Brainstormen met Mindjet, vandaag gratis op de iPad

· Bart Breij

Mindjet voor de iPad headerAls je een beetje ongeïnspireerd uit de zomervakantie bent gekomen, is Mindjet misschien een aardige app om weer op gang te komen. Mindjet is een applicatie waarmee je eenvoudig mindmaps (gedachtenbomen) kan opzetten op de iPad, inclusief kleur, vorm en toegevoegde foto’s en notities. Mindjet is alleen vandaag gratis in plaats van de 6,99 euro die de app normaal kost.

Mindjet werkt simpel. Je maakt een nieuwe map aan en begint met het woord dat de gehele map in eerste instantie omschrijft. Eenmaal bewerkt met een kleur en een vorm van de omlijning (rechthoek, geen omlijning, ovaal of streep), zie je het begin van een mindmap. Houd een woord ingedrukt en rode pijlen er omheen laten zien waar nieuwe woorden neergezet kunnen worden. Elk nieuw woord kan ook weer nieuwe woorden aan zich koppelen. Zo ontstaat vanzelf een aftakking van woorden die (hopelijk) gegroepeerd staan. Door kort op een woord te drukken, kun je de woorden erachter tonen of niet.

Bij elk woord kan ook een apart logo worden gezet. Met de Style-knop in een map kan de achtergrondkleur van het geheel veranderd worden. Daar zijn wit, geel, grijs en zwart de opties, met als tweede mogelijkheid om de lijntjes tussen de woorden niet stijf, maar zwierig te maken. Daarnaast is het mogelijk om notities, links en afbeeldingen aan woorden te hangen, die eveneens in de mindmap worden gezet.

Mindjet woord aanpassen

Maps kunnen gedeeld worden via Dropbox of geopend worden op een internetadres dat alleen jij ziet. Je hebt vervolgens op de computer wel een programma nodig dat .mmap-bestanden kan openen. Ook kunnen mindmaps naar jezelf gemaild worden. Dan wordt de kaart geëxporteerd als PDF. In de applicatie is een korte maar krachtige mindmap te vinden die instrueert over het gebruik van de app.

Downloaden: Mindjet for iPad (vandaag gratis, anders €6,99)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.