eBay voor iPhone krijgt update: push notificaties en PayPal-support

12 augustus 2009, 16:58 · Mike van Hoenselaar

eBay logoeBay heeft de iPhone-applicatie die al vanaf het begin in de App Store staat, een update gegeven. De applicatie is sinds september vorig jaar ook in Nederland en België beschikbaar. De grootste veranderingen zijn de PayPal-ondersteuning die het mogelijk maakt om met een PayPal-account de gewonnen veilingen direct te betalen en de ondersteuning van push notificaties.

Het gebruik van PayPal is erg handig omdat je direct het bedrag van je gekoppelde rekening af kan schrijven, ook al heb je geen PayPal-tegoed. Snel en makkelijk objecten betalen dus. Met de push-mogelijkheid kun je een melding krijgen als je overboden bent of als een product dat je volgt te koop aangeboden wordt. Zo kun je dus op elk willekeurig moment een nieuwe bieding doen op het object dat je zo graag wil hebben.

eBay update iPhone Push + Paypal supportVerdere wijzigingen zijn dat het nu ook mogelijk is om vanuit de applicatie de historie van feedback over de verkoper van het object te bekijken. Ook kun je nu zoeken op de omschrijving van een object en zoeken naar veiligingen die al afgelopen zijn. Verkopers kunnen nu ook gemakkelijk de biedingen inzichtelijk krijgen van de objecten die ze op dat moment aanbieden.

Om de update van eBay te installeren moet je akkoord gaan met een pop-up waarin je verklaart 17 jaar of ouder te zijn. De update geeft namelijk toegang tot zaken waar je volgens Apple minimaal 17 jaar voor moet zijn, zoals alcohol, horror, gokken en sex.

Een mooie extra functionaliteit die naar mijn mening ontbreekt, is een push-melding dat de veiling over een bepaalde tijd afgelopen is. Als je 10 minuten voor afloop van de veiling een melding krijgt heb je nog net de tijd om de applicatie te openen en nog een laatste bod te doen.

Downloaden: eBay (gratis)

door Mike van Hoenselaar

Mike van Hoenselaar (1983) is afgestudeerd voor Kantoorautomatisering (2004) en ICT Media Design (2008) (beide cum laude). Hij heeft sinds 2009 een eigen onderneming Online Boswachters waar hij het volledige traject van een project onder zijn hoede heeft. Hij optimaliseert websites en zorgt ervoor dat zijn klanten online succesvol kunnen zijn.Mike heeft ook een ziekte. Hij leidt aan pseudo-attention deficit disorder oftewel informatieverslaving. Vierentwintig uur per dag is hij op zoek naar nieuw iPhone-nieuws voor jou. Voor iPhoneclub heeft hij zich tot eind 2011 voornamelijk bezig gehouden met het dagelijkse nieuws en +/- 400 artikelen geschreven.

18 reacties

 • mhoutman
  5 years

  prima update. met de andere goede ebay client app “garagebuy” gebeurd helaas niet zo veel meer

  Antwoord Quote

 • Sneakerstyle
  5 years

  Eindelijk! Ik gebruik regelmatig eBay. En de app was tot dusver onbruikbaar omdat je wel kon bieden maar niet kon betalen via de app. Dat moest dan op de Mac. Nu is het een volwaardige app!

  Antwoord Quote

 • ISIG
  5 years

  En met pushnotificaties nog beter ook. :D

  Antwoord Quote

 • cloverfield
  5 years

  @Sneakerstyle: Inderdaad. Die pushes zijn erg handig… ik hoop ook dat ie nu wat sneller start… anders ben je nog te laat! ;)

  Antwoord Quote

 • Bastiaan Nota
  5 years

  Vet! Ik koop heel veel via Ebay, dit is een uitkomst. Kan ik op mijn werk lekker alles in de gaten houden en beste deals maken :)

  Antwoord Quote

 • Milton
  5 years

  Heel handig! Schande dat marktplaats nog niet met een soortgelijke app is gekomen – stakkers.

  Antwoord Quote

 • JoostF1
  5 years

  Hoe kan nu een object wat ik volg te koop worden aangeboden? De laatste alinea in je tekst zit er juist wél in! Je krijgt voordat het object wat je volgt afloopt, een notificatie.

  Antwoord Quote

 • Rhody
  5 years

  Ik kan de betaal met PayPal optie niet vinden.

  Antwoord Quote

 • Joppe
  5 years

  @Rhody:
  ik ook ni :-S Belgische eBay

  Antwoord Quote

 • Moose
  5 years

  kan me vergissen maar de notify before ending melding zit er bij mij gewoon in :-)

  Antwoord Quote

 • E.roossien
  5 years

  Ja wij hebben hier geen poep aan want ebay mobile is niet beschikbaar in de benelux. Daarom werkt de paypal functie ook niet ook al heb je hem geupdate ofterwijl waardeloze update.

  Antwoord Quote

 • Lesley
  5 years

  @ E.roossien:

  Nee en die push notifications is ook maar waardeloos of niet ? Ik ben blij met deze update :)

  Antwoord Quote

 • E.roossien
  5 years

  Nou push update voor ebay whoopty doo. Ik krijg emails via push als ik wordt overboden;) had liever paypal echt werkend gezien.

  Antwoord Quote

 • Guids
  5 years

  Origineel geplaatst door E.roossien
  Ja wij hebben hier geen poep aan want ebay mobile is niet beschikbaar in de benelux. Daarom werkt de paypal functie ook niet ook al heb je hem geupdate ofterwijl waardeloze update.

  hoe bedoel je. ik hem gewoon ebay mobile op mijn iphone, en die werkt gewoon. (heb nog niet geupdate)

  Antwoord Quote

 • E.roossien
  5 years

  De app werkt wel ebay mobile. Maar paypal niet ga maar naar http://www.ebay.com de mobile site en probeer op de mobile site af te rekenen met paypal. Dan krijg je de foutmelding dat ebay mobile niet besvhikbaar is hier. Daarom werkt due paypal app ook niet.

  Antwoord Quote

 • Jan
  5 years

  En wanneer gaan ze eens weten bij Ebay dat de meerderheid van België Nederlands spreekt i.p.v. Frans.
  Graag update naar België (Vlaams)!!!

  Antwoord Quote

 • 5 years

  heb mijn ebay app al kunnen aanpassen naar ebay balgie nederlands maar paypal werkende krijgen is nog niet gelukt miss nog is wat prullen :)

  Antwoord Quote

 • TmiY
  5 years

  Ik krijg een error bij het uitbrengen van een bod. Ik moet in mijn verificatie settings op de website iets instellen zegt ie :S. Kan het niet vinden en er zijn meerdere mensen met dit probleem. Is ontstaan na de update, erg irritant, kan het nu gewoon niet gebruiken!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.