Easy Alarms: meer functies dan de iPhone-wekker

·

easy alarmsDe wekkerfunctie op de iPhone kan beter. Easy Alarms is een gratis app waarmee je veel meer mogelijkheden hebt. Je kunt bijvoorbeeld zelf de snooze-tijd kiezen en alarmmeldingen overslaan als dat zo uitkomt. Als je bijvoorbeeld hebt ingesteld dat je elke werkdag om half 8 gewekt wilt worden, is het met Easy Alarms een kleine moeite om dit eenmalig uit te schakelen als je een keer een vrije dag hebt. Bij de klokapplicatie die standaard op de iPhone zit moet je dan de wekfunctie weer handmatig aanzetten. Easy Alarms doet dat zelf: het slaat één dag het alarm over en gaat de volgende dag gewoon weer verder met het ingestelde patroon. Er zit ook een timerfunctie in die je vooraf kunt instellen. Doet je droogautomaat er bijvoorbeeld 40 minuten over, dan kun je dit standaard als timer instellen. Kook je een eitje het liefst in 8 minuten, dan voeg je die ook als een van de standaardtimers toe.

Wat de snooze-functie betreft kun je zelf aangeven hoe lang de snooze-functie moet klinken en na hoeveel minuten je opnieuw gewekt wilt worden. Je kunt kiezen tussen 1 minuut en 1 uur. Je kunt ook een herinnering instellen voor een bepaalde datum, bijvoorbeeld je huwelijksdag, al kun je dat natuurlijk ook al via de iPhone-agenda regelen. Zoals je op de screenshots hieronder kunt zien, kun je de app ook voor heel praktische zaken gebruiken: stel ‘s ochtends in om hoe laat je lunch moet bestellen, hoe laat je de wasmachine weer moet leeghalen of naar het postkantoor moet voor een pakketje. De app is gratis, maar wel voorzien van reclame. Het alarm blijft gewoon actief als de app op de achtergrond draait. Staat de iPhone op stil (mute), dan zul je een pop-up te zien krijgen op het moment dat het alarm afloopt. Je iPhone moet voorzien zijn van iOS 4.0 of hoger.

Gebruikers melden in de reviews in de App Store wel twee minpuntjes: als je je volume omlaag hebt gezet houdt de app daar geen rekening mee (het alarm klinkt dan heel zacht, waardoor je het mogelijk mist) en je kunt geen eigen alarmtonen gebruiken. Easy Alarms heeft dit weekend een eerste update gekregen, waarbij kleine bugs zijn verholpen.

Downloaden: Easy Alarms (gratis)

easy-alarms-iphone

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

15 reacties

 1. door dries6951

  Ik gebruik zelf Alarmed, daar kun je meerdere alarmtijden instellen waar je per dag dan tussen kan kiezen. Ook zit daar een Timer in met Nag funktie voor korte termijn alarm. Meerdere alarmtonen zijn uiteraard ook aanwezig om tussen te keizen.

  Beantwoorden Quote

 2. door Eddy

  Was er maar 1 die bijvoorbeeld een uur eerder afgaat als ik in mijn agenda “werk” ingevoerd heb staan. Heb het nog steeds niet kunnen vinden als het al bestond :(

  Beantwoorden Quote

 3. door Michel

  Je kunt ook een herinnering instellen voor een bepaalde datum, bijvoorbeeld je huwelijksdag

  Dat vond ik wel een goeie :D

  Beantwoorden Quote

 4. door Nicoline

  Klok pro heeft het allemaal en nog veel meer

  Beantwoorden Quote

 5. door Oli4

  Ik ben nog op zoek naar een goede wekker radio.

  Beantwoorden Quote

 6. door robenroute

  @Nicoline: Klok Pro of Clock Pro? Ik kan Klok Pro namelijk niet vinden…

  Beantwoorden Quote

 7. door ARR

  Origineel geplaatst door Oli4
  Ik ben nog op zoek naar een goede wekker radio.

  Ik gebruik al heel lang TimeTuner. Opstaan én in slaap vallen met je eigen muziek of internet radio. Werkt echt perfect.

  Beantwoorden Quote

 8. door Oli4

  @ARR: Thanks, Ik ga hem uitproberen.

  Beantwoorden Quote

 9. door Robin

  @Oli4: of Sonio wekker radio. Je moet overigens voor wekker radio wel altijd app aan laten (kan wel in standby) Verbruikt iets van 30 procent accu dus zorg dat je iphone opgeladen is.
  Een andere is ‘RadioAlarm’ die werkt wel in background met omweg maar verbruikt dan 70/80 procent bij volle accu (3GS).

  Beantwoorden Quote

 10. door Bart v.R.

  Die ontwikkelaar werkt ook lekker in de nacht door 3:41 PM.

  Maargoed, fijn dat je die snooze functie zelf kan instellen, groot pluspunt!

  Beantwoorden Quote

 11. door Nicoline

  @robenroute:

  Gek genoeg op ip4 staat klok pro en in itunes clock pro… schiet mij maar lek…

  Beantwoorden Quote

 12. door Mario Mewis

  @Bart v.R. : pm = namiddag am = nacht, dus is het 15:41 u. Geen dank trouwens

  Beantwoorden Quote

 13. Wie kookt er in vredesnaam een eitje in 8 minuten? o_O

  Beantwoorden Quote

 14. door Nicoline

  @Reimzter: Diegene die een halfhard ei wil…

  Beantwoorden Quote

 15. door Raoul

  Jammer dat deze app met AM en PM werkt, heb daar echt een hekel aan. Ik wil met het 24 uurs stelsel werken.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.