Draw Something krijgt commentaarfunctie, delen en opslaan

· Gonny van der Zwaag

draw something sterrenKort nadat Zynga de overname van Draw Something aankondigde, is er een update beschikbaar van van de populaire tekengame. In de update vind je drie belangrijke nieuwe functies: commentaar geven op tekeningen, de mogelijkheid om je tekening op te slaan en het delen van je tekening via Facebook of Twitter. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om de laatst getekende lijn te wissen. Dat geldt trouwens alleen voor de laatste lijn; het is geen volwaardige undo-functie waarbij je meerdere stappen terug kunt gaan. Met een pull to refresh-functie kun je duidelijker zien of het lijstje met openstaande games nog actueel is.

In de update heeft Zynga meer dan 20 namen van bekende artiesten toe laten voegen. Zo is Kate Winslet toegevoegd omdat het 100 jaar geleden is dat de Titanic zonk. Mad Men is toegevoegd als populaire tv-show. Maar daar blijft het niet bij, want elke week worden er oude woorden uit de game gehaald en weer nieuwe toegevoegd. De makers kijken daarbij naar nieuw uitgebrachte films, muziekhitlijsten en andere populaire cultuur. Op elk willekeurig moment zitten er zo’n 20 namen van artiesten in de game. Met 50 miljoen downloads in 50 dagen is de game een enorm succes. Dat geldt ook voor de makers, die bijna 200 miljoen dollar verdienden met de verkoop aan Zynga. De afgelopen tijd zijn er signalen dat steeds meer mensen stoppen met de game, al zullen er ook steeds weer nieuwe bijkomen.

Downloaden: Draw Something (€0,79)
Ook verkrijgbaar: Draw Something Free (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.