De Speld brengt iPhone-app uit

· Gonny van der Zwaag

speld iphoneDe ‘meest betrouwbare nieuwsbron van Nederland’ heeft een iPhone-app uitgebracht. De betaalde app De Speld bevat een lijst met nieuwtjes en video’s, maar biedt verder niet zoveel extra functies. De Speld heeft gekozen voor de populaire linker zijbalk, die bekend werd door de Facebook-app. Door de startpagina van de app naar rechts te vegen komt er een menu aan de linkerkant tevoorschijn met een opsomming van de categorieën, zoals binnenland, buitenland en economie. Onderin het scherm vind je de klassieke zwarte knoppen, zoals je in bijna elke app vindt. Bij De Speld zijn ze gevuld met Meest recent, Meest gelezen, Video’s en Info. Gelezen artikelen kun je delen via Facebook en Twitter, maar daar houden de mogelijkheden ook wel een beetje op.

Geen markering van gelezen artikelen, geen leeslaterfunctie, geen e-mailfunctie, geen pushnotificaties, geen mogelijkheid om favorieten te markeren en zelfs geen optie om de reacties te lezen – iets wat bij een satirische website als De Speld nou juist voor nog wat extra vermaak zorgt. Om de app toch nog iets karakteristieks mee te geven zijn de artikelen voorzien van een behangetje van gekreukt papier. Jammer, want De Speld had er veel meer uit kunnen halen.

Downloaden: De Speld (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.