Drop It: online vier-op-een-rij voor de iPhone uit Nederland

08 mei 2012, 15:30 · Bart Breij

Drop it iPhone iPod touch online vier op een rijHet succes van het online woordspel Rumble lijkt voorlopig niet te stuiten, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er na de lichte aftocht van Wordfeud en Draw Something, geen ruimte meer is voor een ander online spel. De 13-jarige Maarten de Bruijne liep speelgoedwinkels binnen om te zien of er na Scrabble en Pictionairy nog andere klassieke gezelschapsspellen waren die zich goed zouden kunnen vertalen naar een iPhone-spel. Vier-op-een-rij. Dat moest hem worden. Na vijf maanden ontwikkeltijd is de Nederlandse online variant dan in de App Store uitgebracht. Hij heeft de naam Drop It meegekregen.

Drop It wordt in een gratis en betaalde, reclameloze versie van 1,59 euro verkocht voor de iPhone en iPod touch. De Bruijne tekende avondenlang uit hoe het spel in elkaar zou moeten zitten, hoe knoppen zouden moeten werken. Daarna klopte hij bij ontwikkelaar Aan Zee Interactive aan, de ontwikkelaar achter de Van der Valk-app. Zij schrijven aan iPhoneclub:

Wat begon als een grap, werd steeds serieuzer. Onder regie van Maarten is Drop It tot in de puntjes uitgewerkt. Leuke toevoegingen aan het spel zijn de achievements, de ranking, maar zeker ook de mogelijkheid om iemand – niet klakkeloos – maar met reden te kunnen weigeren. Dat laatste kun je overigens alleen met de betaalde versie.

Drop It online spel vier op een rij iPhoneAls je Drop It opstart, dien je een account aan te maken. Het spel werkt bewust niet via Apples Game Center omdat het in latere fase ook nog voor andere apparaten als de iPad, maar ook Android moet verschijnen. Als je dat hebt gedaan, kan je je contactenlijst laten doorscannen om te zien of bekenden het al spelen. Als er niemand wordt gevonden, kan je nog handmatig een speler toevoegen of een willekeurige speler uitnodigen.

Vier-op-een-rij is natuurlijk een ontzettend simpel spel. In een veld van zeven vakjes breed en zes hoog, gooien de spelers een voor een hun gekleurde rondjes in het veld. Wie als eerst vier rondjes op een rij scoort, wint een potje. Dat betekent dat een beurt bijna niks om het lijf heeft en dat kan ervoor zorgen dat tien uur wachten op de volgende zet van de tegenstander de moeite van het wachten misschien niet helemaal waard is. Gelukkig is er een chatmogelijkheid om contact met elkaar te houden.

Drop It achievements om te winnenVan alle spelers worden de statistieken bijgehouden. Het aantal potjes dat je speelde, won en verloor kan je terugzien in het tabblad Ranglijst – zowel op dagelijkse, wekelijkse als tijdloze basis. Het tabblad Mijlpalen toont de prijzen die je hebt gewonnen voor bijzondere prestaties. Zo krijg je er bijvoorbeeld een als je geen vier, maar een vijf op een rij hebt gemaakt.

Downloaden:

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 • RM335
  2 years

  Ik kan niet registreren. Hij blijft hangen :(

  Antwoord Quote

 • Laura
  2 years

  Wat leuk verhaal, heb ‘m direct gedownload. Zo.. wat een verslavend spelletje! Het gaat lekker snel en mooie vormgeving, top!

  Antwoord Quote

 • Joost
  2 years

  Leuke app, het multiplayer aspect is niet nieuw meer maar wel op een hele leuke manier gedaan. Daarnaast ben ik blij dat er eindelijk is aandacht is besteed aan de look and feel.

  Antwoord Quote

 • Basz
  2 years

  Leuk spelletje!

  Antwoord Quote

 • @Laura: Goed om te horen!

  @RM335: Als het niet lukt stuur dan even een email met een screenshot (home button + ontgrendel knop aan de bovenkant) naar support@dropit.com

  Antwoord Quote

 • eiskoud
  2 years

  Leuk spel ook voor de kleintjes!

  Antwoord Quote

 • Julio
  2 years

  Duurt allemaal veel te lang, net als dat online schaken. Je wil niet langer dan een minuut wachten tot de ander gezet heeft, anders ga je je kapot ergeren…

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Nu is het wachten op boter, kaas en eieren…

  Antwoord Quote

 • sanderevers
  2 years

  En ganzenbord ;)

  Antwoord Quote

 • Zwaul
  2 years

  Ganzenbord 1 :-)

  Antwoord Quote

 • ferry
  2 years

  Werkt Niet! Unknown Label ??!

  Antwoord Quote

 • iPheun
  2 years

  Leuk! Spel

  Antwoord Quote

 • place2gadget
  2 years

  Spel werkt goed en is lekker simpel!

  Antwoord Quote

 • VSE
  2 years

  zitten nog wel wat dingetjes in die jammer zijn maar echt wel impressive hoor ik ben onder de indruk

  Antwoord Quote

 • @ferry: Als je tegen problemen aan loopt, stuur dan een screenshot (home button + ontgrendel knop aan de bovenkant) naar support@dropit.com. Met eventueel uitleg.

  Antwoord Quote

 • @VSE: Het is leuk om te horen dat je onder de indruk bent, en voor de dingetje die jammer zijn, daar zijn we hard mee bezig. Drop It! is pas twee dagen geleden uitgebracht, in toekomstige updates zullen we Drop It! nog meer verfijnen!

  Antwoord Quote

 • jo
  2 years

  Wanneer komt het spelletje voor android telefoons?

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.