Eerste Nederlandse TV Gids met push notificaties in de App Store

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

tv-gidsSinds gisteren is er een Nederlandse tv-gids in de App Store te vinden, die push notificaties levert zodra je favoriete tv-programma op de buis is. Rebel Technologies, de makers van de applicatie Uitzending Gemist, zijn ook met een dergelijke tv-gids bezig maar ontwikkelaar MobilePioneers is ze voor. Versie 1.0 van TV Gids bevat het complete zenderaanbod van de website tvgids.tv met zowel publieke als commerciële zenders uit Nederland, Vlaanderen, Frankrijk, Duitsland en Engelstalige zenders.

Er zijn twee versies: de gratis TV Gids Lite met reclamebanners en de betaalde versie TV Gids Pro, met push notificaties. In de Pro-versie komen geen reclamebanners voor.

Eigenlijk is TV Gids een oude bekende. Je kon op iPhoneclub eerder al lezen over een tv-gids die door NuttigePlaats.nl was gemaakt. Deze ontwikkelaar had geen licentie en kon het project niet voortzetten, waarna MobilePioneers de applicatie heeft overgenomen en onder eigen naam heeft gepubliceerd.

De huidige uitgever startte in 2008 met TVGiDS.mobi, aanvankelijk zonder officiële licentie omdat dit extreem duur is. Sinds 2009 is de licentie wel geregeld; maar dat betekent een behoorlijke kostenpost waardoor de betaalde applicatie TVGiDS PRO niet goedkoop kan worden aangeboden geworden. De applicatie kost €2,99, maar met de aankoop van drie papieren tv-gidsen heb je dat bedrag er alweer uit.

tvgids iphone

Een leuke eigenschap van TV Gids is dat je het aan je eigen kijkgedrag kunt instellen: je kunt je eigen ‘prime time’-tijden kiezen en aangeven welke zenders je wel en niet wilt zien (bijvoorbeeld regionaal, Film1 en Sport1 uitschakelen).

Vlaamse tv-gids

MobilePioneers heeft ook de Vlaamse ontwikkelaar van MyTvGuide (Bram Lancsweert) benaderd om deze applicatie over te nemen en met een eigen licentie uit te brengen. MyTvGuide is op dit moment uit de App Store verwijderd en komt over een paar dagen terug onder de merknaam van MobilePioneers.

Downloaden: TV Gids Lite (gratis) en TV Gids Pro
Meer info: http://www.tvgids-iphone.nl

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.