Ervaringen met Viber voor iPhone

·

viber iPhoneRuim een week geleden schreven we over Viber, een nieuwe applicatie om gratis te bellen via je iPhone. Een applicatie voor Android en andere mobiele platformen is in de maak en in de toekomst wordt het ook mogelijk om tekstberichten uit te wisselen. Toch liepen gebruikers ook tegen problemen aan: de app werkt niet automatisch je adressenlijst bij, mensen kregen steeds push-bevestigingen maar konden niet bellen of slaagden er niet in de app te installeren. En dan was er ook nog een probleem met privacy…

Viber brengt toch kosten in rekening?

Uit ervaringen met apps die vergelijkbaar zijn met Viber weten we dat de belofte ‘gratis bellen’ altijd ook een grote groep onervaren gebruikers trekt. De reviews in de App Store moet je daarom niet al te serieus nemen: mensen die de app niet kunnen installeren hebben misschien maar weinig ervaring met het installeren van apps. Wel kregen we mailtjes van verontruste gebruikers, die meenden dat Viber tóch belkosten in rekening brengt. Dat heeft misschien te maken met de opbouw van het adresboek in Viber. Als je de app opstart zie je de namen van alle vrienden uit je adresboek, ook de personen die nog geen Viber-account hebben. Het is dan verleidelijk om iedereen te gaan bellen (‘omdat het toch gratis is’) maar hou er rekening mee dat gratis bellen alleen werkt bij contactpersonen met het Viber-icoontje.

Contactenlijst wordt niet bijgewerkt

Een ander probleem waar mensen tegenaan liepen, is dat het adresboek niet wordt bijgewerkt wanneer vrienden Viber installeren. Dat is misschien een beperking van het iOS: als Viber eenmaal je adresboek heeft ingelezen, wordt deze niet meer automatisch bijgewerkt. Er is maar één manier om je gegevens toch bij te werken: de app volledig afsluiten en opnieuw opstarten. Dit doe je als volgt:
1. Ga naar het startscherm door op de homeknop te drukken.
2. Druk tweemaal achtereen op de homeknop, zodat de lijst met actieve apps in beeld komt.
3. Druk een paar seconden op het icoontje van Viber.
4. Druk op de sluitknop (het stopbord-icoontje) om Viber af te sluiten.
5. Start Viber opnieuw. De adressenlijst wordt nu opnieuw opgebouwd.

Privacybezwaren bij Viber

Viber kwam vlak na de lancering onder vuur omdat er privacybezwaren waren. In de voorwaarden staat dat een kopie van jouw adresboek op de servers wordt vastgelegd. Ze weten dus precies wie jouw vrienden zijn. Ook mag Viber volgens de voorwaarden alle gesprekken in een logboek vastleggen en verzamelen. Je persoonlijke gegevens mag Viber delen met externe partijen. In een blogposting is te lezen, dat Viber is opgericht door een Israëlisch bedrijf en dat er geen persoonsgegevens van de oprichters op de website te vinden zijn. Bovendien staat Viber als bedrijf geregistreerd op Cyprus, dat vaak wordt gebruikt als uitvalsbasis voor gokbedrijven. De bedenkers van Viber zaten ook achter iMesh, een p2p-programma dat met moeilijk te verwijderen spyware werd geleverd. Volgens de critici kunnen we Viber daarom maar beter niet vertrouwen.

Fantastische app of beter links laten liggen?

We zijn benieuwd wat jullie van Viber vinden. Vandaar een kleine poll:

Directe link naar de poll voor onze iPc.app-gebruikers

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

168 reacties

 1. door jordi

  Ja ik gebruik gewoon viber. Het werkt perfect.

  Beantwoorden Quote

 2. door Rick

  Iets anders. Viber werkt totaal niet bij mij ik hoor nooit wat en als ik wat hoor dan is het vervormd.

  Beantwoorden Quote

 3. door Christopher

  Had het gevoel dat het batterijverbruik hierdoor enorm toenam. Daarom weer uninstalled.
  Daarnaast weinig behoefte aan. Mensen waarmee ik wil bellen hebben geen iPhone.

  Beantwoorden Quote

 4. door mw

  ik gebruik het niet omdat de kwaliteit dramatisch is…
  als ik iemand probeer te bellen hoor ik diegene amper en hij/zij mij ook niet.. weet niet of andere hier ook last van hebben

  Beantwoorden Quote

 5. door Ruben

  Ik heb de app drie keer geprobeerd, en drie keer had ik een slechte verbinding of viel de verbinding weg. Zie daarom de toegevoegde waarde niet, maar vind het wel een handige app.

  Beantwoorden Quote

 6. door Alex

  Ik vind Viber persoonlijk nog te onstabiel..
  Soms hoor je aan de andere kant niets enzo.

  Als het allemaal goed werkt is het wel echt een superApp!

  Beantwoorden Quote

 7. door Bran

  Ik gebruik viber soms eens met een vriend, ik wist helemaal niet dat zij m’n adresboek mochten bewaren.. Nja, verder werkt het prima!

  Beantwoorden Quote

 8. door emonty

  werkt prima tot nu toe en die privacy gegevens: die heeft iemand toch vast al, ze mogen het hebben!

  Beantwoorden Quote

 9. door Fish

  Afgezien van het welbekende adresbook update probleem werkt viber over wifi verbazend goed bij mij, zelfs over 3g werkt t redelijk goed. Mijn broer gebruikt het op zn 3g en mn vriendin op haar iphone4. En bij hun werkt ie ook prima!

  Ik maak me echter wel een beetje druk over dat imesh verhaal..Ik hoef geen spamtroep op mijn hardware hoor!

  Beantwoorden Quote

 10. door Rutger

  Viber is echt geniaal. Toegegeven, het heeft zijn mankementen. Zo werkt het (naar mijn mening) niet optimaal wanneer je bijvoorbeeld naar iemand belt zonder wifi in de buurt, met 3G dus. Of als je zelf op 3G zit. Dan wil het nog wel is hakkelen en wegvallen. Ook niet altijd overigens, zojuist nog met een collega gebeld die in de auto zat.

  Als je veel met iemand belt (vriendin), is het wel echt ideaal. Als zij thuis is en ik ook, beide een wifi verbinding, kun je rustig 10 minuten achter elkaar bellen zonder hakkeling of vertraging of whatsoever. Heeft me nu al minstens 45 minuten belminuten bespaard. I love it. En over batterijgebruik, is Viber niet hetzelfde als iedere andere app die gebruik maakt van push-notificaties? Slurpt toch niks meer/minder dan als je de app toch niet open hebt?

  Vraag me alleen wel af hoe lang dit soort apps online mogen blijven, ik kan mij zo voorstellen dat providers hier niet bepaald blij van worden. Die kunnen Apple denk ik nog aardig onder druk gaan zetten als ze een front vormen. Tot die tijd zeg ik hoezee :)

  Beantwoorden Quote

 11. door Willem b

  Bij mij werkt het helemaal niet!
  Kan dat komen door een jailbraik?

  Beantwoorden Quote

 12. door Joost

  Wow, deze reacties had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik heb niets anders dan lof voor deze applicatie. Het werkt goed met het Push principe. De gesprekskwaliteit is erg goed te noemen via WiFi en 3g.

  En wat betreft die privacy melding: wat willen ze doen, mijn vrienden/familie bellen? Niet echt belangrijk in mijn ogen.

  Apple laat vast en zeker geen spyware toe in de AppStore.

  Ik krijg een beetje het WhatsApp gevoel bij deze applicatie: het werkt prima hier.

  Beantwoorden Quote

 13. door CoHaBa

  Bel nu regelmatig via Viber, op de vertraging na (dat went) is het perfect.

  Ik ben er erg blij mee!

  Beantwoorden Quote

 14. door woout

  Ik heb viber maar ik krijg maar geen activatie SMS

  Beantwoorden Quote

 15. door unknown

  Viber is een leuke app en werkt prima om met je vriendin te bellen als je allebij thuis op je draadloos internet zit maar damn wat een vertraging als je op 3g zit zeg!

  Beantwoorden Quote

 16. door mhoutman

  er is een oplossing voor het bijwerken van het adressenboek:

  als je een nummer weet van iemand die Viber gebruikt maar nog niet in je Viber contactenlijst staat, moet je dit nummer handmatig met de + toevoegen. je adressenboek wordt dan automatisch bijgewerkt.

  Overigens heb ik inmiddels besloten – ook wegens jullie informatie – de app wegens privacy redenen te verwijderen. Dit wetende verbaasd het mij überhaupt dat Apple de App heeft toegelaten

  Beantwoorden Quote

 17. door hoi

  Even een vraagje:
  Kan je ook met viber bellen op een iPad met 3G verbinding?

