eBuddy XMS krijgt ‘nearby’: zoeken op chatpersonen in de buurt

24 april 2012, 11:46 · Bart Breij

eBuddy XMS chatten iPhone updateDe Nederlandse instant-messaging applicatie eBuddy XMS heeft een update gekregen waarmee het mogelijk is geworden om met bekenden en onbekenden in de buurt berichten uit te wisselen. De nearby-functie is alleen beschikbaar voor personen die daarvan gebruik willen maken. De nieuwe dienst maakt gebruik van de locatiebepaling van de iPhone, maar doet dat op een zo zuinig mogelijke manier zodat je batterij er niet al teveel onder lijdt. Dat betekent dat je niet perse de live-locatie van iemand ziet, maar wel iemands laatste plek.

Je ziet de personen in de omgeving in het tabblad Contacten. Standaard staat de dienst uit in de app. Je kan er zelf voor kiezen om hem te activeren, waarbij je de keuze hebt om alleen de locatie van je eBuddy-vrienden te laten zien, of de locatie van iedereen in de buurt. De instelling geldt overigens ook voor degene met wie jij je locatie deelt. Daarnaast kan je bepalen in welke omgeving je wilt zoeken: van 10 meter tot 10 kilometer.

De Nederlandse chatapp delft qua populariteit weliswaar het onderspit voor WhatsApp, maar is qua functies een stuk uitgebreider. In eerdere updates van de toepassing werd het onder andere al mogelijk een groepsgesprek met 30 personen te starten en kon je al met een niet-gebruiker chatten door een webapplicatie.

Downloaden: eBuddy XMS (gratis)

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

5 reacties

 • gielk
  2 years

  Het enige probleem is niemand gebruikt het ?
  Als whatsapp nou even wat extra functies en beter uitelijk zou gaan toevoegen zou het leuk zijn.

  Antwoord Quote

 • den
  2 years

  hmmm lekker leuk als je niet wil dat iemand weet waar je ben :)

  Antwoord Quote

 • Jelmer
  2 years

  @gielk: BIJNA niemand, ik gebruik het voor mensen die geen Apps kunnen downloaden maar wel een mobiele browser hebben.

  @den: Leer lezen voordat je zo’n nutteloze reactie neerzet. Er is duidelijk vermeld dat je de functie zelf moet inschakelen, zolang je de functie uit laat ziet niemand jouw locatie.

  Antwoord Quote

 • Guus
  2 years

  Waarom zou je dit gaan gebruiken? Je gaat me toch niet vertellen dat we straks in de discotheek allemaal met elkaar aan het chatten zijn via deze functie?

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  @Guus: Ik denk het niet, in een 10 km straal rond Amsterdam gebruikt nog niemand het. En als een stad met meer inwoners dan het provinciestaatje Friesland dat niet heeft..
  Misschien hadden ze dit beter kunnen inbouwen in eBuddy, net zoals Beep ingebouwd zit in IM+.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.