Duh-boekjes: prachtige leerboeken op iPad over katten, vulkanen en meer

·

Duh-boekjes iPad Ridders en kastelen voor spreekbeurtSimpel, leuk aangekleed en opgeknipt in korte en krachtige hoofdstukjes. Dat zijn de nieuwe iPad-leerboeken van Duhboekjes.nl. Er zijn er vier van verschenen over totaal verschillende onderwerpen: vulkanen, katten, friet en ten slotte kastelen en ridders. Allemaal zijn ze opgeknipt in tien hoofdstukken die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van boeken op de iPad. Zo heb je interactieve tekeningen met uitleg, kan je filmpjes afspelen en zijn er zelfs quizvragen tussendoor.

De Duh-boekjes kosten 3,49 euro per stuk en delen allemaal dezelfde ‘kartonnen’ uitstraling. Pagina’s zijn niet spierwit, maar variëren in kleur tussen karton en zand en zijn zo lekker rustig om naar te kijken. Stukken tekst zijn altijd beknopt en lekker groot leesbaar, en op elke pagina vind je een of meerdere afbeeldingen waarmee je iets kan doen. Als je hem niet kan vergroten om uit te lichten in het scherm, dan kan je wel op een Play-knop drukken waarmee je een animatie ziet. De tekst is helder van toon en informeel: zo lezen we op een gegeven moment zelfs het woord ‘duh’ terug in een zin. Er worden vragen gesteld bij foto’s en tekstballonnen zorgen voor toelichtingen op foto’s. De boekjes zien er echt leuk uit.

Duh Friet aardappel friet

Qua inhoud zijn de boekjes duidelijk gericht op basisscholieren. Je kan ze zien als de ultieme spreekbeurt die je op de basisschool kan geven, voorzien van een erg leuke aankleding. Net als andere boeken in de App Store, kan je eerst een preview downloaden als je nog niet overtuigd bent.

Op de website Duhboekjes.nl kan worden gestemd op de thema’s van het volgende boekje in de reeks.

Downloaden: Duh! Vulkanen (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Katten (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Kastelen en ridders (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Friet (€3,49, iPad, iOS 5.1+)

Duh Vulkanen interactief

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

7 reacties

 1. door Meester Andreas

  Een aanwinst op de iPad. Nu nog een iPad voor elk kind in de klas. En dan doorontwikkelen die iBooks en apps voor het onderwijs.

  Beantwoorden Quote

 2. door Meester Andreas

  Een aanwinst op de iPad. Nu nog een iPad voor elk kind in de klas. En dan door ontwikkelen die iBooks en apps voor het onderwijs.

  Beantwoorden Quote

 3. door Marco

  “Dit artikel is niet beschikbaar in de nederlandse winkel”?

  Beantwoorden Quote

 4. door Juul

  @Marco:
  De links in dit artikel werken niet. Via http://www.duhboekjes.nl kun je ze gelukkig wel allemaal vinden! Of zoek op Duh in iTunes.
  succes en veel plezier ermee!

  Beantwoorden Quote

 5. door Pieter

  @Marco. Duh! is geen app maar te vinden in iBooks. Leuke boekjes overigens. Aanbevolen.

  Beantwoorden Quote

 6. door Marco

  Ondertussen via de Duh! site gevonden. De links in het artikel waren idd niet correct. thx @Juul en @Pieter

  Beantwoorden Quote

 7. door Koos

  Ik heb er nog niks ermee gedaan met mijn spreekbeurt,maar ik vind het een fantastisch boekje heb duh vulkanen al gelezen en duh friet ook al en ben nu bezig met duh katten echt te gek want ik heb zelf ook een kat!!!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.