‘Facebook iPhone-app gaat vanaf maart advertenties tonen’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Facebook Sponsored StoriesPersbureau Bloomberg beweert dat Facebook in maart reclame gaat toevoegen in de mobiele apps van het sociale netwerk. Ook de iPhone- en iPad-app van Facebook zullen waarschijnlijk met deze verandering te maken krijgen. Onder andere de ‘Sponsored Stories’ die je op de Facebook-site kunt vinden, zouden in de nieuwesfeed van de mobiele apps worden getoond.

Bloomberg baseert zich op twee bronnen betrokken bij Facebook, die zich liever niet kenbaar willen maken omdat de plannen nog niet zijn onthuld. Op het moment bevat de iOS-app van Facebook geen reclame. Gezien de app ook gratis is, lijkt de sprong naar een reclamemodel niet heel vreemd.

Facebook zelf heeft nog niet gereageerd op de beweringen. Zolang er nog niks officieel is aangekondigd, bestaat er een kans dat de plannen worden uitgesteld of zelfs van tafel worden geveegd.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!