De Speld brengt iPhone-app uit

·

speld iphoneDe ‘meest betrouwbare nieuwsbron van Nederland’ heeft een iPhone-app uitgebracht. De betaalde app De Speld bevat een lijst met nieuwtjes en video’s, maar biedt verder niet zoveel extra functies. De Speld heeft gekozen voor de populaire linker zijbalk, die bekend werd door de Facebook-app. Door de startpagina van de app naar rechts te vegen komt er een menu aan de linkerkant tevoorschijn met een opsomming van de categorieën, zoals binnenland, buitenland en economie. Onderin het scherm vind je de klassieke zwarte knoppen, zoals je in bijna elke app vindt. Bij De Speld zijn ze gevuld met Meest recent, Meest gelezen, Video’s en Info. Gelezen artikelen kun je delen via Facebook en Twitter, maar daar houden de mogelijkheden ook wel een beetje op.

Geen markering van gelezen artikelen, geen leeslaterfunctie, geen e-mailfunctie, geen pushnotificaties, geen mogelijkheid om favorieten te markeren en zelfs geen optie om de reacties te lezen – iets wat bij een satirische website als De Speld nou juist voor nog wat extra vermaak zorgt. Om de app toch nog iets karakteristieks mee te geven zijn de artikelen voorzien van een behangetje van gekreukt papier. Jammer, want De Speld had er veel meer uit kunnen halen.

Downloaden: De Speld (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door Rachid

  Soms is de simpelheid van een app juist zo sterk. Je hoeft je app niet met vanalles vol te stoppen..

  Beantwoorden Quote

 2. door Bubbly

  De wat app? Betaald? Daar gaat toch niemand voor betalen…

  Beantwoorden Quote

 3. door matijs

  meest onbetrouwbare nieuwsbron maar wel een leuke, bedoel je Gonny, of was je cynisch ?

  Beantwoorden Quote

 4. @matijs: Betrouwbaar staat in mijn artikel tussen quotes. Ze noemen zichzelf immers de meest betrouwbare (met een knipoog).

  I know, humor… altijd lastig.

  Beantwoorden Quote

 5. door Arend

  Ik betaal er graag voor, 0,89 man, is de moeite, een echte nederlander die dat teveel vind, men denkt steeds meer dat alles naar gratis kan maar zelf moet je natuurlijk wél betaald worden voor je werk

  Beantwoorden Quote

 6. door ppl

  @matijs: ze zijn geen nieuwsbron/nieuwssite, ze zijn een parodiesite waarbij men veelvuldig gebruik maakt van sarcasme en wollig taalgebruik. Geniale site die erg goed met diverse zaken de draak weet te steken :)

  Beantwoorden Quote

 7. door Vigilante

  De kritiek dat er geen comments te zien zijn slaat natuurlijk nergens op. Het is een kopie/parodie op een reguliere nieuwsapp en er is geen enkele nieuwsapp die comments toont. Als je dat wel doet wordt het een rommeltje en wordt de app heel zwaar.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.