  Beantwoorden Quote

 18. door hoi

  Vraagje:
  Kan je viber ook gebruiken met een iPad met 3G verbinding?

  Beantwoorden Quote

 19. door Yocko

  Ja, hier idem. Ben er godsgruwelijk blij mee. Ben ook blij dat het nog steeds zo goed werkt ondanks zo een aantal deelnemers. Heb groot aantal vrienden in het buitenland en uiteindelijk was skype niet echt bruikbaar op de iPhone. Slechte kwaliteit en zo. Dit daarentegen werkt geniaal. Kan gewoon ongestoord een uur met vrienden in de VS aan de lijn hangen en de kwaliteit is beter dan GSM. Ik gebruik het zelfs in Nederland als ik eindeloos lange gesprekken wil voeren met iemand waarvan ik weet dat ie goeie wifi heeft.
  Ik ben er onvoorstelbaar blij mee. En ik vertrouw Apple genoeg dat er geen spyware meekomt.
  We zullen zien hoe ze zo geld gaan maken. Als dat via doorverkoop van gegevens gebeurd weten we dat snel genoeg. Maar ik denk dat er een soort viber-out functie bij gaat komen.

  Beantwoorden Quote

 20. door Jerry

  heb het een kans gegeven maar als ik gebeld wordt hoor ik niets aan de andere kant en de push werkt niet goed.
  dus maar meteen weer verwijderd. . . je wil toch liever dat het goed werkt . . . . .

  Beantwoorden Quote

 21. door patrick

  ik heb een iPod touch en een sonyericsson, dus moet nog wachten… hopelij komt het op me sony en anders op de touch… klinkt veelbelovend

  btw: al eens gezien wat apple van je weet en ermee mag doen?

  Beantwoorden Quote

 22. door Valentien

  VOnd het ook slecht, vaak geen verbinding en traag…

  Heb hem er weer afgegooid..

  Beantwoorden Quote

 23. door darwin

  Ik heb het alleen omdat men mij dan gratis kan bellen

  Beantwoorden Quote

 24. door DaMeastro

  Goede app, doet waarvoor het geinstalleerd is.
  Snap niet dat mensen het niet goed vinden, zal ongetwijfeld met onkunde te maken hebben.
  Mn vriendin heeft een 3G en zelf heb ik een iPhone 4, gesprekskwaliteit is altijd super zowel met 3G als WiFi.

  Beantwoorden Quote

 25. door Ruben

  Origineel geplaatst door patrick
  ik heb een iPod touch en een sonyericsson, dus moet nog wachten… hopelij komt het op me sony en anders op de touch… klinkt veelbelovendbtw: al eens gezien wat apple van je weet en ermee mag doen?

  Nee?

  Beantwoorden Quote

 26. door Joey Donkers

  Werkt ook bij mij niet. Ik zie de contacten maar bellen gaat niet. Heb alles al geprobeerd! Bij Mijn collega werkt overigens alles naar behoren!

  Beantwoorden Quote

 27. door plootje

  Merk nu dat ik een app die beschreven wordt door ipc zomaar zonder nadenken installeer, jammer dat je een week later zulke berichten leest, zou anderdom moeten zijn, gooi m er maar weer af. Thnx

  Beantwoorden Quote

 28. door Gemert Mellemans

  Het gaat snel.
  (ik zeg nu al tegen mijn vriendin “Hoe laat zal ik je vanavond Viberen ?”)

  Beantwoorden Quote

 29. door CeesiPhone

  Ik heb Viber geïnstalleerd, maar heb nog geen contacten met Viber en kan het dus ook niet uitproberen.

  Beantwoorden Quote

 30. door DutchClick

  Origineel geplaatst door DaMeastro
  Goede app, doet waarvoor het geinstalleerd is. Snap niet dat mensen het niet goed vinden, zal ongetwijfeld met onkunde te maken hebben. Mn vriendin heeft een 3G en zelf heb ik een iPhone 4, gesprekskwaliteit is altijd super zowel met 3G als WiFi.

  Dat hoeft natuurlijk niet, dat het altijd met onkunde te maken heeft. Ik ben er redelijk tevreden over, maar de kwaliteit kan zeker beter, vooral in het frequentiespectrum (klankkleur) voor spraak. Ik speel al jaren met Skype, Fring (ook Israelisch), en dit soort software (op verschillende platformen (Palm, Symbian) en het is zeker een hele goeie start. Skype is nu wat helderder, maar misschien is dat smaak…

  Beantwoorden Quote

 31. door R

  Ik dacht eerst dat het wel leuk was, totdat ik de laatste alinea las met de bezwaren…

  Beantwoorden Quote

 32. door Martijn

  Dat automatisch bijwerken is geen iOS limitatie. Kan gewoon als t programma aanstaat, net als bij whatsapp. Daarnaar heeft het programma live toegang tot je adresboek, dus de nieuwste contacten staan er altijd in (maar moeten dan ook nog geüpload worden). Het probleem zat m denk ik in de overbelaste servers, waardoor er geen data werd verstuurd en ontvangen. Of een bug. Opnieuw opstarten van de app triggert het bijwerken van de viber contacten, maar moet zeker niet nodig zijn.

  Beantwoorden Quote

 33. door yosecret23

  Een vriend van mij heeft de app ook maar ik kan hem niet gratis bellen en hij mij niet…

  Beantwoorden Quote

 34. door Ruben

  App crasht vaak,,
  contacten worden ook niet gerefreshed als ik de app volledig afsluit. Ook valt de verbinding vaak weg.
  Er zijn zeker nog bugs die verholpen moeten worden.

  Beantwoorden Quote

 35. door Joepert

  Werkt perfect bij mij! Geen problemen! Ik ben er trouwens zelf achter gekomen dat je de nummers van je vrienden die je wilt bellen met viber wel met 316 moet laten beginnen! (en dus niet 06) Pas dan verschijnt het ‘free call’ knopje erachter! Goeie tip dacht ik zo!

  Beantwoorden Quote

 36. door Erik Hogers

  Ik gebruik de app niet. Heb in m’n bundel belminuten genoeg die ik toch niet allemaal opmaak, dus zie ik het nut van zo’n appje niet in.

  Beantwoorden Quote

 37. door patrick lentze

  ik bel gewoon met mijn 06-nummer. en ik heb skype gebruikt, maar nu niet meer. maar ik weet niet wat ik hierna ga gebruiken, mijn iphone-abonnement is 26 maart 2011 afgelopen.

  Beantwoorden Quote

 38. door ketzo

  Bij vodafone betaal je bij betaalde abbn. Kosten voor voip. Of je kan een blox nemen van5€ per maand. Onder ander bij bel sms web Btw door viber liep mijn hele iphone4 k*t dus die heb ik eraf gegooit.

  Beantwoorden Quote

 39. door iFonePhan

  Bel regelmatig met Skype. Heb daar tijdens een vakantie afgelopen zomer €10,- tegoed voor gekocht en tegen €0,02 per minuut (Skype-vast) bel je daar best lang van. Over 3G is ‘t niet altijd geweldig, maar er zijn trajecten waar ik prima over 3G kan Skype-bellen.

  Beantwoorden Quote

 40. door Rivellagirl

  Ik wordt wel eens gebeld op viber. Omdat de beller niet zo veel bel tegoed heeft. Werkt prima!

  Beantwoorden Quote

 41. door Leroy

  @Joost:
  Ergens zeg ik ook niet erg, maar ik heb ook adressen bij mijn contactpersonen staan. Wellicht dat het een keer van toepassing is voor die bedrijven. Je weet het niet.

  Beantwoorden Quote

 42. door Irving

  Ik gebruikte wel eens Skype om te bellen. Nu ook soms viber maar er zitten nog best wat kinderziekte in zoals slechte kwaliteit gesprekken het paarse balkje wat boven in beeld blijft staan als je klaar ben met het gesprek en inmiddels al een ander app aan het gebruiken ben. Als straks de ziekte er uit zijn dat het best een goeie app kan zijn.

  Beantwoorden Quote

 43. door Thijs

  Ik gebruik het regelmatig en heb weinig tot geen problemen. Soms wat vertraging, maar dat ligt dan eerder aan de dataverbinding die ik op dat moment heb dan aan Viber zelf.

  Beantwoorden Quote

 44. door Ramon

  Ja, werkt bij mij prima op de ipad.
  Zit wel te balen dat ze wellicht niet 100% te vertrouwen zijn met mijn adresboek.

