CAMERA-A: laat je iPad foto’s maken met de camera van je iPhone

·

Misschien wel de grootste klacht na de introductie van de iPad, was dat er geen camara aanwezig is. Zo’n groot scherm zou toch ideaal zijn om foto’s te maken?
Met de iPad-applicatie CAMERA-A kun je op de iPad foto’s maken met de camera van je iPhone. Na de applicatie op beide apparaten geïnstalleerd te hebben, verbind je deze middels Bluetooth of Wi-Fi. Daarna zet je je iPhone ergens neer, waarna je foto’s kan maken met je iPad. Je kunt ook in- en uitzoomen en pannen zonder je iPhone te hoeven verplaatsen.
Het is leuk bedacht en klinkt erg handig, maar om te weten of het goed werkt, zal je de applicatie toch echt op de iPad moeten proberen.

Het heeft niet veel zin om de applicatie nu al te kopen, maar als je vast alle applicaties gaat downloaden die je straks op je iPad wilt zetten, zijn hier de links:

CAMERA-A (iPad, €0,79)
CAMERA-B (iPhone, gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

12 reacties

 1. door iBerno

  ik snap niet waarom mensen zo klagen dat er geen camera op zit om foto’s te maken. Zie mezelf nog niet echt met z’n groot beeldscherm even fijn een foto maken :s webcam is ander verhaal, dat was wel handig geweest al kan ik me voorstellen dat het software/technisch misschien lastig is omdat de camera ook mee moet kunnen draaien met het beeldscherm?

  Beantwoorden Quote

 2. door iBerno

  ik snap niet waarom mensen zo klagen dat er geen camera op zit om foto’s te maken. Zie mezelf nog niet echt met z’n groot beeldscherm even fijn een foto maken :s webcam is ander verhaal, dat was wel handig geweest..

  Beantwoorden Quote

 3. door Michel

  Die komt natuurlijk pas in de volgende versie.

  Beantwoorden Quote

 4. door bramzo

  Webcam lijkt me ook echt niet praktisch. Die zou namelijk constant over je hoofd kijken. Als je je ipad neerlegt op een tafel dan film je het plafond en als je hem een beetje kantelt, dan filmt hij nog steeds over je hoofd…
  Webcam is iets dat mooi past in een laptop of desktop, niet in een iPhone of iPad.

  Beantwoorden Quote

 5. door felixw

  je kan toch erg eenvoudig een camera aansluiten op je ipad… Je koopt het adaptertje en sluit de camera waar je zojuist foto’s mee gemaakt hebt aan op je ipad en dan kun je je foto’s op een mooi groot scherm kijken.

  Beantwoorden Quote

 6. door marcooo

  De enige mensen die een webcam gebruiken zijn chatroulette gebruikers die hopen op naakte vrouwen of 13 jarige brugpiepers die een spannende date zoeken.

  Mijn camera op macbook heb ik 1x aangehad om grappige fotootjes mee te maken.

  Zorg liever voor een goeie manier om de fotoos te importeren via SD/MMC wifi en bluetooth.. prima dan toch!!

  Beantwoorden Quote

 7. door bramzo

  @felixw:

  Inderdaad !
  Met die USB-aansluiting zou je zelfs tethered kunnen foto’s maken met een spiegelreflex.
  = Beter kwaliteit foto’s op een prachtig scherm afgebeeld.

  Beantwoorden Quote

 8. door Jipke56

  Misschien iets off-topic. Ik begrijp hieruit dat het mogelijk is om de iPhone via bluetooth te verbinden met de iPad. Het lijkt mij dat het dan toch mogelijk zou moeten zijn om via tethering op je iPad te internetten, desnoods via hack? Je hebt dan de GS versie niet meer nodig.

  Beantwoorden Quote

 9. Op deze mannier zou je ook van je iphone dus een webcam kunnen maken, zet deze in een speciale houder en klaar, kun je ichatten met je ipad. Zou een goede combinatie zijn

  Beantwoorden Quote

 10. door FransP

  Gelukkig ik dacht al dat ik de enige was, die de camera overbodig vond. Voor fotograferen gebruik ik wel een gewone (digitale) camera. Webcam lijkt mij ook niet handig.

  Beantwoorden Quote

 11. door Nigel

  Deze app is nogal nutteloos, je kan dan net zo goed een foto maken met je iphone en dan naar je ipad te sturen middels wifi of bluetooth

  Beantwoorden Quote

 12. door iBerno

  @marcooo: de mensen die jij kent misschien wel ja maar met een vriend in Amerika en m’n vriendin a.d. andere kant van NL is het toch wel prettig dat je elkaar kunt zien! Ik gebruikte hem eerder ook nooit maar met skype is het toch wel prettig! Maar goed, de iMac volstaat ook prima want idd. de iPad moet je wel erg steady vast gaan houden als je een beetje stabiel beeld over wilt brengen…. dus tja, die zit er om die reden heel terecht niet op denk ik!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.