Casey’s Contraptions: Angry Birds-maker Rovio’s volgende game

· Bastiaan Vroegop

Casey's Contraptions RovioRovio heeft de rechten bemachtigd voor het spel Casey’s Contraptions, dat origineel is ontwikkeld door Snappy Touch en Mystery Coconut. Rovio is op het moment druk aan het werk om de game te verbeteren, waarna hij zal verschijnen voor iOS en Android. Casey’s Contraptions was eerder ook al in de App Store te downloaden, maar Rovio heeft wegens hun aankomende versie de game verwijderd.

Caseys Contraptions screenshotCasey’s Contraptions is een puzzelspel, waarin je verschillende objecten in een kamer moet manipuleren om bijvoorbeeld een bal in een mand te duwen. De bouwsels die je hiervoor gebruikt lijken erg op Rube Goldberg machines, die ook in de oude DOS-game The Incredible Machine gebouwd moesten worden.

Gisteren bleek nog dat Angry Birds 1 miljard keer was gedownload – iets dat de ontwikkelaar vierde met een korte animatievideo. Aan het einde van deze video werd een onbekende blonde jongen getoond, die wellicht iets te maken zou hebben met de volgende game van de ontwikkelaar. Gezien de hoofdrolspeler uit Casey’s Contraptions dezelfde haarkleur heeft, lijkt de kans groot dat hij het was.

Casey’s Contraptions wordt Rovio’s eerste iPhone-spel dat niet binnen de Angry Birds-reeks valt.

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!