Compleet vernieuwde Wunderlist 2 nog voor de kerst beschikbaar

08 december 2012, 11:30 · Gonny van der Zwaag

wunderlist-2Er komt een compleet vernieuwde versie van Wunderlist aan, de fraai vormgegeven takenlijstapp van 6Wunderkinder. De nieuwe versie zal nog vóór de kerst beschikbaar komen op iOS, Mac, Android en Windows. Dat er werd gewerkt aan een nieuwe versie bleek afgelopen september al, toen de ontwikkelaar aankondigde met Wunderkit te gaan stoppen. In plaats daarvan zou in 2012 nog een compleet vernieuwde Wunderlist 2 op de markt komen.

Wunderlist 2 is flink aangepakt en zal als universele app beschikbaar komen voor alle apparaten. Dat betekent dat er geen aparte smartphone- en tabletversies meer zullen zijn, zowel op iOS als op Android. De app is al ingediend bij Apple ter goedkeuring, dus als alles soepel verloopt kunnen we de vernieuwde Wunderlist de komende dagen al verwachten.

De ontwikkelaar heeft gezorgd voor een nieuwe back-end, waardoor synchronisatie nog vlotter moet gaan verlopen. Er zitten bovendien een hoop nieuwe functies in. De gebruikersinterface is simpeler en intuïtiever geworden en ziet er beter uit op apparaten met een retinascherm. De huidige apps worden hoog gewaardeerd en zijn gratis; het is onduidelijk waar 6Wunderkinder geld mee verdient. Er zit ondertussen meer dan 4,7 miljoen dollar aan investeringsgeld in.

Downloaden:

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

6 reacties

 • Willem
  1 year

  Ik vind/vond Wunderlist een heel fijne app, maar op een gegeven moment begon ik er toch aan gaan twijfelen. Met name waarom er zo veel geld in geïnvesteerd wordt door allerlei partijen, maar tot op heden er helemaal geen winst mee wordt gemaakt.
  Ze hadden eerst aangekondigd met premium functies te komen, dus dat leek een plausibele verklaring en een begrijpelijk verdienmodel, maar die strategie schijnen ze ook over boord te hebben gegooid.
  Vind het dus een goede zaak dat je erbij vermeld hebt dat het onduidelijk is waar ze hun geld mee verdienen; ik kan niet anders bedenken dan dat ze dus willen gaan verdienen met een vorm van datamining, m.a.w. je gegevens zullen worden gedeeld (lees: doorverkocht) aan andere partijen….

  Antwoord Quote

 • Mook
  1 year

  Top! Ik wacht met smart, vind het een superapp en gebruik hem dagelijks!!!!
  Maar de update duurde wel lang, omdat d’r geen tussentijdse update was voor iPhone 5/IOS6
  Hopelijk nu ook terugkerende acties erin en dat de badge-app-symbool-nr zich elke dag automatisch aanpast

  Antwoord Quote

 • Joedoekoe
  1 year

  @Mook: op recurring moet je niet rekenen, maar de appbadge werkt goed. (Bron: ben betatester)

  Antwoord Quote

 • Mook
  1 year

  @Willem: Wat betreft het geld verdienen en omgang privacy;
  Vanwege berichtje ben ik even gaan zoeken op internet. Ik was wel benieuwd wat ik erover kon vinden
  Ten eerste is Wunderkinder een Duits bedrijf, met Duitse/EU regelgeving (of dat veel zegt weet ik ook niet)

  Ten tweede:
  Zie deze forumlink. Het lijkt erop dat ze wel erg serieus omgaan met de privacy etc.

  Ten derde, ik heb even via de webapp Clueful gekeken wat voor info de wunderlist app van je telefoon afhaalt;
  Het geeft aan:
  “can read your adress book” + “encrypts stored data”
  Dat is weinig info in vergelijking met bijv. de betaalde Angry birds:
  “Upload your UDID”Tracks uasage (Furry analytics),ads”
  “can display ads” “encrypts stored data”

  Doe met de info wat je wilt, maar mijn gevoel zegt dat er met deze app beter met je info omgegaan wordt dan vele andere apps die ik op mn iPhone heb staan

  Antwoord Quote

 • Bart
  1 year

  Eindelijk een fatsoenlijke update!

  Ik werk met Mountain Lion en heb Wunderlist volledig opgegeven. Hij werkt niet meer op Mac en ook op mijn iPhone is de app verschrikkelijk. Hij hangt, crasht enz. Heb hem er meerdere malen opnieuw opgezet, maar niets helpt.

  Ben inmiddels overgestapt op Any.do, maar hier zitten geen gedeelde lijsten in helaas. Hopelijk werkt Wunderlist na de update weer.

  Antwoord Quote

 • Eveline
  1 year

  Is de app beschikbaar op de Ipad op dit moment? Ik krijg geen resultaten in de appstore om het te downloaden. Krijg de melding dat de app niet in Nederland beschikbaar is.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.