Clipbox: handig klembord tussen je iPhone, iPad en computer

18 april 2012, 21:59 · Bart Breij

Clipbox iCloud klembord iPhone iPad pcSoms hoef je niet volledige documenten over te hevelen van je iPhone naar de Mac, pc of de iPad. Dan zijn korte links genoeg. Clipbox is een nieuwe, simpele applicatie die dat trucje doet. Het vormt een klembord tussen de verschillende apparaten en doet dat op een slimme manier. Met de eerste knop in de app plak je de gekopieerde inhoud en daarna voeg je een of meerdere tags toe, zodat de inhoud van je Clipbox altijd georganiseerd blijft.

De toepassing is dus niet een klembord waar je maar één link op kwijt kan. Clipbox gekopieerde bestanden in mapHet is een kleine, online database van links, foto’s en notities die je erin aanmaakt en indeelt. De database wordt via iCloud gesynchroniseerd tussen je iOS-apparaten en met een unieke weblink die je in de applicatie kan aanvragen, kan je Clipbox ook vanaf je internetbrowser benaderen. Let wel: daarin is het niet mogelijk nieuwe links aan het klembord toe te voegen. De pc-site is vooralsnog puur bedoeld om links en foto’s vandaan te halen.

Clipbox heeft een rustige, ‘schone’ interface waarin wit, blauw en grijs de enige kleuren zijn. Voor elke tag die je aan een geplakt onderdeel hangt, wordt een doosje aangemaakt in het hoofdmenu. Als je daarop drukt, zie je alle items met die tag voor je. Mocht je nou een oerwoud aan tags hebben aangemaakt, dan prijkt bovenin het hoofdmenu nog altijd een zoekoptie waarmee je snel een item op het klembord kan vinden.

Er waren natuurlijk al eerder toepassingen voor de iPhone waarmee je een klembord kon klaarzetten voor andere apparaten. Pastebot, van de ontwikkelaar achter de populaire Twitter-app Tweetbot, is daar de bekendste en meest uitgebreide van. Met zijn 2,99 euro is die wel aan de dure kant. Een gratis maar minder vloeiend werkende oplossing is de webapplicatie Hopper. Die kopieert en plakt in ieder geval wel twee kanten op.

Downloaden: Clipbox (€0,79)

Onderwerpen
door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

8 reacties

 • Rens
  2 years

  Pastebot ondersteunt de PC niet.

  Antwoord Quote

 • Stefan
  2 years

  Bij 1 min 10 sec in het filmpje zie een iPhone waar aan de linkerkant een stekkertje ingeplugd zit. Sinds wanneer zit daar een ingang???

  Antwoord Quote

 • jan
  2 years

  die plug zit in zijn Macbook die net onder die iphone ligt

  Antwoord Quote

 • Stefan
  2 years

  Ja, dat dacht ik eerst ook maar zijn die stekkers tegenwoordig zo dun?

  Antwoord Quote

 • Ryan
  2 years

  @Stefan: Het is een iPhone headset wat in de macbook zit, en hij werkt trouwens op een iPod

  Antwoord Quote

 • Michael
  2 years

  @Stefan: Dat is de headphone input op een 15″ MBP.

  Antwoord Quote

 • Stefan
  2 years

  AHA!!! dat verklaart een hoop, wilde even kijken hoe scherp jullie waren ;-)

  Antwoord Quote

 • Wim
  2 years

  Onstabiele app. Krijg vaak clips niet in de juiste box of helemaal niet zichtbaar in de gewenste en aangegeven box. Dan zijn ze alleen maar terug te vinden in de totaal box. Slechte instructie ook. Het mag allemaal wat vollediger.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.