  Beantwoorden Quote

 45. door Johan

  Ik hoor vaak niks als ik door een viber nummer gebeld word. Soms geratel en een wegvallende verbinding. De voip verbinding is zeer onbetrouwbaar. Ik weet niet of dit met de provider te maken heeft. Ik heb t-mobile.

  Beantwoorden Quote

 46. door gebakkenzucht

  werkt minder slecht dan skype , maar werkt met 3g van t-mobile ruk.
  Als ik bel via mijn ipad (vodafone) werkt het wel goed! kan nu mijn ipad ook gebruiken als telefoon!

  Beantwoorden Quote

 47. door maradja

  Ik heb hem alweer eraf gehaald, alleen gekraak en niets horen aan de andere kant

  Beantwoorden Quote

 48. door Peter

  Je provider kan wel degelijk kosten in rekening bellen omdat het hier gaat om voip bellen zoals skypen.

  KPN zal hiervoor aparte kosten in rekening brengen bij mensen met een iphonen abo hier over werd ik zelf gebelt door ze omdat ik regelmatig skype en nu dn viber gebruikte over me 3G netwerk via wifi kost dit niks.

  Beantwoorden Quote

 49. door Alex

  Weer verwijderd. Werkt ook niet met mijn Parrot.

  Beantwoorden Quote

 50. door Zjories

  Kom op? Heeft niemand ooit Skype gebruikt? Nadeel is dat je een account moet aanmaken en mensen moet kennen die het gebruiken maar zelfs over 3G werkt het prima.

  Beantwoorden Quote

 51. door Outlaw

  Ik vind het ook een fantastische app en ik ben er erg tevreden over.

  Wel vind ik het laatste stukje uit de review een beetje eng… ik heb natuurlijk die voorwaarden nooit gelezen! :)

  Beantwoorden Quote

 52. Ik heb een vriend in Noorwegen, die me al twee maal heeft gebeld.
  Prima kwaliteit, en dat helemaal gratis.
  Een andere vriend hier in Nederland bellen lukte dan weer voor geen meter.

  Beantwoorden Quote

 53. door Eddy

  App deugd niet. Telefoongeluiden zijn niet in te stellen. Ik krijg geen geluid bij een Viber beller. Verder is het gesprek geluid dramatisch. Heb de app onmiddellijk weer verwijderd.

  Beantwoorden Quote

 54. door micha

  Ik ben vóór zulke apps! Maar skype bel ik al jaren mee via 3G ook naar midden amerika via nokia. Perfect! Viber is toch niet zo bijzonder?

  Beantwoorden Quote

 55. Werkte hier totaal niet. Meedere malen geprobeerd te bellen met verschillende iPhone’s, en ik krijg het niet voor elkaar. Maar ik vind ook wel dat die Telefoon app ook nog wel gebruikt mag worden. Tegen die tijd dat LTE in de lucht zit, hoeven we dat hele GSM protocol niet meer te gebruiken en knallen we alles over ‘internet’.

  Beantwoorden Quote

 56. door Jeroen

  Ik had Viber geinstalleerd, maar na het lezen van dit artikel weer verwijderd. 1x mee gebeld en kwaliteit was zeer slecht.

  Beantwoorden Quote

 57. door sjeik

  mensen dat je niets hoort komt doordat je op de 3g netwerk van t-mobile zit, als je 3g kan vinden. Ik en mijn vrienden bellen met viber, echter 1 vriend kunnen we niet verstaan als we hem bellen en deze heeft t-mobile. kwestie van snelheid van internet abbo

  btw een top app:D

  Beantwoorden Quote

 58. door endophone

  Zelf bij wifi vaak uitval en de stemmen klinken op een vervelende manier anders. Zal het nog wel een keertje vaker proberen maar als dit niet veranderd dan gaat ie eraf.

  Beantwoorden Quote

 59. door D

  Ik bel vaak naar het buitenland en heb met Viber nu vast al honderden euro’s bespaard. Het werkt bij mij altijd. Geluidskwaliteit is heel goed, de app werkt vele malen beter dan Skype, ook als ik met m’n iPhone bel naar iemand die op desktop Skype zit.
  Het enige minpunt is het netwerk van T-Mobile.
  Maar je hoeft Viber dus niet eens aan te laten staan in multitasking om gebeld te worden. Ik blijf het gewoon gebruiken.

  Beantwoorden Quote

 60. door peter

  ik gebruik ook viber. mar volgens mij is tango beter, en gaat tango beter met privacy om. En met tango kan je ook videobellen met iphone 3gs!

  Beantwoorden Quote

 61. door Hans Kazan

  Geweldige App, werkt via 3G en WiFi heb alleen een probleem dat het alleen werkt via mn Luidspreker en niet normaal, bugje – vrienden hebben daar geen last van.

  Wat ik graag zou zien is een Bluetooth ondersteunding voor de carkit in de auto !

  Beantwoorden Quote

 62. door Ben

  @sjeik.

  Wat een onzin weer! Zo’n 8 vrienden hebben T-Mobile en Viber werkt prima onderling. Nog enkel probleem gehad. Prima alternatief voor Skype en nog gratis ook!!

  Beantwoorden Quote

 63. door Hort

  Ik heb sinds 3-12 de App op mijn eigen Iphone 4 en de Iphone 4 van mijn vrouw geïnstalleerd. De afgelopen week ben ik voor zaken in China geweest. Dan is het toch prettig om kosteloos met het thuisfront in contact te blijven. De kwaliteit was redelijk tot goed. Soms moest ik een tweede keer een verbinding maken. Afhankelijk van het WiFi netwerk wat ik daar in China beschikbaar had. Okay de GSM lijn is kwalitatief beter. Maar ja dat kost dan ook € 1,80 ex btw per minuut.Dat is € 18,00 voor Tien minuten bellen!! Dus voor gratis bellen een prima App.

  Beantwoorden Quote

 64. door Niels

  Enorm slechte gesprekskwaliteit!

  Beantwoorden Quote

 65. De ervaring met Viber is tot nu toe helaas niet echt positief te noemen. Ook het tijdschrift Mac World gaf geen enkele “muis” van de 5. Dit is dus slecht. Van de 5 beoordeelde applicaties in het onderzoek bleek Skype met 4.5 “muizen” nog het beste te functioneren.

  Beantwoorden Quote

 66. door EdwinV

  Ik gebruik Viber niet,
  Het werkte namelijk totaal niet samen met LockInfo, de viber-push berichten kwamen wel op mijn lockscreen, maar na het openen van de app kreeg ik geen inkomend bericht meer.
  Ik heb het nog eens geprobeerd door zelf te bellen maar had toen een latency van 2s.

  Helaas, al heb ik elke maan belminuten over, het leek me een leuk principe, maar werkt gewoon niet naar behoren.

  Beantwoorden Quote

 67. door sjinedime

  heb viber erop staan maar krijg geen access via sms,toets mijn nummer in en druk op continue en er gebeurd niets……………..jammer……..iemand enig idee

  Beantwoorden Quote

 68. door Rogier

  Ik ben er inmiddels vanaf gestapt, maar nu zien andere mensen nog steeds zo’n icoontje achter mijn naam en ze kunnen nog steeds ‘bellen’. Echter gaat mijn telefoon uiteraard niet over, aangezien ik de app heb verwijderd. Hoe zorg ik er nu voor dat mijn account (of hoe dat dan ook maar heet) volledig wordt verwijderd vanaf de Viber server? Ik wil namelijk niet dat andere Viber-gebruikers denken dat ik Viber gebruik…

  Beantwoorden Quote

 69. door tayti

  Zou bijna denken dat telefoon providers dit hebben geplaatst!!

  Lekker gratis praten

  VIBER IS GEWOON TOP!!

  4 calll 4 liveee

  Beantwoorden Quote

 70. door Placer

  Ik bel gewoon.. gedoe allemaal met half gaar gratis gedoe. Ik reken wel gewoon belminuten af. Gemak dient de mens en mag wat kosten. Als je een iPhone kunt betalen kun je ook belminuten betalen…

  Beantwoorden Quote

 71. door Melvin

  Jammer dat het van viber-viber gaat en niet van viber naar alles waar je wilt :(

  Maar het kan natuurlijk wel :D net als skype app, maar daar heb je skype tegoed voor nodig :(

  Beantwoorden Quote

 72. door sjeik

  Origineel geplaatst door Ben
  @sjeik.Wat een onzin weer! Zo’n 8 vrienden hebben T-Mobile en Viber werkt prima onderling. Nog enkel probleem gehad. Prima alternatief voor Skype en nog gratis ook!!

  sorry was vergeten te vermelden dat ik in het hoge noorden wooN:)

  Beantwoorden Quote

 73. door netje74

  App werkt redelijk. Ik probeer altijd eerst met viber en lukt het dan niet dan bel ik gewoon. Maar als de verbinding tot stand komt dan vind ik het erg goed werken en goed geluid. Ik ben er tevreden mee. Ik ga er vanuit dat het nog wel beter gaat werken.

