eBuddy XMS krijgt ‘nearby’: zoeken op chatpersonen in de buurt

· Bart Breij

eBuddy XMS chatten iPhone updateDe Nederlandse instant-messaging applicatie eBuddy XMS heeft een update gekregen waarmee het mogelijk is geworden om met bekenden en onbekenden in de buurt berichten uit te wisselen. De nearby-functie is alleen beschikbaar voor personen die daarvan gebruik willen maken. De nieuwe dienst maakt gebruik van de locatiebepaling van de iPhone, maar doet dat op een zo zuinig mogelijke manier zodat je batterij er niet al teveel onder lijdt. Dat betekent dat je niet perse de live-locatie van iemand ziet, maar wel iemands laatste plek.

Je ziet de personen in de omgeving in het tabblad Contacten. Standaard staat de dienst uit in de app. Je kan er zelf voor kiezen om hem te activeren, waarbij je de keuze hebt om alleen de locatie van je eBuddy-vrienden te laten zien, of de locatie van iedereen in de buurt. De instelling geldt overigens ook voor degene met wie jij je locatie deelt. Daarnaast kan je bepalen in welke omgeving je wilt zoeken: van 10 meter tot 10 kilometer.

De Nederlandse chatapp delft qua populariteit weliswaar het onderspit voor WhatsApp, maar is qua functies een stuk uitgebreider. In eerdere updates van de toepassing werd het onder andere al mogelijk een groepsgesprek met 30 personen te starten en kon je al met een niet-gebruiker chatten door een webapplicatie.

Downloaden: eBuddy XMS (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.