Duh-boekjes: prachtige leerboeken op iPad over katten, vulkanen en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

Duh-boekjes iPad Ridders en kastelen voor spreekbeurtSimpel, leuk aangekleed en opgeknipt in korte en krachtige hoofdstukjes. Dat zijn de nieuwe iPad-leerboeken van Duhboekjes.nl. Er zijn er vier van verschenen over totaal verschillende onderwerpen: vulkanen, katten, friet en ten slotte kastelen en ridders. Allemaal zijn ze opgeknipt in tien hoofdstukken die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van boeken op de iPad. Zo heb je interactieve tekeningen met uitleg, kan je filmpjes afspelen en zijn er zelfs quizvragen tussendoor.

De Duh-boekjes kosten 3,49 euro per stuk en delen allemaal dezelfde ‘kartonnen’ uitstraling. Pagina’s zijn niet spierwit, maar variëren in kleur tussen karton en zand en zijn zo lekker rustig om naar te kijken. Stukken tekst zijn altijd beknopt en lekker groot leesbaar, en op elke pagina vind je een of meerdere afbeeldingen waarmee je iets kan doen. Als je hem niet kan vergroten om uit te lichten in het scherm, dan kan je wel op een Play-knop drukken waarmee je een animatie ziet. De tekst is helder van toon en informeel: zo lezen we op een gegeven moment zelfs het woord ‘duh’ terug in een zin. Er worden vragen gesteld bij foto’s en tekstballonnen zorgen voor toelichtingen op foto’s. De boekjes zien er echt leuk uit.

Duh Friet aardappel friet

Qua inhoud zijn de boekjes duidelijk gericht op basisscholieren. Je kan ze zien als de ultieme spreekbeurt die je op de basisschool kan geven, voorzien van een erg leuke aankleding. Net als andere boeken in de App Store, kan je eerst een preview downloaden als je nog niet overtuigd bent.

Op de website Duhboekjes.nl kan worden gestemd op de thema’s van het volgende boekje in de reeks.

Downloaden: Duh! Vulkanen (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Katten (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Kastelen en ridders (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Friet (€3,49, iPad, iOS 5.1+)

Duh Vulkanen interactief

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.