Codeer je berichten met Black SMS

· Bert van Doorn

Codeer je berichten met Black SMSWil je niet dat iemand je privéberichten meeleest op de iPhone? Met Black SMS kan je berichten coderen, zodat je in alle veiligheid met iemand anders ‘openlijk’ kunt communiceren. De app maakt verstuurde berichten zwart en deze kunnen dan alleen worden gedecodeerd aan de hand van een vooraf gedeelde code. Zo kan je er zeker van zijn dat je persoonlijke boodschap alleen wordt gelezen door diegene waar het voor bedoeld is. Black SMS is vooral handig als je in het geheim iets wil doen wat iemand met toegang tot je telefoon niet mag weten.

Black SMSOm van Black SMS gebruik te maken moeten zender en ontvanger de app hebben geïnstalleerd. Met een vooraf gedeelde code worden de berichten gecodeerd. Om een bericht te versturen, moet je deze eerst invoeren in Black SMS en hem vervolgens kopiëren in een berichtenprogramma. Als de ander het bericht ontvangen heeft dient hij deze te kopieren in zijn Black SMS-app om het bericht te decoderen. Het is nogal een omslachtige manier, maar wel veilig.

Black SMS is voor 79 eurocent te downloaden in de App Store. Om heel gevoelige informatie te verzenden is de app wel geschikt, om iets te verbergen voor een ander niet zo. Veel zwarte tekstballonnen in je berichten vallen toch wel heel erg op. Het gebruiken van een codeslot op je iPhone kan wellicht veel moeite en problemen besparen.

Downloaden: Black SMS (€0,79)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.