  Beantwoorden Quote

 74. door benno

  Kan ik weer niet gebruiken :(
  Android gebruiker ben ik,
  Maar ga weer terug naar IPhone
  Android zo veel verschillende types.

  Beantwoorden Quote

 75. door Goofy

  Pas op met Viber! Ze willen je doen geloven dat je er gratis mee kan bellen, maar dat kan alleen met andere Viber gebruikers, naar andere telefoonnummers betaal je het vole tarief!!!
  Na een dure rekening heb ik het er weer snel afgegooid en gebruik nu weer Skype wat beter werkt en ook gratis belt naar andere Skype gebruikers en veel goedkoper naar andere telefoonnummers!

  Beantwoorden Quote

 76. door Sjaak

  Origineel geplaatst door yosecret23
  Een vriend van mij heeft de app ook maar ik kan hem niet gratis bellen en hij mij niet…

  Doe dit in de Viber app:

  ‘Edit’ het adres van je vriend even in je adresboek..
  MAW: Haal bijv. even zijn 06 nummer weg.

  Daarna overnieuw editten en 06 er weer in zetten en dan verschijnt hij wel. Ook de truuk hierboven beschreven werkt nl niet altijd….

  Beantwoorden Quote

 77. door Sjaak

  Na ruim een week bellen met Viber:

  + SUBLIEME geluidskwaliteit,
  + Werkt prima als je van 3G (vol bereik) naar Wifi belt of andersom

  – instabiel
  – privacy (wat nou privacy…?)

  Kortom: positief. Je moet alleen niet verwachten dat je het gewoon overal en altijd kan gebruiken. Je verbinding moet goed zijn.
  Dus leuk ook thuis naar je vrienden in binnen- en buitenland te bellen.

  Beantwoorden Quote

 78. door 3gs

  Werkt echt prima. Vanaf de fiets een lang en ononderbroken gesprek gevoerd met vriend in België (die vanuit huis via Wifi belde). Geluidskwaliteit is veel beter dan van gebruikelijke telefoonlijn. Verbinding
  alleen moeilijk als er aan beide zijden tegelijk wordt gepraat. Adresboek vermeldt keurig de nieuwe Vibers. Ook geen problemen met contact maken (zoals in sommige reviews in de appstore). Telefoon ging eerste keer direct over. Gemiste oproepen staan keurig in lijstje.
  Zou wel meer willen weten over privacy aspecten opslag contactenlijst en achtergronden van het bedrijf achter Viber. Kan reden zijn om app ondanks perfecte werking toch te verwijderen.

  Beantwoorden Quote

 79. door Michael

  Das ook fijn, daar komen ze dan nu ineens mee af, eerst prijzen ze viber aan, en nu ist ineens niet meer te vertrouwen… da stelt me toch bikke teleur in iphoneclub, er zijn veel mensen die afgaan op de artikels die ze lezen op iphoneclub en dus direct erna de app installeren… mss beter dat jullie eerst even zulke apps tegoei uitpluizen eerdat je zulke app post op het forum…

  Beantwoorden Quote

 80. door marc

  @DaMeastro: Even een vraagje. Mijn vrouw heeft een 3GS en ikzelf een 4, nu heb ik een aktivatiecode gekregen en mijn vrouw krijgt er geen hadden jullie daar ook problemen mee

  Beantwoorden Quote

 81. @Michael: Hou je a.u.b. bij de feiten. Nergens in het vorige artikel (of in het huidige artikel) is sprake van een aanprijzing van onze kant, noch hebben wij op enige andere manier deze app aanbevolen bij bezoekers. Ook zeggen wij nergens dat deze app niet deugt, maar wel dat je kennis dient te nemen van de (verregaande) privacyvoorwaarden en dat critici menen dat de app beter niet vertrouwt kan worden. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor wat je wel/niet installeert.

  Beantwoorden Quote

 82. door tarik

  @marc: Gewoon wachten en desnoods nog een keer proberen

  mense mensen dit is toch allemaal niet zo moeilijk, is iedereen hier 5 jaar? als de app niet iets ververst dan sluit je hem helemaal af en start je hem opnieuw op dat is toch logisch? wat een kleine stelletje peuters

  viber werkt gwn top!

  Beantwoorden Quote

 83. door Merijn

  Een klein vraagje.. Ik heb het zelf ook (inmiddels gehad wegens bericht)! Waarom haalt Apple het dan niet uit de Apple Store?? En ik heb verder geen problemen behalven dat die soms crasht op ipod touch MC en nuet bijwerkt:p help aub straks zit ik in de penarie met die app:p

  Beantwoorden Quote

 84. door Merijn

  Owja en waarom moest je,je nummer invoeren activatiecode????

  Beantwoorden Quote

 85. door Jeroen

  Heb na het lezen van dit artikel de app meteen verwijderd.

  Beantwoorden Quote

 86. door Patrick

  Ik heb het Ä—Ä—n keer uitgeprobeerd en het werkt uitstekend. Het geluid was veel duidelijker dan normaal.

  Maar na dit artiekel met de privacy opmerking overweeg ik de app te verwijderen, tenslotte heb ik vrije minuten om te bellen en sms’en met mijn Abbonement.

  Beantwoorden Quote

 87. door MacHarry

  @hoi: In ieder geval wel op een ipad wifi.
  Werkt bij mij uitstekend.

  Beantwoorden Quote

 88. door ® iMark

  Werkt goed. Enkel, voegt geen nieuwe contacten toe uit adresboek. Het nieuwe contact belt daarentegen wel met Viber. En hoe verander je de beltoon bij alle contacten?

  Beantwoorden Quote

 89. door Joost

  @Goofy: Wellicht is iPhone dan niet voor jouw weggelegd. Een app zoals deze is vrij logisch als je enige interesse toont in de werking ervan.

  Beantwoorden Quote

 90. door Arjan

  Iets ander gestemd.
  Ik gebruik fring. Ook gratis bellen met andere fringers, maar ook een hoop andere diensten worden ondersteund.
  Daarnaast heb ik mijn huistelefoon naar sip laten porteren en ook dat werkt in fring helemaal fijn. Net als social netwerken en tekstberichten (hoewel whatsapp daarin roeleert)
  Viber is in mijn ogen weer zo’n start-up, terwijl een app als fring al mijlen verder is.

  Beantwoorden Quote

 91. door Liekele Helmus

  Viber is een vinding van Talmon Marco @duras
  Heb hem by-the-way gevraagd wat dat symbooltje in zijn avatar betekent. No reply.
  Driemaal tot nu toe gebruikt en wisselende geluidskwaliteit. Vlgs mij wekt adresboek nwe vibercontacten automatisch bij.
  Privacy aspect van mijn adresboek baart mij zorgen.

  Beantwoorden Quote

 92. door Fr4nk

  En Viber weer verwijderd…. Genoeg alternatieven

  Beantwoorden Quote

 93. door Jan

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik behoorlijk geschrokken ben van feit dat er een kopie van mijn adresboek is gemaakt, en dat gesprekken worden gelogd. In mijn adresboek staan buiten telefoonnummers ook allemaal emailadressen, NAW-gegevens en meer vertrouwelijke informatie. Ik heb de voorwaarden niet gelezen, en daar word ik nu voor gestraft. Dit heb ik echt niet geweten. Mijn dank gaat daarom uit naar de oplettende redactie van iPc.

  Vooral dit specifieke stukje in de voorwaarden is mij een doorn in het oog:

  We may provide Personal Information to trusted third-parties who work on behalf of or with us. We attempt to ensure that such companies agree to maintain confidentiality, security and integrity of the Personal Information obtained from us. These companies do not have any independent right to share the Personal Information.

  bron: http://www.viber.com/privacypolicy.html

  Aangezien ik de app al vaker gebruikt heb (en dus een account heb daar) ben ik bang dat het te laat is.

  Voor de mensen die hun account ook willen verwijderen:

  If you wish to delete your account completely, you can either:

  (a) contact Viber via “Viber Support” (available at Viber.com) and request that your account be deleted, or

  (b) delete the Viber App from your device.

  When you delete the Viber App, your Personal Information will be automatically deleted from our primary storage within 45 days. However, Viber maintains back-up information of each user’s account for a period of up to 12 months.

