Draw Something laat spelers producten van adverteerders tekenen

·

NHL Draw SomethingHet populaire spelletje Draw Something gaat op creatieve wijze advertenties laten zien. Adverteerders kunnen ervoor kiezen om hun producten als woorden in het spel voorbij te laten komen, waarna spelers die moeten natekenen. Eén van de eerste adverteerders die hier gebruik van maakt is de NHL, die spelers verschillende hockeyvoorwerpen als tekenonderwerp voorschotelt.

Op een speciale Pinterest-pagina van de NHL kun je zien wat spelers allemaal hebben getekend voor de advertentiecampagne. Ze kregen woorden zoals Goalie, Puck en Nash voorgeschoteld.

Zynga zegt de nieuwe reclamemethode te hebben getest en kwam er achter dat spelers geen problemen hadden met termen zoals Nike, Kentucky Fried Chicken en Doritos tussen de geboden tekenonderwerpen. Terwijl spelers het onderwerp natekenen zijn ze ook veel langer bezig met het geadverteerde onderwerp dan bij bijvoobreeld een online reclamebanner.

De reclame-insteek van Draw Something is interessant, maar leent zich waarschijnlijk alleen voor bepaalde onderwerpen. Krijg je een vrij onbekend merk als onderwerp, dan kan het namelijk lastig zijn om iets anders dan de naam of het logo te tekenen. Een merk zoals Kentucky Fried Chicken biedt dan weer creatievere oplossingen, omdat je een bak kip of Colonel Sanders kunt natekenen.

Eerder deze week bleek dat het aantal dagelijkse spelers van Draw Something nog steeds afneemt. In april bleek ook al dat het aantal dagelijkse spelers lager lag, hoewel het aantal maandelijkse spelers toenam.

Downloaden: Draw Something (€1,59)
Probeerversie: Draw Something Free (gratis)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

6 reacties

 1. door evad1st

  toch blij dat op de dag dat bekend werd dat zynga het overgenomen had, ik draw sommering van mijn iPhone gemikt heb, zat er aan te komen dit soort onzin ….

  Beantwoorden Quote

 2. door feb74

  @evad1st: Helemaal mee eens. Wat een bull dit. Snel eraf knikkeren.

  Beantwoorden Quote

 3. door Brian

  Ach.. Hoewel Charadium nog steeds een stuk leuker is, vind ik Draw Something ook wel leuk :) niet perfect, ook niet leuk genoeg om de hele dag te spelen, maar ik maak toch iedere dag een paar tekeningetjes.

  Beantwoorden Quote

 4. door Rav3n

  Boeiend … Heb hem al eraf geknikkerd.

  Beantwoorden Quote

 5. door Gert

  Vond KFC leuk om te tekenen, maar nu ik weet dat het reclame was, krijg ik zin om te kotsen

  Beantwoorden Quote

 6. door job

  ik vind het niet erg, heb idd ook weleens nike of kfc getekend. nu krijg je igg geen irritante banners.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.