Draw Something krijgt commentaarfunctie, delen en opslaan

18 april 2012, 20:57 · Gonny van der Zwaag

draw something sterrenKort nadat Zynga de overname van Draw Something aankondigde, is er een update beschikbaar van van de populaire tekengame. In de update vind je drie belangrijke nieuwe functies: commentaar geven op tekeningen, de mogelijkheid om je tekening op te slaan en het delen van je tekening via Facebook of Twitter. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om de laatst getekende lijn te wissen. Dat geldt trouwens alleen voor de laatste lijn; het is geen volwaardige undo-functie waarbij je meerdere stappen terug kunt gaan. Met een pull to refresh-functie kun je duidelijker zien of het lijstje met openstaande games nog actueel is.

In de update heeft Zynga meer dan 20 namen van bekende artiesten toe laten voegen. Zo is Kate Winslet toegevoegd omdat het 100 jaar geleden is dat de Titanic zonk. Mad Men is toegevoegd als populaire tv-show. Maar daar blijft het niet bij, want elke week worden er oude woorden uit de game gehaald en weer nieuwe toegevoegd. De makers kijken daarbij naar nieuw uitgebrachte films, muziekhitlijsten en andere populaire cultuur. Op elk willekeurig moment zitten er zo’n 20 namen van artiesten in de game. Met 50 miljoen downloads in 50 dagen is de game een enorm succes. Dat geldt ook voor de makers, die bijna 200 miljoen dollar verdienden met de verkoop aan Zynga. De afgelopen tijd zijn er signalen dat steeds meer mensen stoppen met de game, al zullen er ook steeds weer nieuwe bijkomen.

Downloaden: Draw Something (€0,79)
Ook verkrijgbaar: Draw Something Free (gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 • glss
  2 years

  Ik ben eerlijk gezegd ook nog nooit zo snel zat geraakt van een spel als van Draw Something. Slechte zet dus van Zynga is mijn mening…

  Antwoord Quote

 • Nils
  2 years

  Heb het 3 dagen gespeeld.. kende toen alle plaatjes, foto’s, uitbeeldingen en alles verder uit mn hoofd.. erg jammer.

  Antwoord Quote

 • Mark Prins
  2 years

  Zeer hoge fun waarde, zeer lage herspeelbaarheid. Op een gegeven moment kwam het spel me mijn neus uit en ben ik er mee gestopt. Het was even erg veel fun, maar meer ook niet.

  Antwoord Quote

 • Miicker
  2 years

  spel is slechts paar dagen leuk. was er snel op uitgekeken

  Antwoord Quote

 • Mike van Hoenselaar
  2 years

  Update zorgt er wederom niet voor dat ik het vaker ga spelen.

  Antwoord Quote

 • Chingon
  2 years

  De teller gaat nu ook verder dan 100. Wat jammer is, is dat je nog steeds de uiteindelijke tekening van je tegenstander maar een fractie van een seconde in beeld ziet.

  Antwoord Quote

 • berry schut apeldoorn
  2 years

  Mooi voor de maker, flop voor zenga 200 miljoen bye bye. Idd ook denk maar een week gespeeld

  Antwoord Quote

 • Jurren
  2 years

  Speel spel al anderhalve maand en steeds vaker. Heerlijk om ene keer in 2 seconde tekening te maken en volgende keer 5 minuten uit te trekken om een mooi landschap te tekenen (en dan aan het einde een zon toe te voegen) :-D

  Antwoord Quote

 • Borgqueenx
  2 years

  Een woord: charadium.

  Laat draw something maar uitsterven.

  Antwoord Quote

 • rob
  2 years

  Ik blijf ook bij Charadium. Vind het jammer dat draw something zoveel aandacht krijgt. Charadium is echt beter / leuker / mooier en Nederlands.

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Indeed – Charadium is beter!
  Bovendien moet je nu bij Draw Something accoord gaa nmet posts op Facebook – ik zie geen mogelijkheid om dat uit te schakelen… Iemand wel?

  Antwoord Quote

 • Erelid
  2 years

  Heb het 1 week gespeeld. Had het toen wel gezien. Daarna verwijderd. Ga ook niet naar die update kijken.

  Antwoord Quote

 • Michiel van den Boogaart
  2 years

  Dit had er al vanaf het begin in moeten zitten. Draw Something voelde in het begin aan als een alpha, niet eens een beta. Veel bugs, veel cache problemen en heel langzaam. Wordt steeds beter maar te langzaam. Ben zelf al uitgekeken op het spel en bijna iedereen die ik ken is het ook al spuug zat.

  Stomme zet geweest van Zynga, wie investeert er nu 200 miljoen in een hype die bijna op zijn piek zat? Had ik ze toen ook al kunnen vertellen -_-

  Antwoord Quote

 • Colonel Sanders
  2 years

  Er zijn veel te weinig woorden. Dat is toch heel simpel om een woordenboek aan woorden erin te zetten?

  Antwoord Quote

 • jolanda
  2 years

  @Chingon: Bij mij gaat t niet verder dan 100! Jammer hoor.

  Antwoord Quote

 • arjan
  2 years

  de nieuwe commentaarfunctie maakt het naar mijn mening wel een stuk leuker.

  Antwoord Quote

 • [...] en het wachtwoord-proces, zijn er namelijk alleen bugfixes in de update te vinden. Een tijd terug kreeg Draw Something nog een update die het mogelijk maakte om met je vrienden te [...]

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.