Evernote krijgt update: meer opties voor tekstverwerking

· Bart Breij

EvernoteDe populaire notitie-app Evernote is geüpdatet naar versie 4.2.0 en die update is een stuk belangrijker, dan de versienummer doet vermoeden. Een aantal nieuwe en herplaatste functies zorgt ervoor dat je notities nu uitgebreider dan ooit tevoren kan aanpassen en kan bewerken. De nieuwe functies gelden voor iOS 5 en hoger en omvatten onder andere het toevoegen van meer media in een notitie en het toepassen van allerlei vormen van tekstopmaak.

Evernote nieuwe bewerkingsmoduleJe zou kunnen zeggen dat versie 4.2.0 van de notitie-app Evernote een echte tekstverwerker heeft gemaakt. Meteen boven het toetsenbord bevindt zich nu de A-knop waarmee je een groot overzicht met tekstbewerkingsopties voorgeschoteld krijgt. Je hebt er nu meteen toegang tot vetgedrukte, cursieve, onderstreepte en doorgehaalde tekst. Daarnaast kan je er opsommingen en genummerde opsommingen maken, een alinea naar links of rechts verschuiven, een link toevoegen, een kop neerzetten, een tussenkop invoeren, een alinea toevoegen en tekst omvormen tot een blokcitaat. Een bijzondere nieuwe optie is de mogelijkheid tot checkboxes, die je later in de tekst van afvinken. Zo kan je voor jezelf ook een takenlijst maken in de app.

Evernote voicerecorder vernieuwdAansluitend en los van de tekstopties, kan je nu gemakkelijk via een balk die bovenin beeld blijft staan, meerdere foto’s en audiobestanden toevoegen zonder naar andere schermen te verplaatsen. Bij elkaar wordt het zo een stuk eenvoudiger een tekst op te maken met een kop, foto, broodtekst en blokcitaat overzichtelijk onder elkaar of dwars door elkaar. Dankzij de nieuwe plaatsen van knoppen voelt Evernote net even intuïtiever aan. Het afspelen van audio-opnames in de app zorgt nog wel voor rare verspringingen tussen de locatie van de speler.

In versie 4.2.0 is de audiorecorder zelf wel verbeterd en is er verder ondersteuning voor foto’s uit je fotostream, als je die hebt geactiveerd op je apparaat. In de instellingen kan je voortaan aangeven dat je een document niet langer automatisch een naam geeft en dat vanuit de app gemaakte foto’s niet automatisch worden opgeslagen in het fotoalbum.

Downloaden: Evernote (gratis, universele app)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.