Draw Something Pro: speciale iPad-versie van online tekenspel

· Bart Breij

Draw Something Pro iPad nieuwe appDraw Something geniet geen greintje meer van de hype die het in het begin van dit jaar om zich heen had, maar dat houdt ontwikkelaar OMGPOP niet tegen om een nieuwe variant van het online tekenspel uit te geven. Draw Something Pro is géén universele app, maar een speciale nieuwe uitgave voor de iPad die je voor 2,69 euro kan kopen. Daarvoor krijg je oneindig bommen in het spel zodat je automatisch letters kan wegblazen waarmee je het te raden woord makkelijker ziet – en nog meer voordelen.

Draw Something Pro voordeelDraw Something Pro-kopers krijgen ook een groter tekenscherm ten opzichte van gebruikers van de andere apps. Daarnaast kan je als Pro-koper rekenen op alle speciale woorden zonder dat je ervoor je portemonnee hoeft te trekken. Én, ook niet onaardig, je krijgt zonder grenzen hulp bij het raden van een woord. Of het pakket extra’s in Draw Something Pro nog eerlijk is in verhouding tot andere gebruikers, mag je zelf bepalen. Feit is dat je bovenop dit stel voordelen ook nog een pakket met 10 exclusieve kleuren krijgt.

Draw Something Pro heeft een iets andere interface dan zijn universele broer, de Premium-versie die ook nog steeds verkrijgbaar is. Zo is het tekenveld nu centraal in beeld geplaatst en kan je meteen bij de verschillende kleuren daarboven. De tekentools staan keurig onderin beeld uitgelijnd en het menu is wat strakker. Ten slotte hanteert Pro een donkerdere kleur blauw dan de eerder uitgegeven versies, voor wat het waard is.

Als je alleen een iPad hebt en moet kiezen tussen de Pro- en Premium-versie, kunnen we je de eerste aanraden. Je hebt dan wel een beetje een vals geweten nodig, want tja, de nieuwe variant geeft je gewoon oneerlijk voordeel ten opzichte van niet Pro-bezitters.

Downloaden: Draw Something Pro (€2,69, iPad, iOS 4.3+)
Ook genoemd: Draw Something by OMGPOP (Premium) (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Testte tussen 2011 en 2014 meer dan 20.000 apps voor iCulture en schreef er ruim 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appavies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!