Ik heb vanuit Dropbox heel snel een aantal ePubs kunnen uploaden naar Fastr. Appeltje eitje…

  Antwoord Quote

 • Caveman
  1 year

  App is inmiddels niet meer gratis.

  Antwoord Quote

 • W.F. van Putten
  1 year

  Ik heb deze app geprobeerd, maar ik vond het allemaal te omslachtig.
  Nu werk ik met ReadQuick. Perfect, geen problemen of beperking.
  Downloaden en aan de slag.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.