Euro 2012: meezingen met het volkslied van EK Voetballanden

· Gonny van der Zwaag

euro-2012Er zijn natuurlijk 101 ideeën te bedenken rond het EK Voetbal 2012. Deze Euro 2012-app heeft alle volksliederen van de 16 deelnemende landen bij elkaar gezocht en in een app gestopt. Je kunt ernaar luisteren en de teksten bekijken, zodat je tijdens het zingen van het volkslied kunt uit volle borst kunt meebrullen. Als bonus zitten er 8 volksliederen van andere landen in, zoals Brazilië, India, Ghana en Japan. Er zit een quiz in de app waarmee je je kennis van het Europese voetbal kunt testen. Wie scoorde de beroemde penalty in de finale van het EK 1976? En in welke stad was de finale van het EK 1988?

Al deze vragen zijn te vinden in de quiz. Na het beantwoorden van de vragen kun je je score online publiceren en kijken hoe je hebt gescoord ten opzichte van andere deelnemers. De makers beloven dat ze de lijst met vragen regelmatig zullen bijwerken. Euro 2012 is op de iPhone en iPad te gebruiken.

eurocup icoonMomenteel staat er een Nederlandse EK Voetbal-app bovenaan de ranglijsten in de App Store: EK-2012 Pro. Ook Euro 2012 Kalender staat hoog genoteerd en daarnaast zijn er nog EK 2012 Oranje en EK_2012, die veel downloads trekken. Dit weekend verscheen ook nog Euro Cup Fan. Allemaal proberen ze een graantje mee te pikken van de gekte rondom het EK, dat op 8 juni begint en doorloopt tot de finale op 1 juli 2012. Nederland is al op 9 juni aan de beurt met een wedstrijd tegen Denemarken.

Downloaden: Euro 2012 National Anthems and Quiz (€1,59)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.