  Beantwoorden Quote

 94. @Jan – Bedankt voor de nuttige toevoeging over het verwijderen van accountinformatie.

  Beantwoorden Quote

 95. door Yuri

  Nou ik heb Viber meteen verwijderd, dit is niet wat ik wil.
  – Het is zo dat ook Cyprus binnen de Europese Unie valt en daarmee ook de wetgeving van de EU, misschien moeten we onze grote strijder Nelly Smit-Kroes eens vragen wat ze hier van vind.
  – Daarnaast lijkt de support ook beroert, wat is namelijk het geval; je MOET via email aangeven dat je wil dat alles wat met jouw mobiele nummer te maken heeft verwijderd wordt. Ja dan hebben ze het plaatje compleet, ze hebben dan én je mobiel én je mail adres zomaar gekregen van je…….oh maar wacht die hadden ze al want ze hadden net een hele kopie getrokken van mijn adresboek…hmmmm.

  Misschien hebben ze geen kwade bedoelingen, maar ja dan hadden ze ook andere voorwaarden gesteld.

  Beantwoorden Quote

 96. door jo!

  ik vind die privacy wel belangrijk

  Beantwoorden Quote

 97. door Paul-538

  Origineel geplaatst door sjinedime
  heb viber erop staan maar krijg geen access via sms,toets mijn nummer in en druk op continue en er gebeurd niets……………..jammer……..iemand enig idee

  Misschien(!) dat het helpt om je tel. nummer in te voeren als +316xxxxxxxx i.p.v. 06xxxxxxxx

  Beantwoorden Quote

 98. door dutchie

  Heb viber maar skype met iederwwn omdat niemand viber kent :p( ook kan je met skype van tel naar pc en andersom bellen) kweet niet hoe dat met viber zit

  Beantwoorden Quote

 99. door Planterfanter

  Was er erg blij mee, maar hier baal ik van. Meteen verwijderd en begrijp niet dat dit volgens de wet mogelijk is. Toch te gek dat we ons ter bescherming tegen dit soort vanzelfsprekende zaken als contactadressen en gesprekslogs nu al in de lettertjes moeten gaan verdiepen. Zeer onfris.

  Beantwoorden Quote

 100. door Tom D

  TIP VOOR BIJWERKEN CONTACTENLIJST IN VIBER: Contactpersonen in je eigen contactenlijst moet beginnen met +31. Als dat al zo is eerst 06 van maken en opslaan en dan opnieuw +316… en opslaan. Hierna wordt de lijst in Viber wel bijgewerkt.

  Als je geen vertrouwen hebt in privacy van Viber, kan je beter Tango installeren. Zelfde soort app alleen dan beter. Hier heb je ook de mogelijkheid om gratis via 3G videogespek te voeren wat je met Facetime van Apple zelf niet kan. Vergeet niet dat bij Tango ook je contactpersonen met +31 moet beginnen.

  Beantwoorden Quote

 101. door Marc

  @Rick: ik heb precies hetzelfde probleem: wel overgaan maar geen of onverstaanbaar geluid; ook via wifi of voldoende 3G-streepjes.

  Beantwoorden Quote

 102. door Jo!

  Privicy-problemen:
  Hoe weet je dat viber nooit kosjer omgaat met gegevens?
  Hoe weet je dat tango dat wel doet?

  Beantwoorden Quote

 103. door Rob M

  Twee vragen:

  Goede app, prima kwaliteit (KPN en Wifi)

  1) Hoe kan ik regelen dat ik Viber direct kan opnemen zonder eerst mijn toegangscode in te voeren (beveiligde iPhone omdat mijn werk email hierop binnenkomt)

  2) Werkt Viber samen met bluetooth car-kit?

  Beantwoorden Quote

 104. door ® iMark

  Origineel geplaatst door ® iMark
  Werkt goed. Enkel, voegt geen nieuwe contacten toe uit adresboek. Het nieuwe contact belt daarentegen wel met Viber. En hoe verander je de beltoon bij alle contacten?

  Update: Voegt wel automatisch contacten toe. Duurt lang (ong. 4 dagen).

  Maar de vraag blijft: Hoe verander je ringtone bij alle contacten?

  Beantwoorden Quote

 105. door Albert

  Ik verbaas mij enigzins over het gemak waarmee het privacy issue wordt weggewuifd. Vind het maar niks dat mijn adresgegevens ergens op een server staat.

  Beantwoorden Quote

 106. door Gert

  Ik ben behoorlijk geschrokken van de privacyissues. Ik sla wel meer dan mijn telefoonnummers en e-mail adressen op in mijn adresboek. In gecodeerde vorm, maar toch. En door mijn domme actie (ik had viber al geinstalleerd) zijn dus alle telefoonnummers en mail adressen van mijn contactpersonenen nu ook commercieel verhandelbaar door dat bedrijf.

  Privacyles geleerd, de volgende keer ga ik bij dit soort apps veel beter opletten en de potentiele privacyissues eerst checken.

  Bedankt iPhoneclub voor het ons alertmaken hierop iig! Ik heb het ook verspreid binnen mijn naaste kring.

  Beantwoorden Quote

 107. door Kevin

  @Willem b: Nee dat komt niet door de jailbreak, want die van mij is ook gejailbreakt en het werkt echt perfect.

  Beantwoorden Quote

 108. door Eric van Altenborg

  Over wifi werkt het wel goed maar dan kan ik ook FaceTime gebruiken. Over 3G werkt het voor geen meter!!

  Beantwoorden Quote

 109. door jo!

  Origineel geplaatst door Albert
  Ik verbaas mij enigzins over het gemak waarmee het privacy issue wordt weggewuifd. Vind het maar niks dat mijn adresgegevens ergens op een server staat.

  vind ik ook. ik had mij al aangemeld, maar heb daar nu toch wel spijt van nu ik dit zo lees.
  Vraag is nu natuurlijk hoe je die gegevens er weer af krijgt? En, wat hebben ze allemaal gedownload. Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ‘spooky’ ik het vind, in mijn adresboek saatn toch best wel veel prive-gegevens!!
  Iemand?

  Beantwoorden Quote

 110. door jo!

  Om verder ‘hear-say’ prietpraat te voorkomen is het een goed idee om even te quoten vanuit het origineel. Dit is wat er staat bij Viber:

  “2. Sharing and Disclosure of Information
  We do not rent, sell, or share any information about the user with any third-parties. We may disclose your Personal Information if we believe such action is necessary to:

  (a) comply with the law, or legal process served on us;

  (b) protect and defend our rights or property (including the enforcement of our agreements); or

  (c) act in urgent circumstances to protect the personal safety of users of our services or members of the public.

  We may provide Personal Information to trusted third-parties who work on behalf of or with us. We attempt to ensure that such companies agree to maintain confidentiality, security and integrity of the Personal Information obtained from us. These companies do not have any independent right to share the Personal Information.

  We may disclose information about you if we determine that for national security, law enforcement, or other issues of public importance that disclosure of information is necessary.”

  Beantwoorden Quote

 111. door Liekele Helmus

  Als je een vriendje bij de Mossad hebt haalt ie het zo van de server

  Beantwoorden Quote

 112. door Goofy

  Jongens niet zo moeilijk doen, gewoon Viber verwijderen en Skype gebruiken, geen last van privacy, werkt veel beter en met Skype bel je naar veel meer mensen gratis en naar andere nummers is met Skype ook vele malen goedkoper dan met die oplichters van Viber!!!

  Beantwoorden Quote

 113. door Khaled

  Origineel geplaatst door Liekele Helmus
  Als je een vriendje bij de Mossad hebt haalt ie het zo van de server

  LMFAO

  Beantwoorden Quote

 114. door VonZescao

  Optie ‘Iets anders': Ik heb onder een steen geleefd en heb nog nooit van deze applicatie gehoord.

  (Red.) Kijk even in de App Store (of lees ons eerdere artikel), dan ben je weer helemaal bijgepraat.

