Demo: Crysis spelen op je iPhone met OnLive

· Edward Neve

Zagen we eerder al een sterk staaltje van gaming op de iPhone met de Unreal 3 engine, het kan nog mooier. Steve Perlman, CEO van de dienst OnLive, heeft voor een groep studenten een demonstratie gegeven van de bekende game Crysis, werkend op een iPhone. Deze game vergt normaal het uiterste van een gewone desktopcomputer, laat staan dat hij op een mobiele telefoon kan worden gespeeld. OnLive heeft dit echter toch voor elkaar gekregen door ervoor te zorgen dat je het spel niet op de iPhone zelf speelt, maar via de gameservers van OnLive.

Hierdoor wordt het toestel zelf niet belast, maar ontvangt het streaming de beelden van de game, die je wel via de iPhone zelf kunt bedienen. Deze manier van gamen vergt wel een snelle en stabiele internetverbinding tussen de iPhone en de servers van OnLive. Er treedt anders teveel latency (vertraging) op in het besturen van de game en de actie die vervolgens op het scherm getoond wordt.

Als het gamen ‘in the cloud‘ verder ontwikkeld wordt, opent dit een heel nieuw scala aan spelmogelijkheden voor de iPhone zo lijkt het. In principe zijn dan alle grote en veeleisende games speelbaar op een iPhone of ander mobiel toestel, mits er een goede verbinding aanwezig is.

Bekijk hieronder de demonstratie van Crysis op de iPhone:

De hele presentatie van Steve Perlman over OnLive (48 min) is te bekijken via de website van de Columbia University.

Via: Fok.nl en OS X Reality

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Edward Neve (1979) was vaste blogger op iPhoneclub.nl van maart 2009 tot februari 2010. Al van kinds af aan bezig met computers, gadgets, en alles waar zoveel mogelijk knopjes op zitten. Nadat hij in 2007 voor het eerst in aanraking kwam met een iPod Touch volgde er niet lang daarna zijn eerste iPhone 3G. Sindsdien is hij helemaal verknocht aan het apparaat en probeert hij al het nieuws bij te houden wat hierover langskomt. Hij was al een vaste lezer van iPhoneclub en kwam via Twitter in contact met Gonny en Jean-Paul, die hem destijds vroegen om zijn nieuws voortaan ook hier op te schrijven. Edward schrijft onder meer ook voor PCM en Computer Idee. Nauwlettend hield hij voor ons de AppStore en Cydia in de gaten op zoek naar de beste tweaks, programma's en spellen. 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.