Brian Cox’s Wonders of the Universe nu beschikbaar als iPad-app

· Bert van Doorn

Brian Cox's Wonders of the Universe nu beschikbaar als iPad-appBrian Cox is een bekende Britse natuurkundige die veel wetenschappelijke televisieprogramma’s voor de BBC heeft gemaakt over de aarde en het universum. Van zijn Wonders of the Universe-serie uit 2011 is nu een iPad-app gemaakt. Naast meer dan dan tweeënhalf uur video uit de serie zijn er honderden afbeeldingen en interactieve artikelen te vinden die de wonderen van het universum beschrijven. Het is de eerste iPad-app die gebruikt van een nieuwe 3D-engine waardoor afbeeldingen en complexe animaties beter tot hun recht komen. Brian Cox’s Wonders of the Universe is geoptimaliseerd voor het hoge resolutiescherm van de nieuwe iPad.

Er zijn zeven soorten secties in de app: Subatomic, Atomic, Solar System, Stars, Milky Way, Galaxies en Universe. Je kan door de verschillende artikelen heen bladeren door van beneden naar boven te scrollen. Video’s zitten in de teksten en schakelen automatisch over naar volledig scherm als je ze aanklikt. Als er meerdere foto’s bij een artikelen zijn geplaatst zijn deze als slideshow te bekijken.

Brian Cox’s Wonders of the Universe is voor 5,49 euro te koop in de App Store. Het is een prijzige app die wel haar geld waard is door de goede graphices en de gedetailleerde informatie. De app is alleen te downloaden via Wi-Fi en is 343 MB groot. Als je bent geïnteresseerd in de ruimte is de app zeker het proberen waard.

Downloaden: Brian Cox’s Wonders of the Universe (€5,49)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.