Das Interland: online penalties nemen tegen Duitsers

· Bart Breij

Das Interland EK-spel voor iPhone en iPod touchHet automerk dat de slogan Das Auto hanteert, heeft een ludiek idee bedacht om je warm te maken voor het aankomende EK en hun jongste, kleine auto. In Das Interland schiet je online strafschoppen tegen Duitse spelers. Om beurt ben je de strafschopnemer en de keeper die hem moet stoppen. De app houdt bij hoeveel penalties de Nederlandse en Duitse spelers hebben geraakt. Op moment van schrijven staan we flink achter, dus er is werk aan de winkel.

Das Interland penalty stoppen van DuitslandVolkswagen heeft wel eens eerder leuke toepassingen voor de iPhone uitgebracht, zoals bijvoorbeeld een overzicht van in de auto te spelen spelletjes met Passat Road Rules. Ook is er al een game omtrent de Volkswagen Up uitgebracht, de auto die nu gewonnen kan worden door een speler die zijn prestaties graag op Facebook deelt.

Om je warm te maken voor de online ‘loterij’, kan je eerst aantreden tegen de computergestuurde speler Franz. Je krijgt helder uitgelegd wat de bedoeling is. Als de ander een strafschop neemt, tik je razendsnel en op de goede plek op het rondje dat in het doel verschijnt. Als je voorts aanloopt voor een penalty, merk je waar het lastig wordt. Je trekt de bal naar achteren om hem weg te schieten, maar hoe verder je hem naar achteren trekt (om hem harder te schieten), hoe oncontroleerbaarder het vizier is waar het schot moet belanden. Als je zachter schiet, kan je makkelijker richten maar gun je de tegenstander meer tijd op het rondje te drukken.

Das Interland versusJe neemt drie penalties, daarna volgt de sudden death. Als je klaar bent met de training, ben je klaar om het tegen een Duitser op te nemen. Als die niet online zijn, kan je nog altijd tegen Franz spelen.

Het aankomende EK wordt massaal aangegrepen om aanstekelijke voetbalspellen uit te brengen. Naast deze app van Volkswagen, behandelden we gisteren al Score! Classic Goals en vorige week nog riepen we het online voetbalspel My Football Manager Online uit tot Game van de Week. Ook voetbalmanagementspel Hattrick kwam deze week met een eigen iPhone-app.

Downloaden: Das Interland (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.