Den Haag Stadsgids voor de iPhone verschenen

13 januari 2010, 21:08 · Gonny van der Zwaag

den haagToeristen die Den Haag willen bezoeken kunnen dat vanaf nu doen met een mobiele stadsgids. The Hague City Guide is gekoppeld met de database van het Uitburo, zodat je weet wat er te beleven valt. De gids bevat ook informatie over museums, hotspots, markten, café’s en winkels. Met de functie ‘Near Me’ kun je zien welke interessante locaties er in de buurt zijn, maar je kunt ook alfabetisch zoeken in de database. Alle informatie inclusief kaarten zijn offline beschikbaar, zodat buitenlandse bezoekers geen roamingkosten hoeven te maken.

De uitagenda wordt bij de installatie meteen gevuld met meer dan 2.000 evenementen. Zodra je een Wi-Fi-netwerk tot je beschikking hebt kun je deze informatie laten bijwerken. De Haagse stadsgids bevat ook een weersverwachting (geleverd door MeteoConsult) en de mogelijkheid om favorieten aan te maken. Meer dan 700 interessante plekken staan je te wachten als je de app installeert. Alleen is het jammer dat het logo van de stad Den Haag als icoon wordt gebruikt: als de app eenmaal op je springboard staat ziet een buitenlandse bezoeker zelfs met vergrootglas niet meer wat het voorstelt.

den haag stadsgids

Ontwikkelaar XS2TheWorld maakte eerder de Teleac-talenapplicaties, de applicatie De Taalmeester en een soortgelijke stadsgids voor Amsterdam (I Amsterdam).

Downloaden: The Hague City Guide (gratis)
Tipgever: Michel

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

10 reacties

 • JSM
  4 years

  Leuk als hagenees :D
  bedankt iphoneclub

  Antwoord Quote

 • Michel
  4 years

  Thanx voor dit haagje. :-D

  Antwoord Quote

 • GrafGiraf
  4 years

  Jmmr van dat lelijke logo! Maar als hagenees kan ik hem niet laten liggen ;)

  Antwoord Quote

 • Jhp
  4 years

  Leuke app. Alleen jammer dat de Iphone het in Den Haag zo vaak laat afweten. Of liever gezegd t-mobile.

  Antwoord Quote

 • Liese Birdie
  4 years

  goed bereik in DH, alleen in de Malietoren vanaf etage 12 gaat bereik moeilijk..

  App moet ik natuurlijk hebben als echte Hagenees

  Antwoord Quote

 • Flugel
  4 years

  Zodra je wifii hebt, kun je alles laten bijwerken? Anders niet ofzo? Zoja, dan is de app best wel nutteloos.

  Antwoord Quote

 • Wel jammer dat bij het club gedeelte nog de OneFour staat, deze club heet tegenwoordig de Se7en.
  Ook vind ik het wel jammer dat je niet kan aangeven wanneer er een evenement plaatsvind. Ik heb gekeken op de site van uitburo den haag, maar wordt daar ook niet wijzer van :S

  Verder een leuke app als deze goed up to date wordt gehouden :)

  Antwoord Quote

 • Peter
  4 years

  Leuke App.
  Ook als hagenees.

  Jammer inderdaad van dat lelijke logo, maar daarvoor moeten we bij Huffnagel zijn, vrees ik. (Of Anton Corbijn (of zijn zoontje)).

  Wat wel jammer is, is dat er best veel restaurants niet zijn vermeld… Zou je moeten betalen voor opname !?! Hoop het niet…

  Antwoord Quote

 • Shelly Zuiderduin
  4 years

  Ik las dat deze app ontwikkeld is voor iPhone, Java en Blackberry-toestellen. Dus ook voor mijn Samsung Star (poor men’s iPhone) die Java heeft en GPS en Google Maps. De app werkt inderdaad maar geheel zonder het kaartgedeelte dat is wel erg jammer. Hopelijk komt er snel een update want het kan technisch prima werken op mijn koreaantje.

  Antwoord Quote

 • Jan Willem Vaartjes
  4 years

  Hoi Shally,

  Helaas beperkt Samsung de maximale applicatie grootte nog steeds op 1mb.
  Deze app moest offline kunnen werken in verband met buitenlandse bezoekers en konden wij niet de kaart in de app stoppen. Voor enkele andere initiatieven gericht op Nederlanders zullen wij de maps online maken en kunnen Samsung gebruikers ook de kaart bekijken.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.