Bright 2.0 iPhone-app krijgt mooie advertenties

·

bright bannerHet techlifestylemagazine Bright heeft vandaag een update van de iPhone-applicatie uitgebracht. Versie 2.0 bevat voor het eerst advertenties, die volgens het persbericht “op ingenieuze wijze” naast de redactionele inhoud getoond worden. Bright wilde (net als Apple’s iAds) geen platvloerse banners, maar mooie advertenties die niet schril afsteken tegen de normale content. TomTom is de eerste adverteerder, die via de nieuwe app de navigatiesoftware voor de iPhone aanprijst. Bright 2.0 heeft een restyling en een nieuwe indeling voor content gekregen. De app ondersteunt iOS 4.0 en heeft een nieuw cachingmechanisme gekregen waardoor de app nog sneller werkt.

Bijzonder bij Bright is dat het bereik van de applicatie inmiddels groter is dan online. Met andere woorden: er zijn veel meer mensen die Bright via de app bezoeken, dan via de website. Dat wil overigens niet zeggen dat de website-lezers massaal zijn overgestapt naar mobiel, want sinds de lancering in december 2009 is het totale bereik met 250 procent gegroeid. Bright maakt vandaag ook bekend dat de app sinds de introductie ruim 35.000 keer is gedownload. Er zijn 21.000 actieve gebruikers, die per maand een miljoen pageviews genereren. Er is ook een app voor Android en er wordt nog gewerkt aan een iPad-app.

Downloaden: Bright 2.0 (gratis)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

22 reacties

 1. door Jasper

  Het bereik van Bright is dus maximaal 35.000 per maand via de app. Dus de site haalt dat nog niet eens? Dat lijkt me sterk…
  Of gaan we nu daadwerkelijk iedere IP wissel tellen als unieke bezoeker, ookal is het toch echt dezelfde gebruiker die gewoon fysiek ergens anders staat…

  Beantwoorden Quote

 2. door softijs

  Niet updaten dus….

  Beantwoorden Quote

 3. door Lapje

  Zou dan nu eindelijk de nieuwe versie (1.5) van TomTom uitkomen nu ze het voor elkaar hebben om hiervan een mooie advertentie te tonen op de iphones.

  Beantwoorden Quote

 4. Dan mis je een betere en vooral snellere versie, softijs. De genoemde advertenties staan je geenszins in de weg, dat was ons hele uitgangspunt.

  Beantwoorden Quote

 5. door Tripple

  Nee, de update van TT is nog niet beschikbaar.
  Ik begin er zo stilaan genoeg van te krijgen dat de reclame boys mijn iPhone kost wat kost willen vervuilen. Alle Apps die banners tonen moeten toch wel echt onmisbaar zijn om op mijn iPhone te blijven staan.

  Trouwens, mooie advertenties bestaan niet, ze hinderen allemaal.

  Beantwoorden Quote

 6. door Tim

  Niet updaten dus.

  Vieze geld trekkers, die website ziet er ook niet meer uit

  Beantwoorden Quote

 7. door Peer

  Nou nou wat een reactie’s. Ik kan me voorstellen dat een app geld kost. Dus dan is het advertenties of betalen voor je app.

  Het is een keuze die men maakt, maar ik ben blij met het mooie nieuws die ze brengen!

  Beantwoorden Quote

 8. door Henk

  Mooi hoe ze die advertenties achter de content hebben verstopt; je ziet ze alleen als je de lijstjes naar beneden trekt. Op deze manier zitten de advertenties absoluut nooit in de weg. Helemaal prima!

  Beantwoorden Quote

 9. door Richrd

  Dat slepen naar beneden lekker na gedaan van Twitter App, magoed dat kon je verwachten natuurlijk.

  Beantwoorden Quote

 10. door johnu cheap

  Helemaal eens met de eerste reacties. Bright heeft nauwelijks unique content. Hierdoor zijn ze altijd laat met items (duurt bij hun altijd even voordat ze iets slecht herschrijven en posten) die allang op tweakers, gamer en iphoneclub staan.

