Een culinaire wereldreis: gratis kookboek voor de iPad

·

Een culinaire wereldreis iPadEen culinaire wereldreis is de Nederlandse versie van het eerder uitgebrachte Duitse iPad-kookboek Kulinarische Weltreise. Met de applicatie kun je verschillende gratis virtuele bladen downloaden. Daaronder zitten het Duitse en Nederlandse kookboek en er is een magazine dat VIP International Traveller heet. Maar het draait natuurlijk om Een culinaire wereldreis. Die is vanuit de applicatie 93 MB groot maar kost geen cent. Er zijn gerechten uit Duitsland, Zwitserland, Japan en Italië.

Het magazine maakt veel gebruik van tekstpresentaties waarvan de woorden stuk voor stuk in beeld komen. Het Duitse, ietwat kitscherige karakter van de animatie en de teksten is duidelijk te zien. ‘Wie in gezelschap eet, leeft in blijheid’ is er een van. De gerechten van Zwitserland worden ingeleid door het hoogdravende: ‘Voor het eten storen de gedachten van de maag de gedachten van de ziel’.

De indeling van de app en de instructies voor de gerechten zijn echter lovenswaardig nuchter. Met een tik op het beeldscherm verschijnt onderin beeld een scrollbalk om door pagina’s te bladeren en kun je met een lijst-knop linksboven een pagina-overzicht opvragen. Elk gerecht bestrijkt één pagina en dat maakt het bereiden ervan wel zo handig. Gerechten hebben meerdere stappen die met oplopende cijfers aan de zijkant of onderkant van de tekst te vinden zijn. De instructieteksten zijn kort, maar erg duidelijk. Met de knop ‘Ingrediënten invoegen’ zie je in een transparant pop-up menu wat de benodigdheden zijn voor een gerecht. Een grote foto van het beoogde eindresultaat blijft altijd in beeld, ongeacht of de iPad in horizontale of verticale stand staat. De app is fraai in zijn eenvoud.

Downloaden: Een culinaire wereldreis (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

2 reacties

 1. door Edith

  Is filosofie hoogdravend, of maakt het ‘bewust en met liefde eten bereiden’ het verschil tussen nuchtere Hollandse pot (oftewel maagcement) en culinair hoog/hoger staande gerechten?
  De genoemde voorbeelden in dit artikel zijn zeker waar en ik ga deze app downloaden om te kijken of het verder inderdaad te hoogdravende blabla is, of gewoon een aantal leuke/ mooie gezegden met een glimlach bij het lekker kokkerellen in de keuken.

  Beantwoorden Quote

 2. door Pieter

  Meer info: http://www.dul-print.de/index.php?id=15&tx_ttnews%5Byear%5D=2011&tx_ttnews%5Bmonth%5D=01&tx_ttnews%5Bday%5D=11&tx_ttnews%5Btt_news%5D=19&cHash=42d02fcf53

  So war das zentrale Thema das
  “Multi Channel Publishing”
  Hier geht es darum, Inhalte für verschiedene Medienkanäle aufzubereiten.
   
  D+L hat zum Open House ein Kochbuch entwickelt, das zugleich in gedruckter Form, als e-book und als App für das ipad ausgearbeitet wurde.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.