Clipbox: handig klembord tussen je iPhone, iPad en computer

· Bart Breij

Clipbox iCloud klembord iPhone iPad pcSoms hoef je niet volledige documenten over te hevelen van je iPhone naar de Mac, pc of de iPad. Dan zijn korte links genoeg. Clipbox is een nieuwe, simpele applicatie die dat trucje doet. Het vormt een klembord tussen de verschillende apparaten en doet dat op een slimme manier. Met de eerste knop in de app plak je de gekopieerde inhoud en daarna voeg je een of meerdere tags toe, zodat de inhoud van je Clipbox altijd georganiseerd blijft.

De toepassing is dus niet een klembord waar je maar één link op kwijt kan. Clipbox gekopieerde bestanden in mapHet is een kleine, online database van links, foto’s en notities die je erin aanmaakt en indeelt. De database wordt via iCloud gesynchroniseerd tussen je iOS-apparaten en met een unieke weblink die je in de applicatie kan aanvragen, kan je Clipbox ook vanaf je internetbrowser benaderen. Let wel: daarin is het niet mogelijk nieuwe links aan het klembord toe te voegen. De pc-site is vooralsnog puur bedoeld om links en foto’s vandaan te halen.

Clipbox heeft een rustige, ‘schone’ interface waarin wit, blauw en grijs de enige kleuren zijn. Voor elke tag die je aan een geplakt onderdeel hangt, wordt een doosje aangemaakt in het hoofdmenu. Als je daarop drukt, zie je alle items met die tag voor je. Mocht je nou een oerwoud aan tags hebben aangemaakt, dan prijkt bovenin het hoofdmenu nog altijd een zoekoptie waarmee je snel een item op het klembord kan vinden.

Er waren natuurlijk al eerder toepassingen voor de iPhone waarmee je een klembord kon klaarzetten voor andere apparaten. Pastebot, van de ontwikkelaar achter de populaire Twitter-app Tweetbot, is daar de bekendste en meest uitgebreide van. Met zijn 2,99 euro is die wel aan de dure kant. Een gratis maar minder vloeiend werkende oplossing is de webapplicatie Hopper. Die kopieert en plakt in ieder geval wel twee kanten op.

Downloaden: Clipbox (€0,79)

Testte tussen 2011 en 2014 meer dan 20.000 apps voor iCulture en schreef er ruim 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appavies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!