eBay voor iPhone krijgt update: push notificaties en PayPal-support

(Laatst bijgewerkt: ) · Mike van Hoenselaar

eBay logoeBay heeft de iPhone-applicatie die al vanaf het begin in de App Store staat, een update gegeven. De applicatie is sinds september vorig jaar ook in Nederland en België beschikbaar. De grootste veranderingen zijn de PayPal-ondersteuning die het mogelijk maakt om met een PayPal-account de gewonnen veilingen direct te betalen en de ondersteuning van push notificaties.

Het gebruik van PayPal is erg handig omdat je direct het bedrag van je gekoppelde rekening af kan schrijven, ook al heb je geen PayPal-tegoed. Snel en makkelijk objecten betalen dus. Met de push-mogelijkheid kun je een melding krijgen als je overboden bent of als een product dat je volgt te koop aangeboden wordt. Zo kun je dus op elk willekeurig moment een nieuwe bieding doen op het object dat je zo graag wil hebben.

eBay update iPhone Push + Paypal supportVerdere wijzigingen zijn dat het nu ook mogelijk is om vanuit de applicatie de historie van feedback over de verkoper van het object te bekijken. Ook kun je nu zoeken op de omschrijving van een object en zoeken naar veiligingen die al afgelopen zijn. Verkopers kunnen nu ook gemakkelijk de biedingen inzichtelijk krijgen van de objecten die ze op dat moment aanbieden.

Om de update van eBay te installeren moet je akkoord gaan met een pop-up waarin je verklaart 17 jaar of ouder te zijn. De update geeft namelijk toegang tot zaken waar je volgens Apple minimaal 17 jaar voor moet zijn, zoals alcohol, horror, gokken en sex.

Een mooie extra functionaliteit die naar mijn mening ontbreekt, is een push-melding dat de veiling over een bepaalde tijd afgelopen is. Als je 10 minuten voor afloop van de veiling een melding krijgt heb je nog net de tijd om de applicatie te openen en nog een laatste bod te doen.

Downloaden: eBay (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Mike van Hoenselaar (1983) is afgestudeerd voor
Kantoorautomatisering (2004) en ICT Media Design (2008) (beide cum laude). Hij heeft sinds 2009 een eigen onderneming Online Boswachters waar hij online strateeg en online marketeer is. Hij optimaliseert websites en zorgt ervoor dat zijn klanten online succesvol kunnen zijn. Een echte growth hacker. Sinds 2015 is hij actief met Escape Rooms Nederland waar je een compleet overzicht vindt van escape rooms in Nederland.

Mike heeft ook een ziekte. Hij leidt aan pseudo-attention deficit disorder oftewel informatieverslaving. Vierentwintig uur per dag is hij op zoek naar nieuw iPhone-nieuws voor jou. Voor iPhoneclub heeft hij zich tot eind 2011 voornamelijk bezig gehouden met het dagelijkse nieuws en +/- 400 artikelen geschreven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.