FarmerBattle: kamertje verhuren op de iPad

26 november 2012, 12:58 · Gonny van der Zwaag

farmerbattleFarmerBattle is gemaakt door Ruud Greven, informatica-docent aan de Saxion Hogeschool in Enschede. De game is een variant op kamertje verhuren, een spelletje dat iedereen wel eens heeft gespeeld op een vel ruitjespapier tijdens de wiskundeles. In plaats van papier en pen is FarmerBattle helemaal digitaal, waarbij Game Center ervoor zorgt dat je een tegenspeler vindt. Game Center waarschuwt ook wanneer je weer aan zet bent, want bij deze game trek je om beurten een lijn om jouw territorium af te bakenen. Het leuke is dat je meerdere potjes tegelijk kunt spelen, dankzij Game Center.

Doel van het spel is om de beste weilanden voor jouw vee te veroveren, maar je hebt daarbij te maken met concurrentie van de tegenspeler, die ook de beste veldjes in handen probeert te krijgen. Hoe meer punten je verdient, hoe groener het gras op jouw veldje. Zodra alle velden zijn verdeeld is het spel afgelopen. Degene met de hoogste score wint het spel, maar in dit geval is dat niet altijd degene met het meeste aantal vakjes.

Ontwikkelaar Ruud schakelde een vriend, communicatiewetenschapper Niels Baas in, voor de vormgeving en gebruikersinteractie. Samen bedachten ze een eigen puntensysteem en een boerderijthema om deze game net iets anders te maken dan het klassieke kamertje verhuren. Of de visuele stijl je aanspreekt is een kwestie van smaak, maar wat deze game wel aardig maakt is dat het door twee mensen is ontwikkeld die hun vrije avonden en weekenden hebben opgeofferd om dit te maken.

FarmerBattle is tot 5 december gratis te downloaden. Daarna gaat de game €0,89 kosten.

Downloaden: FarmerBattle (tijdelijk gratis, iPad, iOS 4.1+)

farmerbattle ipad

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 • Alex
  1 year

  Kan alleen maar online! Laat dus maar!

  Antwoord Quote

 • Timothy Backs
  1 year

  Leuke game! Mooie mix van casual gaming, maar toch af en toe even je hersens laten kraken.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.