  Beantwoorden Quote

 115. door Jelmer

  Ik heb geprobeerd met me zus te bellen, allebei iPhone 4. De eerste 2 seconden leek het perfect te werken, maar daarna zit er 8 à 10 seconden vertraging in zelfs over WiFi

  Beantwoorden Quote

 116. door MisticRain

  Origineel geplaatst door Jan
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik behoorlijk geschrokken ben van feit dat er een kopie van mijn adresboek is gemaakt, en dat gesprekken worden gelogd. In mijn adresboek staan buiten telefoonnummers ook allemaal emailadressen, NAW-gegevens en meer vertrouwelijke informatie. Ik heb de voorwaarden niet gelezen, en daar word ik nu voor gestraft. Dit heb ik echt niet geweten. Mijn dank gaat daarom uit naar de oplettende redactie van iPc.Vooral dit specifieke stukje in de voorwaarden is mij een doorn in het oog:We may provide Personal Information to trusted third-parties who work on behalf of or with us. We attempt to ensure that such companies agree to maintain confidentiality, security and integrity of the Personal Information obtained from us. These companies do not have any independent right to share the Personal Information.bron: http://www.viber.com/privacypolicy.htmlAangezien ik de app al vaker gebruikt heb (en dus een account heb daar) ben ik bang dat het te laat is.Voor de mensen die hun account ook willen verwijderen:If you wish to delete your account completely, you can either:(a) contact Viber via “Viber Support” (available at Viber.com) and request that your account be deleted, or(b) delete the Viber App from your device.When you delete the Viber App, your Personal Information will be automatically deleted from our primary storage within 45 days. However, Viber maintains back-up information of each user’s account for a period of up to 12 months.

  Het is niet zo dat ze je hele gespreken op slaan alleen met wie je wanneer gebeld hebt en met welke media het gebeurd is.

  Viber also maintains call and connection logs to the system. These logs contain your internal Viber identification which is a combination of your account identification (i.e., your phone number) and Apple Unique Device Identification (“UDID”). All call and connection logs are maintained indefinitely.

  Audio calls by users are transmitted either directly from user to user or, if direct transmission is not possible (due to, for example, firewalls), Viber servers are used to transmit the call. In the latter scenario, the information transmitted is stored in temporary memory (RAM) for a brief moment which enables the transmission of the call to the other user.

  bron: http://www.viber.com/privacypolicy.html

  Beantwoorden Quote

 117. door Goofy

  Hè van de iphoneclub verwijderen ze je bericht als je het niet eens met ze bent!
  Dus ik vind Viber troep en gebruik liever Skype, maar dat mag je hier blijkbaar niet zeggen!

  Beantwoorden Quote

 118. door Michel

  Ik verbaas me over de fantastische geluidskwaliteit van Viber. Vele malen beter dan een normaal telefoongesprek!

  Beantwoorden Quote

 119. door Blaffer

  Als ik dubbelklik op Home krijg ik niet de actieve applicaties te zien maar m’n favoriete contacten. Dit staat overigens ook zo ingesteld in settings. Hoe kan ik nu alsnog de actieve applicaties zien? (iphone 3g ios 4.0)

  Beantwoorden Quote

 120. door anno

  Origineel geplaatst door Goofy
  Hè van de iphoneclub verwijderen ze je bericht als je het niet eens met ze bent! Dus ik vind Viber troep en gebruik liever Skype, maar dat mag je hier blijkbaar niet zeggen!

  dat deden ze jaren geleden ook al bij de palmclub

  Beantwoorden Quote

 121. door jo!

  Origineel geplaatst door anno
  Origineel geplaatst door GoofyHè van de iphoneclub verwijderen ze je bericht als je het niet eens met ze bent! Dus ik vind Viber troep en gebruik liever Skype, maar dat mag je hier blijkbaar niet zeggen!dat deden ze jaren geleden ook al bij de palmclub

  democratie bestaat niet. Dat blijkt telken male.

  Beantwoorden Quote

 122. door Yuri

  @Rob M:
  waarom niet, je carkit werkt samen met de hardware die je aankoppelt: je iphone,
  Ik kan met mijn headset ook gewoon stemherkenning opstarten en de ipod aanzetten……

  Beantwoorden Quote

 123. door TiKa

  Privacy:) Het hoog geprezen Whatsapp in de AppStore doet identiek het zelfde als Viber. Deze 2 houden dus onze contactpersonen adressen,tel.nr’s gesprekken berichten,verzonden ontvangen foto’s,video’svoiceberichten en zo veel meer bij op hun servers. Facebook,idem.+bij ieder spelletje dat je mee doet of hugs and love dingetjes die je daar verstuurd geef je die bepaalde(spel)firma site server toegangsrecht tot al jou en jou vrienden en hun vrienden hun profielgegevens en wall en foto’s tot hoe in hoe ver hun privacy instellingen het toelaten(en die staan 9/10 volledig open). En voor wie dit alles niet gebruikt. Google en of microsoft kennen ons allemaal met je hotmail(live,ja) accountje van 15jaar terug of je nieuwere gmail account en alles maar in de Google zoekbalk ingeven omdat het zo easy is. Apple heeft dan nog eens een accountje met mobile me ping en ja,je iPhone kan gevonden worden maar U ook. Latitude,Gowalla,twitter…ze hebben ons allemaal dus privacy?

  Beantwoorden Quote

 124. door TeraByte

  @Rob M:
  vaak gaat het goed, dan schakelt hij zelf de carkit in. Dit is overigens voor het eerst dat ik een App heb die dit doet!
  Skype etc moest ik de Mic van de iPhone en een Audio kabel gebruiken en die gingen niet via de Bluetooth Carkit.

  Beantwoorden Quote

 125. door Rtisticbeatz

  ik heb het wel maar gebruik het niet echt.. Ik vind de kwaliteit niet zo goed en de gesprekken vallen elke keer weg en dan hoor ik geen ene moer meer..

  Ik vind het een leuke idee maar mag zeker nog wel wat meer uitgewerkt worden.

  Beantwoorden Quote

 126. door Beee

  wel geïnstalleerd, nog niet gebruikt…. gebruik skype veel om te IM-en, spraak heeft/wil nog niet iedereen.

  Beantwoorden Quote

 127. door Mia

  Het werkt niet wat ik ook doe

  Beantwoorden Quote

 128. door Ben

  bellen lukt wel maar als er opgenomen wordt hoor je die ander niet, andersom is dat ook zo? Wat doen we fout?

  Beantwoorden Quote

 129. door Beyazz

  Viber werkt echt lekker, hiervoor skype nog heel even geprobeerd. Daar viel het gesprek vaak weg.

  Met viber heb ik zelfs met 3g super kwaliteit….! Ik gebruik dan ook amper wifi

  Beantwoorden Quote

 130. door manneke

  Ik ervaar ook nog steeds problemen met de contactenlijst op mijn iPhone 4. Applicaties zoals Whatsapp updaten wel naar behoren. Ik gebruik iOS 4.0.1 met jailbreak.

  Applicatie volledig sluiten (zoals besproken in dit item) of het totaal herstarten van de telefoon helpt niet.

  Wel is het mogelijk om Viber te deinstalleren en dan weer opnieuw te installeren, hij update dan wel de hele lijst. Probleem is niet onbekend als je het internet beetje doorzoekt.

  Verder de slimmigheden, zoals via Push bericht laten weten dat iemand belt, is erg goed bedacht en werkt ook goed. Geluidskwaliteit op 3G netwerk is ook gewoon in orde.

  Goede app, aanrader, maar hopelijk weten ze de contactlist glitch er nog uit te vissen met een update.

  Beantwoorden Quote

 131. door Rob

  Fijn is dat.
  Dus iemand anders besluit Viber te installeren, en geeft zijn adresboek weg.
  Als mijn gegevens in dat adresboek staan, besluit feitelijk een ander dus over brede ongewenste verspreiding van mijn gegevens!
  Dit lijkt mij niet toegestaan.
  In ieder geval iets om bij stil te staan als je iets gaat installeren.

  Beantwoorden Quote

 132. door Thomas

  Uitstekende app! Ik gebruik ‘m vanaf de lancering en bel nu met andere Viber gebruikers gratis.

  Beantwoorden Quote

 133. Privacy 101 or Why You Should Not Use Viber
  http://ow.ly/3q1VC

  Beantwoorden Quote

 134. door jo!

  Ik denk dat het in zo’n geval als dit belangrijk is dat iedereen die vind dat dit niet kan, een klacht in moet dienen bij Apple.
  Niet alleen over viber, want het lijkt een issue te zijn die breder is.
  Natuurlijk is internet een ‘vervaarlijk’ terrein waar het zo goed als onmogelijk is om anoniem te blijven. … Dat wil niet zeggen dat dan dus alles maar goed is!
  O ja, voor het geval iemand het argument heeft ‘ik heb niks te verbergen, dus het is oké’ … dan is mijn advies: gebruik dat apparaat in je hoofd waar het voor bedoeld is en denk (zelf) na.

  MELDEN DUS!

  Ik heb dat gedaan, en e.e.a. is ‘in beraad’.

