Den Haag Stadsgids voor de iPhone verschenen

· Gonny van der Zwaag

den haagToeristen die Den Haag willen bezoeken kunnen dat vanaf nu doen met een mobiele stadsgids. The Hague City Guide is gekoppeld met de database van het Uitburo, zodat je weet wat er te beleven valt. De gids bevat ook informatie over museums, hotspots, markten, café’s en winkels. Met de functie ‘Near Me’ kun je zien welke interessante locaties er in de buurt zijn, maar je kunt ook alfabetisch zoeken in de database. Alle informatie inclusief kaarten zijn offline beschikbaar, zodat buitenlandse bezoekers geen roamingkosten hoeven te maken.

De uitagenda wordt bij de installatie meteen gevuld met meer dan 2.000 evenementen. Zodra je een Wi-Fi-netwerk tot je beschikking hebt kun je deze informatie laten bijwerken. De Haagse stadsgids bevat ook een weersverwachting (geleverd door MeteoConsult) en de mogelijkheid om favorieten aan te maken. Meer dan 700 interessante plekken staan je te wachten als je de app installeert. Alleen is het jammer dat het logo van de stad Den Haag als icoon wordt gebruikt: als de app eenmaal op je springboard staat ziet een buitenlandse bezoeker zelfs met vergrootglas niet meer wat het voorstelt.

den haag stadsgids

Ontwikkelaar XS2TheWorld maakte eerder de Teleac-talenapplicaties, de applicatie De Taalmeester en een soortgelijke stadsgids voor Amsterdam (I Amsterdam).

Downloaden: The Hague City Guide (gratis)
Tipgever: Michel

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.