Dunno: notitie-app onderzoekt terwijl jij iets anders doet

·

Dunno iPhone iPod touch iPad zelflerende notitiesJe zou niet zo snel verwachten dat er nog een notitie-app op de iPhone verschijnt die echt iets nieuws doet, maar Dunno doet het. Het idee is veelbelovend: je maakt een notitie op de telefoon en sluit de applicatie. Terwijl je verder gaat in de waan van de dag, zoekt Dunno eigenhandig informatie over je notitie op. Als hij voldoende kennis heeft vergaard en tentoon kan stellen, ontvang je een pushbericht. Je ziet dan meteen een dossier aan informatie bij je notitie.

De applicatie van Dunno is vandaag uitgekomen, maar zal nog niet voor iedereen te gebruiken zijn. Voorlopig verkeert de dienst in testfase. De applicatie stuurt je door naar de website waar je een mailadres achter kan laten. Als je een van de gelukkigen bent, word je uitgenodigd voor de dienst en kan je ermee aan de slag. Je kan dan dagelijks twee zogenaamde research-reminders ontvangen.

http://www.youtube.com/watch?v=PDVdVrHe6Gg

Het idee is dat je Dunno voert met termen waarvan je zelf meer van wilt weten. Het leent zich niet als takenlijst. Aan ‘Vanavond de vissen eten geven’ heb je niet zoveel in Dunno. Maar voer ‘cleaning fish bowl’ in, en de dienst doorzoekt het internet naar tips die je op weg kunnen helpen. De dienst gaat langs websites, blogs, Wikipedia, afbeeldingen, nieuwsberichten, video’s, liedjes en podcasts. Als het goed is, zie je na het pushbericht meteen een categoriseerde lijst met de informatie die Dunno heeft gevonden. Je kan de resultaten in een in-app browser bekijken.

Dunno is een universele applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad en eveneens verkrijgbaar voor de Mac. De drie toepassingen synchroniseren naadloos met elkaar. In een ideale situatie voer je zo een moeilijk begrip op je MacBook in dat je hoort tijdens een les, loop je naar de bus en krijg je daar al een pushbericht met uitleg en voorbeelden van het begrip op je iPhone. Of het in de praktijk ook zo zal werken, zal de toekomst uitwijzen.

Downloaden: Dunno (gratis)
Uitnodiging verzoeken: Wedunno.com

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

15 reacties

 1. door G-riot

  Ah, een soort Google maar dan langzaam.

  Beantwoorden Quote

 2. door iPieter

  het is wel een leuk idee, maar dan zal het ook echt moeten werken en met informatie moeten komen die iets verder weg is dan de eerste hit in google. Bij mij, althans.
  Ik denk overigs dat het nog niet in het nederlands zal werken, als de software tenminste ook moet kunnen begrijpen wat er staat en wat hij moet opzoeken. Als ik alleen maar bijvoorbeeld ‘Apple’ in kan typen, dan kan ik dat toch even goed bij google doen …
  Maar goed, we zien wel of het aanslaat.

  Beantwoorden Quote

 3. door Gert

  Origineel geplaatst door G-riot
  Ah, een soort Google maar dan langzaam.

  LOL mijn dag is weer goed

  Beantwoorden Quote

 4. door Larss

  Gaaf idee, ben benieuwd. Het staat of valt er bij hoe veel de dienst kan doen met de context die gegeven wordt door de notitie – en daarmee wellicht gereichtere informatie kan geven dan simpelweg zoeken op elk van de woorden in de tekst.

  Beantwoorden Quote

 5. door Sjakelien

  App gedownload. Bij het opstarten vraagt het om een login. Bij gebrek daaraan klikte ik op de ‘registratie’-knop. Deze bracht mij naar ‘wedunno.com’. Aldaar mijn emailadres ingevuld. “Our tests labs are getting crowded, but we’re releasing new passes constantly. As soon as we have your access ready, we’ll let you know.”

  Mis ik iets?

  Beantwoorden Quote

 6. door Larss

  @Sjakelien: Yep, je mist het artikel hierboven :)

  Beantwoorden Quote

 7. door mii

  @Sjakelien: Je wordt uitgeloot en dan krijg je een wachtwoord waarmee de app werkt later kan iedereen een account aanmaken

  Beantwoorden Quote

 8. door gianny

  ik ben uitgenodigd om de app te testen. werkt best wel goed

  Beantwoorden Quote

 9. door sb

  Ik heb mij gisteravond aangemeld, in de hoop even uit te testen, dit is namelijk wel handig met school en dergelijk.
  Ben ik nu net uitgenodigd en ik kan jullie zeggen: Het werkt echt goed. 1 woordje opschrijven en alles wat ermee kan worden geassocieerd gaat ie opzoeken inclusief filmpjes van youtube en foto’s, nieuws info, alles wat er te vinden valt.

  Geweldig.

  Beantwoorden Quote

 10. door Mark

  Filmpje is kapot.

  Beantwoorden Quote

 11. door Dan

  Hey Guys,

  Sorry about the youtube video, here is the correct link.

  http://www.youtube.com/watch?v=7G1z-XeudEU

  Beantwoorden Quote

 12. door Kees

  Werkt heel goed! Een verbeterde Google kan je het noemen. On The Go is veel gezegd. Na een paar seconden zijn er al resultaten.
  Toch best grappig dat dit niet in het Nederlands zou werken… Sinds wanneer is een zoekrobot begrenst op een taal? Noob!

  Beantwoorden Quote

 13. door Robert

  Ik heb blijkbaar ook geluk gehad en een ww gekregen, echter als ik probeer in te loggen zegt ie ” error connecting to dunno ” Een test met bewust verkeerd ww invullen geeft als reactie dat mijn ww verkeerd is. Wat mij betreft gebruik ik dus correct UID / WW

  weining hoopvol begin….

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.