Cubes Slide HD voor iPad: maak 3D-schuifpuzzel van eigen foto’s

· Gonny van der Zwaag

cubes slide hdCubes Slide HD is een 3D-schuifpuzzel van Nederlandse bodem, waarbij je zes foto’s in elkaar moet zien te schuiven. De game is gemaakt door Edwin van den Bogert, die eerder al een soortgelijke iPhone-game uitbracht. Je kiest foto’s uit je eigen fotobibliotheek of maakt ze met een ingebouwde camera. Je kunt kiezen uit een rooster van 3×3 of 4×4, waarbij je de kubus kunt laten ronddraaien om volledig zicht te hebben.

Met je vinger veeg je over het scherm om te schuiven. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je een rewind-actie doen om een stap terug te gaan. De game is te spelen in portret- en landschapsweergave en ondersteunt ook het retinascherm van de derde generatie iPad.

Edwin heeft het maken van kubusgames goed te pakken, want hij maakte ook diverse varianten van Cubes Memory, ook in speciale versies voor Pasen en Koninginnedag.

Downloaden: Cubes Slide HD (€0,79)
Ook verkrijgbaar: Cubes Slide voor iPhone (€0,79)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.