Couverts rekent af met neprecensies van restaurants

·

Couverts restaurant reserveren iPhone-appCouverts, de iPhone-app van RTL Nederland waarmee je restaurants kan reserveren, heeft een belangrijke update gekregen. Couverts 2.0 rekent volgens de uitgever af met de oneerlijke recensies van restaurants, veelal geplaatst door eetgelegenheden of betrokkenen ervan zelf. In de vernieuwde toepassing kan je eveneens inloggen om reserveringen online te wijzigen of te annuleren, en kan je sparen voor korting op etentjes.

Dat laatste doe je met Couverts Coins die je kan sparen door menig restaurant te reserveren vanuit de app. Je kan de Coins uitgeven in elk restaurant dat aan Couverts verbonden is. Het aantal munten dat je krijgt hangt af van met hoeveel personen je reserveert. Bij twee online reserveringen kan je rekenen op een dinerbon van 5 euro. Verder krijg je munten voor een profiel aanmaken en recensies achterlaten.

Over de nieuwe aanpak die RTL Nederland toepast op de recensies in Couverts, is ze erg trots. Manager Paul Wiertz:

Het is bij Couverts alleen mogelijk om een review te schrijven, als je daadwerkelijk in het restaurant hebt gegeten én je aanwezig bent geweest. Een voordeel van de digitale reserveringsagenda is dat we weten of een gast is geweest. Na afloop van de reservering, ontvangt de gast een e-mail met een verzoek om een review. Zonder deze mail, of zonder een profiel waarin je reserveringen bijgehouden worden, kun je gewoonweg geen review schrijven. Het is wel mogelijk voor gasten om anoniem een review te schrijven, maar zelfs dan weten we 100% zeker dat een gast in het restaurant geweest is. Daarmee voorkomen we fake reviews.

Qua informatievoorziening ga je er een stap op achteruit met het nieuwe Couverts. De applicatie maakt meer onderscheid dan voorheen tussen restaurants die wel en niet aangesloten zijn bij de site. De aangesloten restaurants waarbij je online kan reserveren, prijken nog steeds bovenaan de zoekresultaten en zijn gekenmerkt door een directe indicatie van beschikbaarheid in de hoek van de afbeelding. Restaurants die niet zijn aangesloten, zijn gestript. Als je een pagina ervan opent, zie je een adres en kan je er naar bellen, maar je hoeft geen informatie te verwachten over het restaurant, de keuken en ook recensies ontbreken. Bij restaurants die meedoen, zie je die informatie wel.

Couverts restaurant reserveren iPhone-app overzicht Couverts toelichting restaurant

De vormgeving van Couverts is moderner geworden. Zo maakt de app vol gebruik van het scherm van de iPhone 5. Het is ook wat strakgetrokken voor het eerst sinds de uitgave in februari dit jaar. Het lichtgrijs is de deur gewezen voor een donkerdere tint en daardoor komen de roze en groene tinten ook beter naar voren, waardoor de app wat rustiger oogt. RTL Nederland beweert verder dat je oneindig kan scrollen in de applicatie om meer resultaten te laden, maar dat gaat in onze testsessie niet van harte. Het duurt lang of we krijgen geen nieuwe resultaten.

Downloaden: Couverts (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

11 reacties

 1. door Menno Post

  Dit zou ook perfect zijn voor beoordelingssites van zorginstellingen, huisarts en tandartspraktijken. Gat in de markt. Ook te combineren met afspraken via e-mail. Niemand zit te wachten op nep recencies.

  Beantwoorden Quote

 2. door Flieps

  Origineel geplaatst door Menno Post
  Niemand zit te wachten op nep recencies.

  Nee inderdaad. En wat heb je er als restaurant zelf aan? Als ik op basis van een neprecentie bij je kom eten, kom ik er toch snel genoeg achter dat je niet kunt koken, de bediening niet goed is en hierdoor kom ik nooit meer terug.

  Beantwoorden Quote

 3. door Daan.

  Aha, het is dus niet mogelijk om een review te schrijven, een week nadat je er hebt gegeten..?
  Apart. Stel dat ik 5 keer in een tent heb gegeten, een maand later Couverts download om een review te schrijven. Dat is dus niet mogelijk.. Jammer.

  Beantwoorden Quote

 4. door hcsies

  En als je nou via Couverts een digitale reservering maakt, niet komt opdagen, dan mag je wel recenseren?

  Hoe controleren ze of je echt gegaan bent, of toch een neprecensie schrijft?

  Beantwoorden Quote

 5. door Rob

  Net even geprobeerd. Ik woon ten zuiden van Rotterdam. Ik denk dat hier minimaal 60 restaurants in de omgeving zitten (Barendrecht, Oud Beijerland etc.). Waar komt de app mee? 3 Restaurants …. 1 in Barendrecht en 2 in Vlaardingen! Iets meer klanten werven en dan een app uitbrengen. Bovendien staat een niet deelnemend restaurant gelokaliseerd op de kaart bij mij aan de overkant, terwijl het ongeveer 1 km verder ligt (het adres van het restaurant is wel goed, dus nog onbegrijpelijker) Sof!

  Beantwoorden Quote

 6. Als je niet komt opdagen, markeert de restauranthouder dat in het systeem. Je kunt dan inderdaad geen review achterlaten. Dus alleen als je via Couverts (website of app) gereserveerd hebt EN bent komen opdagen, kun je een review plaatsen.

  @Rob: de app zet aangesloten restaurant bovenaan, want daarvan is bekend of er een tafel vrij is. Daarna komen de niet-aangesloten restaurants (die je dus niet direct kunt reserveren, maar wel bellen).
  De database van niet-aangesloten restaurants wordt continue bijgewerkt, dus geef gerust je tips door (via het onderdeel Feedback bijvoorbeeld)!

  Beantwoorden Quote

 7. door Peter

  Onzin… als een een restauranthouder een fakereview wil schrijven kan dat toch nog steeds heel makkelijk, door een fakereservering te doen, middels eens fake account, en deze goed te keuren?

  Beantwoorden Quote

 8. door dries6951

  Bij mijn postcode zijn er geen eetgelegenheden die bij de site zijn aangeslotem . . . . ik kan dus niet online reserveren, wijzigen coins verdienen ;-(
  Slechte site? geen interresse van eetgelegenheden?

  Beantwoorden Quote

 9. door Franklin

  Origineel geplaatst door Peter
  Onzin… als een een restauranthouder een fakereview wil schrijven kan dat toch nog steeds heel makkelijk, door een fakereservering te doen, middels eens fake account, en deze goed te keuren?

  Dat is ook het eerste dat ik dacht …

  Beantwoorden Quote

 10. door Dirk

  @Franklin: Nou, dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want ook daar is rekening mee gehouden. Het is een gesloten systeem waarin alle handelingen bijgehouden worden, dus het zal veel omslachtiger zijn om nep-reviews te schrijven. Maar helemaal voorkomen kun je het natuurlijk nooit, dat klopt.

  Beantwoorden Quote

 11. door JDLLC

  Origineel geplaatst door Peter
  Onzin… als een een restauranthouder een fakereview wil schrijven kan dat toch nog steeds heel makkelijk, door een fakereservering te doen, middels eens fake account, en deze goed te keuren?

  Helemaal mee eens. De app suggereert meer betrouwbaar dan andere recensie-apps te zijn, terwijl het in de praktijk van de eerlijkheid van de restauranthouder blijft afhangen in welke mate er nep-recensies blijven verschijnen. Ook niet echt een eerlijke benadering…

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.