  Dit is het bericht dat ik verstuurd heb:

  Recently I downloaded the app “viber” from the app-store, as this was a ‘hot’ recommendation. Later I found out that the company behind this app ‘harvests’ private information from entries in the addressbooks on iphones, stores it on their servers and makes this information available to related and selected (by them) companies.
  There is no possibility to find out what exactly they store on their servers, and what they do with it, but …

  THIS IS VERY WORRY-ING, because in MY address-book a lot of private and sensitive information is stored concerning bankaccount, social security-info, some passwords and the like, not only of myself, but also of other people!!

  Please can you look into the matter with URGENCY.
  And, if possible let me know what can be done about this.

  the practice of this company is NOT kosher, for all this is not mentioned at the moment you install the app.

  Thank you.

  Eerste antwoord:

  Hi Jo

  Greetings from California, my name is *** and I will be happy to assist you. I hope that you are having a nice day. Your request has been escalated to myself for further handling.

  I am currently investigating the issue that you have reported. I will contact you as soon as I have completed my investigation.

  Thank you for your patience while I try to find a resolution to this issue. I will keep you up to date with my findings and provide the information to you as soon as I can.

  If you have any other questions or concerns regarding this matter, please do not hesitate to respond so that I may further assist you. Please note replying to this email will ensure fastest service. For your convenience, the hours that I am scheduled to work are listed below. Feel free to contact me during those hours if that is convenient for you. Any response received outside of my scheduled hours will be addressed as soon as I return the following day.

  Thank you for being a valuable member of the Apple family, we truly appreciate your continued support.

  Warmest Regards,

  ***
  iTunes Store Support
  Senior Advisor

  Beantwoorden Quote

 135. door Liekele Helmus

  Viber heeft een update!!!

  Beantwoorden Quote

 136. door Goofy

  @jo!:
  Ja dat zou inderdaad iedereen moeten doen!
  Ik heb Viber verwijderd en gebruik nu weer Skype, niemand die ik ken gebruikt Viber en ruim 50 van m’n contacts gebruikt Skype, dus Skype is veel beter!

  Beantwoorden Quote

 137. door ire

  Eenmaal push uit gezet en het kan niet meer gewijzigd worden. Viber app eraf gegooid en proberen opnieuw te plaatsen maar nog niet pffff moeizaams app, geen succes!!!

  Beantwoorden Quote

 138. door Liekele Helmus

  Update Viber:

  Wat is nieuw in versie 1.0.5

  This is a bug fix version. Stay tuned for new features soon…

  – Fixed: Viber is stuck on busy after network-related problems
  – Fixed: on iOS 3.1.x, after exiting Viber, starting Viber again immediately may fail
  – Fixed: on iOS 3.1.x, registration restarts when exiting Viber to read SMS
  – Fixed: voice engine audio interrupt issues (e.g. incoming GSM call)
  – Fixed: Ringback tone sometimes not heard via speakers
  – Fixed: crash during startup
  – Fixed: call screen disappears during call
  – Workaround: no-audio problem after using an old (1.1) Bluetooth device
  – Added: help on how to turn notifications back on
  – Added: help with activation (SMS) issues
  – Cosmetic changes

  Beantwoorden Quote

 139. door Goofy

  Vandaag was Viber op het journaal, er werd voor gewaarschuwd dat je Viber niet moest gebruiken i.v.m. de privacy, Viber kopieerd dus al je gegevens en je complete adresboek en deze worden allemaal weer door verkocht!
  Er wordt daarom ook geadviseerd om Viber niet te gebruiken!

  Beantwoorden Quote

 140. door Liekele Helmus

  Tim Poulus van Telecompaper weet wel waar ie over praat maar die figuren van NOS Radio hebben geen clou waar Viver voor staat.

  Beantwoorden Quote

 141. door Oliver

  Zo ik heb mijn account ook gedeleted..

  Beantwoorden Quote

 142. door Jo!

  Origineel geplaatst door Oliver
  Zo ik heb mijn account ook gedeleted..

  kun je mij vertellen hoe je dat gedaan hebt?
  … Ik kan nergens een optie vinden.

  Beantwoorden Quote

 143. door Jolien

  Als ik nu mijn viber app delete. Hebben ze dan al niet mijn gegevens? Volgens mij worden die niet dan ook automatisch van de servers afgehaald. Iemand een idee of dit wel het geval is?

  Beantwoorden Quote

 144. door Liekele Helmus

  Zelfs paranoiden hebben hun echte vijanden…

  Beantwoorden Quote

 145. door Goofy

  Origineel geplaatst door Liekele Helmus
  Zelfs paranoiden hebben hun echte vijanden…

  Ja en er zijn zelfs sukkels die toch nog Viber gebruiken ;-)

  Beantwoorden Quote

 146. door Liekele Helmus

  Zoals ik. Ik ben niet bang voor de Mossad

  Beantwoorden Quote

 147. door Goofy

  Origineel geplaatst door Liekele Helmus
  Zoals ik. Ik ben niet bang voor de Mossad

  Nee ik ook niet, maar jij houdt er wel van dat van dat anderen aan de haal gaan met al je gegevens en je ook lekker Spam gaan sturen.
  Ben blij dat ik niet in jou adresboek sta!!!

  Beantwoorden Quote

 148. door peter

  viber vind ik perfect! en wat betreft de privacy?
  big brother is allready watching u. spam kan je filterren met spamfighter. de keuze is duidelijk: viber gebruiken en gratis bellen, maar een stukje privacy kwijraken. of gewoon niet installeren!

  Beantwoorden Quote

 149. door peter

  ps ik gebruik ook tango. werkt ook perfect.

  Beantwoorden Quote

 150. door Goofy

  (Red.) Geen persoonlijke aanvallen.

  Beantwoorden Quote

 151. door laurien

  ik vroeg me af of je ook gratis kan smsen met viber. zelf heb ik een iphone. ik had gesmst naar mensen die geen iphone hebben en naar mensen die wel een iphone hebben. na het checken van mijn sms saldo, had ik nog steeds hetzelfde sms tegoed. dus ik vroeg me af of dat klopt.

  Beantwoorden Quote

 152. door DutchVince

  Het valt allemaal wel mee met die privacy, ik ga niet stoppen met Viber iig:

  “Talmon Marco says:
  December 23, 2010 at 12:04 pm
  I appreciate the many comments here and would like to try and address them:

  Regarding personal data:

  * First and foremost we revised our privacy policy to address the issues raised in this post (and many others). You can check it out on viber.com.
  * On a technical side, we maintain a few things: your phone number (that’s your ID or “account”), your UDID (an Apple hardware identifier so we can link your “account” to your phone), and a list of your contacts — phone number+name as you stored it. We do this so we can tell you which of your friends has Viber.
  * We only maintain your ID and UDID in a “database” (note that we do not know and do not ask for your name — as we do not NEED it). The rest (your contacts) are maintained in volatile memory with no backup. If your account becomes inactive (30-45 days) we delete your contacts from volatile memory. We have no backup of this data, nothing that lasts “forever”. We do not delete you from our database for inactivity, so your phone number and UDID will be maintained until you delete them (or if there is a new registration with the same phone number or UDID). If you come back, we do not want you to have to authenticate again — that’s why we do not delete for inactivity. If you delete your account, we will also remove you from our database. We maintain a database backup that is no older than 30 days.
  * Regarding future text messages (a feature in development) — we will maintain them on our servers to ensure delivery for up to 14 days. After that, we will delete them. Whether delivered or not. Server backups will be maintained a little longer. Not sure how long yet (this is still in development), but no more than 30 days is a safe bet.
  * Regarding call logs — we do not record your calls. In fact, over 70% of calls do not even go through our servers. When calls do go over our servers we just keep the voice data momentarily in volatile memory (well under a second) so that we can send it to the other user. We do maintain calls logs. At the moment indefinitely. We only maintain who called whom, length of call, and other technical parameters. We do this in order to analyze and improve our network. We plan to put more concrete limitations on this in the coming months as we get a better understanding of our system and data requirements. We truly welcome input on this policy. We understand that some users might feel unhappy about this. At the same time we hope that these same users understand that we cannot improve (read: debug) our system without keeping track of it.

  Regarding “trusted organizations”:
  * I guess we did not word this properly. We revised this, essentially copying the relevant section from Skype’s privacy policy. We need to share your data with 3rd parties in order to deliver our service. For example — we send you an SMS for authentication — we need a partner to handle these text messages. Also, we host our servers somewhere (Amazon AWS) — so our data is on Amazon’s servers. In the future we may offer paid services — we will need to process your credit card, etc. We do not sell your data, we do not trade with it, we do not abuse it. The privacy policy is pretty strict when it comes to this.
  * To make it clear, at the moment we share your phone number for the purpose of sending authentication text messages with 1 of 3 partners and we host with Amazon. No other partners.
  * In a couple of days we will have an audio based (we will call you) authentication method so a new partner (voice termination partner) will have access to your phone number (since we call you) and the audio itself (your code) will go over their infrastructure and whoever they partner with to deliver phone calls. This is how the world of telephone works.

