Codeer je berichten met Black SMS

·

Codeer je berichten met Black SMSWil je niet dat iemand je privéberichten meeleest op de iPhone? Met Black SMS kan je berichten coderen, zodat je in alle veiligheid met iemand anders ‘openlijk’ kunt communiceren. De app maakt verstuurde berichten zwart en deze kunnen dan alleen worden gedecodeerd aan de hand van een vooraf gedeelde code. Zo kan je er zeker van zijn dat je persoonlijke boodschap alleen wordt gelezen door diegene waar het voor bedoeld is. Black SMS is vooral handig als je in het geheim iets wil doen wat iemand met toegang tot je telefoon niet mag weten.

Black SMSOm van Black SMS gebruik te maken moeten zender en ontvanger de app hebben geïnstalleerd. Met een vooraf gedeelde code worden de berichten gecodeerd. Om een bericht te versturen, moet je deze eerst invoeren in Black SMS en hem vervolgens kopiëren in een berichtenprogramma. Als de ander het bericht ontvangen heeft dient hij deze te kopieren in zijn Black SMS-app om het bericht te decoderen. Het is nogal een omslachtige manier, maar wel veilig.

Black SMS is voor 79 eurocent te downloaden in de App Store. Om heel gevoelige informatie te verzenden is de app wel geschikt, om iets te verbergen voor een ander niet zo. Veel zwarte tekstballonnen in je berichten vallen toch wel heel erg op. Het gebruiken van een codeslot op je iPhone kan wellicht veel moeite en problemen besparen.

Downloaden: Black SMS (€0,79)

door Bert van Doorn

6 reacties

 1. door Ronald1959

  Gewoon eerlijk zijn, kom je veel verder mee.

  Beantwoorden Quote

 2. door vroemmke

  Ik vind secret sms beter, als je de sms wil zien de ander kan dit niet, die moet je pincode weten :).
  Stel ik een vriendin ofzo heb en deze ziet anders een bericht die ik krijg meteen op mijn voorscherm en kan meelezen, welnu, via secret sms kan ze nikske zien of lezen en als ze op de link wil klikken zal dit wel gaan maar zal ze een pincode moeten geven :).

  Beantwoorden Quote

 3. door Bubbly

  Geen jailbreak app die jullie aanraden? Daar zit zoiets vaak ingebouwd.

  Beantwoorden Quote

 4. door Rayn

  Heb tog liever een jailbreak-tweak, zodat ik maar 1 berichten app heb ipv 2

  Beantwoorden Quote

 5. door odessa

  Mocht je dit bij je partner zien weet je meteen dat deze wat te verbergen heeft.

  Beantwoorden Quote

 6. door iThijs

  iblacklist is een prima jb-app die hier ook voor kunt gebruiken. “Ongewenste”/privé berichten vanaf een bepaald nummer verwijderd ie uit je berichten en zet ze afgeschermd achter een code.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.