  Daarnaast is hun website user experience helemaal verneukt door de zeer agressieve reklame.

  Heb nu net maar de bright app gedelete gezien de reklame update. Echt helemaal klaar met bright.

  Wat een stelletje hypocryte geitenwollen sokken types zeg. Ga lekker troep posten en advertenties verkopen aan het stelletje knuppels dat nog bij bright blijft hangen

  Beantwoorden Quote

 11. door Tripple

  @peer
  Dan ben je waarschijnlijk zelf ontwikkelaar.
  Betalen voor een app is geen probleem tenzij een update plots gratis wordt ‘met’ adds.

  Beantwoorden Quote

 12. door MeneerDuck

  Origineel geplaatst door Tim
  Niet updaten dus. Vieze geld trekkers, die website ziet er ook niet meer uit

  Dude ben je gek geworden ofzo? Ben je echt zo simpel om te denken dat commerciële bedrijven voor de nop werken? Of roep je dit altijd als een bedrijf winst maakt? Als je in de supermarkt je brood afrekent roep je ook “Vieze geld trekkers”? :D Come’on :D

  Beantwoorden Quote

 13. door Niels Goedvolk

  @Tim: het is toch een mooie manier om geld te genereren. Zonder inkomsten kunnen de journalisten en redacteuren ook niet betaald worden. En de ontwikkeling van een App kost ook geld. Als je geen geld ophaalt met de app, dan moet het geld op een andere manier binnenkomen.

  Adverteerders zijn de #1 doelgroep voor magazines; logisch dat zich dat nu weerspiegeld in de app; En helemaal nu die ook nog eens een groot bereik heeft!

  Ik vind het een mooie ontwikkeling met kansen voor gebruikers en adverteerders!

  Beantwoorden Quote

 14. door Peer

  @Tripple Nee, ik ben geen ontwikkelaar. Zie het antwoord van MeneerDuck en Niels Goedvolk, daar kan ik alleen maar achter staan!

  Beantwoorden Quote

 15. door Maarten

  Origineel geplaatst door Lapje
  Zou dan nu eindelijk de nieuwe versie (1.5) van TomTom uitkomen nu ze het voor elkaar hebben om hiervan een mooie advertentie te tonen op de iphones.

  Goed gespot! :)

  Beantwoorden Quote

 16. door Tripple

  Origineel geplaatst door Niels Goedvolk
  een mooie ontwikkeling met kansen voor gebruikers

  Oh ja? Dat de app gratis is misschien maar dat hoeft voor mij niet.

  We hebben toch geen app verslaving dat we altijd maar meer en meer apps willen!

  Beantwoorden Quote

 17. door S1W

  Hmmm, mooie advertenties blijven advertenties. En die zijn meestal irritant.

  Beantwoorden Quote

 18. door Roy

  Wat is er nou zo bijzonder aan die advertenties? Ik zie die TomTom advertentie alleen wanneer ik het nieuws refresh en ik kan er dan niet op tappen :S

  Beantwoorden Quote

 19. Je moet ergens je geld vandaan halen..

  Beantwoorden Quote

 20. door Rene Nieuwenhuis

  Origineel geplaatst door Tim: Niet updaten dus.

  Vieze geld trekkers, die website ziet er ook niet meer uit

  als het goed is verdient het bedrijf waar je werkt ook aan jou. Ik zou in staking gaan.

  Beantwoorden Quote

 21. door Rian

  Mooie advertentie misschien, maar de app vind ik totaal niet mooi.

  Beantwoorden Quote

 22. door J!G

  Origineel geplaatst door Richrd
  Dat slepen naar beneden lekker na gedaan van Twitter App, magoed dat kon je verwachten natuurlijk.

  Heel veel apps (bijvoorbeeld NU, Hyves, Facebook) hebben dat als je de pagina naar beneden sleept dat deze dan refreshed, niet alleen die van Twitter.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.