Draw-it, Push-it: Pictionary met 15 spelers op iPad, Apple TV en iPhones

· Bastiaan Vroegop

Draw-It, Push-It 1Draw Something is een leuk spelletje om online tegen vrienden te spelen, maar in één kamer wordt het al snel een ongezellige bezigheid. Terwijl de ander aan het tekenen is kun je immers niet meekijken, waardoor je al snel in stilte zit te wachten. De nieuwe iPad-game Draw-It, Push-It probeert een soortgelijk tekenspelletje een stuk gezelliger te maken, door je met meerdere vrienden op een iPad, iPhones en een Apple TV te laten spelen. Hierdoor kun je met tot 15 mensen tegelijkertijd spelen.

Draw-It, Push-ItOm Draw-It, Push-It te spelen download je eerst het iPad-spelletje, waarna de vrienden die met je meespelen de gratis iPhone-variant binnenhalen. Je verbindt de iPad via AirPlay en een Apple TV of een HDMI-connector vervolgens met je televisie. Degene die de iPad in handen heeft moet verschillende woorden natekenen, waarbij de tegenspelers moeten raden wat het precies is door ze op de iPhone in te tikken. Op de televisie verschijnt alleen de tekening, waardoor het woord niet afgekeken kan worden.

In augustus schreven we nog over SketchParty TV, een iPad-spel dat ongeveer hetzelfde belooft. SketchParty heeft alleen niet de iPhone-connectiviteit, waardoor de tekenaar zelf de antwoorden van tegenspelers moet goedkeuren. Omdat een bijbehorende iPhone-app dit in Draw-It, Push-It doet, is het ook een stuk overzichtelijker wanneer je met 15 spelers tegelijkertijd aan de slag gaat.

Draw-It, Push-It kost in de eerste instantie €2,69. Wil je meer woordenpakketten, dan kun je deze aanschaffen voor 89 eurocent per stuk. Op het moment kun je pakketten met landen en locaties, films en sporten aanschaffen. Alle woorden zijn wel Engelstalig, waardoor de jongste spelers wellicht niet zomaar mee kunnen doen.

Downloaden: Draw-It, Push-It (€2,69, iOS 4.3+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.