Discworld: The Ankh-Morpork Map: fictieve iPad-encyclopedie

·

DiscworldDe Discworld-boekenreeks is inmiddels zo ontiegelijk lang, dat je er een vakantie voor kunt uittrekken en nog steeds maar de helft zult lezen. De nieuwe iPad-app Discworld: The Ankh-Morpork Map moet het voor nieuwelingen makkelijker maken om zich in een deel van de fictieve fantatsiewereld te verdiepen en biedt veteranen een plek om bepaalde informatie op te zoeken. De app biedt geanimeerde en gedetailleerde kaarten.

Discworld is een fantasy-boekenreeks waarvan het eerste boek in 1983 verscheen. In 2011 verscheen boek 39 in de reeks, waardoor het één van de langstlopende boekenseries is. De in de app afgebeelde stad Ankh-Morpork is een belangrijkere locatie in de boeken.

Met een prijskaartje van 13 euro is Discworld: The Ankh-Morpork Map vooral bedoeld voor de grootste fans van de boeken. Er zit wel flink wat informatie in de app verwerkt: je kunt informatie vinden over 1.500 bewoners van de stad en lezen over 2.000 gebouwen en monumenten. Terwijl je de kaart bekijkt hoor je hoe een bepaalde locatie zou klinken, om je zo een idee te geven van de sfeer in de stad. Overdondert alle informatie in de app je, dan is het ook mogelijk om ‘rondgeleid’ te worden door de Britse actrice Helen Atkinson Wood. Ga je zelf op onderzoek uit, dan zijn er geheimen die je in de kaarten kunt ontdekken.

Downloaden: Discworld: The Ank-Morpork Map (€12,99, iPad, iOS 6.0+)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

3 reacties

 1. door AJvK

  Leuk! Is inderdaad met name voor de fans. De app heeft leuke en uitdagende puzzels en zoekopdrachten met GameCenter integratie.
  Een correctie: de serie is inmiddels bijna aan nummer 40 toe, niet 11!

  Beantwoorden Quote

 2. door Paulus

  Leuk idee. Ben zelf een fan van het eerste uur van de boeken. Geweldige serie.
  Voor mij werkt een dergelijke precieze kaart averechts. In mijn hoofd heeft de stad zijn eigen vorm. Het bekijken van een kaart zou daar alleen maar afbreuk aan doen.

  Beantwoorden Quote

 3. door Maarten

  Ik heb onlangs het boek gekocht dat erg hierop lijkt… Geweldig naslagwerk voor Ankh-Morpok :)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.