  I hope this answers all questions. I think our privacy practices are second to none. We live and die by our privacy policy. If you wish to comment, have suggesting, find me on twitter — @duras.

  @Martijn — we will never sell your data. We may sell the company (as is disclosed in the privacy policy). In which case, the stored data will be sold as well. We should revise the privacy policy to state that the buyer should accept our privacy policy as a condition of sale. Added to my to do list.. Regarding our location — check out this article — http://wonkroom.thinkprogress.org/2010/10/21/google-doesnt-pay/

  @Aborn this is a classic case of be damned if we do, be damned if we don’t. We had long discussions regarding encrypt vs not encrypt. If we encrypt, then they will tell us that we are doing some “hush hush thing” under encryption. If we do not, then they tell us we do not respect user data. We chose to do things in the open so it was clear that we are not “hiding” data. Facebook, Yahoo and many other sites deliver your data unencrypted as well, so we thought this was enough. Were we wrong? Again, we welcome your feedback.

  Thank you.

  Talmon”

  Beantwoorden Quote

 153. door Anna

  Als viber het doet dan is het geweldig en duidelijk,maat ik heb vaak als ik bel dat de andere persoon mij niet hoort jammer maar ik ga er mee door de aanhouder wint

  Beantwoorden Quote

 154. door Nick

  Ik heb het weer geïnstalleerd, nadat ze hun privacy voorwaarden aangescherpt hebben.

  Vertrouw het niet helemaal, maar met maximaal 45 dagen in hun servers en binnen een maand een in-app knop om je data te verwijderen, is het al een stuk geruststellender.

  Beantwoorden Quote

 155. door Goofy

  Dom, dom, dom, ondanks dat de voorwaarden zijn aangescherpt wordt nog steeds je gehele adresboek gekopieerd!
  Gebruik Skype, dat werkt een stuk beter en nu ook met videofunctie ;-)

  Beantwoorden Quote

 156. door Dre

  Privacy problemen!

  Gratis bellen, met een doorgaans slechte kwaliteit. De rekening wordt betaald door de adresgegevens van alle gebruikers te kunnen gebruiken en verkopen voor marketing en reclame doeleinden, etc. Dit terwijl je hier bijv. NIET over bent geïnformeerd in de app. store. Leuk voor mijn vrienden. Kunnen ze nu reclame of sales telefoontjes over irritante producten verwachten? Ook kunnen sociale netwerken makkelijk in kaart worden gebracht mb.v. adresboeken. Is dit je het waard? Dit antwoord moet je zelf bedenken. Persoonlijk betreur ik het dat de app. store zo weinig vertelt over privacy aspecten van apps. en Viber in het bijzonder. Het wordt tijd voor een firewall op mijn Iphone. Ik wil weten wat mijn telefoon allemaal communiceert met de boze (?) op geld beluste buitenwereld.

  Beantwoorden Quote

 157. door Dre

  Privacy problemen! Deel 2

  Ik begrijp nu dat ik de reactie van DucthVince over het hoofd heb gezien. Toch twee dingen nog:
  I las dat de gegevens bij het verkopen van het bedrijf dat nu viber beheert een risico kunnen zijn voor onze privacy.

  Buiten dat speelt mij mij nog steeds de vraag: hoe kan men gratis telefonie aanbieden? Wat is de business case? Ergens moet geld gegenereerd worden met dit concept. Kan DutchVince dat misschien ook uitleggen?

  Beantwoorden Quote

 158. door Goofy

  Gratis bellen kan ook alleen maar met mensen die ook Viber hebben, bij alle anderen die je belt worden gewoon kosten in rekening gebracht!
  Verder verdienen ze met het verkopen van al je gegevens die ze hebben gekopieerd!
  Gebruik gewoon Skype, dan heb je daar geen last van!

  Beantwoorden Quote

 159. door DutchVince

  Origineel geplaatst door Dre
  Buiten dat speelt mij mij nog steeds de vraag: hoe kan men gratis telefonie aanbieden? Wat is de business case? Ergens moet geld gegenereerd worden met dit concept. Kan DutchVince dat misschien ook uitleggen?

  Ik heb Talmon alleen maar gequote hoor ;-)

  In de volgende thread geeft hij aan dat deze Viber gratis is. Een “advanced” Viber met SMS, voicemail etc. gaat geld kosten.

  Overigens geeft hij in mijn ogen de juiste antwoorden op de terecht kritische vragen. bv: over schaalvergroting bij 100.000en gebruikers.

  Thread: http://techcrunch.com/2010/12/02/viber-iphone/

  Beantwoorden Quote

 160. door DutchVince

  Origineel geplaatst door Goofy
  Gratis bellen kan ook alleen maar met mensen die ook Viber hebben, bij alle anderen die je belt worden gewoon kosten in rekening gebracht! Verder verdienen ze met het verkopen van al je gegevens die ze hebben gekopieerd! Gebruik gewoon Skype, dan heb je daar geen last van!

  Vist skype gelijk de andere skypegebruikers uit mijn adresboek? MAW: hoe weet ik wie skype gebruikt, uit mijn adresboek?

  Gebruikt skype gewoon het telefoonnummer als ID?

  Beantwoorden Quote

 161. door Goofy

  @DutchVince:
  Skype kopieert niks, Je kunt zelf de nummers uit je adresboek toevoegen of in de Skypegids zoeken naar andere gebruikers of zelf het nummer in tikken.

  Beantwoorden Quote

 162. door Ricardo

  @woout: Je moet je mobiele nummer zonder 0 typen. Ze vragen ook het nummer achter de land code +31. Dat houd in dat je je nummer zo ingeeft :

  +31612345678. Aangezien +31 er al staat typ je alleen : 612345678

  Beantwoorden Quote

 163. door Frank

  Uitstekende geluidskwaliteit middels 3g op het vodafone netwerk iets dat bij mij met skype niet lukte. Erg blij mee omdat ik veel naar marokko bel geheel gratis dus! Alleen gaat niet altijd de bel over ik hoop een kinderziekte, kortom dik tevreden bovendien merk ik niets van extra stroomverbruik. Een aanrader wat mij betreft.

  Beantwoorden Quote

 164. door Rien Van Husen

  Ronduit waardeloos. Als ik probeer te bellen sluit Viber direct.

  Over 3G of Wifi maakt geen verschil.

  En gratis bellen kan natuurlijk niet dus komt er niet meer op.

  Beantwoorden Quote

 165. door Goofy

  @Rien Van Husen:
  Ja daar was ik al een tijdje achter ;-)
  Skype werkt prima bij mij!

  Beantwoorden Quote

 166. door Viber

  Hi everyone,
  This is a representative of Viber Media.
  Excuse me, my Dutch is not so good, so I will write in English.

  First – thank you for all your feedback and comments.
  We’re excited to see that so many people in Holland are interested in our application.

  About the privacy concerns raised here:

  Origineel geplaatst door Smiley
  Viber by many contacts from me after the news that they’ll contact details onto third parties.Is there already more known about this phenomenon?

  Regarding the fact we collect users’ information. First, it is important to be accurate — we only collect names and phone numbers, nothing else. Naturally, we collect users’ information not because we are curious of its content, but in order for functional reasons, and for us to enable the service we, as a company, promise to provide. Without that information, Viber cannot function. This is not different from any other major social network/communication service provider in our world nowadays.

  I would like to clarify again: we DO NOT sell users’ information to third-parties, and we keep this information WELL locked in our servers, with extremely limited access to it.

  So why is Viber free?
  For now, Viber’s focus is on adding platforms, adding features (such as text messages) and improving overall system performance. At the same time, we are working on additional future premium services that will generate revenues. The basic Viber service – Viber to Viber phone calls, and soon text messages – will ALWAYS be free.

  If you have any other questions, please feel free to ask.

  Hartelijk dank,
  Viber.

  Beantwoorden Quote

 167. door Pinkey

  Ik vind Viber een schitterende applicatie.
  Kan nu eindeloos gratis bellen met USA!!!
  Wel is het nodig aan beide kanten een goede internetverbinding te hebben.
  Viber wordt labieler naarmate de internetverbinding minder wordt.

  Beantwoorden Quote

 168. door hcc-er

  Met voipbuster kan je gratis voip bellen op sip naam.
  en voor 12 euro per 3 maanden Gratis naar vaste nummers. en ik gebruik het al meer dan 5 jaar.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.