Evernote-apps voor iOS en OS X voegen herinneringen toe

· Gonny van der Zwaag

evernote ipad iphoneDe Evernote-apps voor iPhone, iPad en Mac hebben vandaag een update gekregen. Ze bevatten een veelgevraagde nieuwe functie, namelijk herinneringen. Je tikt op een klein klokiconntje om een herinnering toe te voegen aan een notie. De optie is handig als je Evernote bijvoorbeeld gebruikt om interessante artikelen die je overdag hebt gezien later nog eens rustig te lezen. Als je ’s avonds met de iPad op de bank zit krijg je een melding dat het artikel nog klaarstaat. Maar de herinneringen zorgen er ook voor dat je Evernote steeds beter als takenlijst kunt gebruiken. Je kunt kiezen of je notificaties via de app of via e-mail wilt ontvangen.

Door een vinkje te zetten markeer je een notitie als afgehandeld. De herinneringen werken ook bij gedeelde notitieboeken. Wanneer je een herinnering toevoegt aan een notitie, verschijnt deze bovenin je notitielijst. De makers van Evernote hebben ook de beveiliging van de apps verbeterd door inschakeling van XAuth. Ben je zakelijke gebruiker, dan kun je nu schakelen tussen de persoonlijke en zakelijke labels in de labelweergave.

Downloaden:

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.