Brainstormen met Mindjet, vandaag gratis op de iPad

·

Mindjet voor de iPad headerAls je een beetje ongeïnspireerd uit de zomervakantie bent gekomen, is Mindjet misschien een aardige app om weer op gang te komen. Mindjet is een applicatie waarmee je eenvoudig mindmaps (gedachtenbomen) kan opzetten op de iPad, inclusief kleur, vorm en toegevoegde foto’s en notities. Mindjet is alleen vandaag gratis in plaats van de 6,99 euro die de app normaal kost.

Mindjet werkt simpel. Je maakt een nieuwe map aan en begint met het woord dat de gehele map in eerste instantie omschrijft. Eenmaal bewerkt met een kleur en een vorm van de omlijning (rechthoek, geen omlijning, ovaal of streep), zie je het begin van een mindmap. Houd een woord ingedrukt en rode pijlen er omheen laten zien waar nieuwe woorden neergezet kunnen worden. Elk nieuw woord kan ook weer nieuwe woorden aan zich koppelen. Zo ontstaat vanzelf een aftakking van woorden die (hopelijk) gegroepeerd staan. Door kort op een woord te drukken, kun je de woorden erachter tonen of niet.

Bij elk woord kan ook een apart logo worden gezet. Met de Style-knop in een map kan de achtergrondkleur van het geheel veranderd worden. Daar zijn wit, geel, grijs en zwart de opties, met als tweede mogelijkheid om de lijntjes tussen de woorden niet stijf, maar zwierig te maken. Daarnaast is het mogelijk om notities, links en afbeeldingen aan woorden te hangen, die eveneens in de mindmap worden gezet.

Mindjet woord aanpassen

Maps kunnen gedeeld worden via Dropbox of geopend worden op een internetadres dat alleen jij ziet. Je hebt vervolgens op de computer wel een programma nodig dat .mmap-bestanden kan openen. Ook kunnen mindmaps naar jezelf gemaild worden. Dan wordt de kaart geëxporteerd als PDF. In de applicatie is een korte maar krachtige mindmap te vinden die instrueert over het gebruik van de app.

Downloaden: Mindjet for iPad (vandaag gratis, anders €6,99)

Onderwerpen
door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

5 reacties

 1. door dcbeaux

  De applicatie net gedownload op mijn ipad. Het leek mij handig. Maar de applicatie loopt verdurend vast als je een foto wilt importeren.
  Erg jammer, als dit niet gebeurde had ik de applicatie zeker gebruikt voor projecten.

  Beantwoorden Quote

 2. door Henkie

  Het eerste wat ik probeerde, was of ik er een mindmap mee kan importeren die ik in dropbox heb staan. Een link maken met dropbox lukt wel, maar daarna…….?
  Wie kan me vertellen hoe dit moet?

  Beantwoorden Quote

 3. door Peter

  @Henkie: Heb het net geprobeerd en het werkt ook nog. Als je in de Mindjet folder op Dropbox een MMap bestand zet kun je het importeren via het maps menu (links naast het plusje) en daarin klik je op het wolkje. Dan zie je de inhoud van de Dropbox folder en kun je een bestand inzien en bewerken.
  Helemaal goed!

  Beantwoorden Quote

 4. door Henkie

  @Peter: Ah, ik moet dus eerst een mmap opslaan in de speciale map die door Mindjet voor iPad in de dropbox wordt aangemaakt….. Dat is wel een beetje lastig omdat ik al mindmaps op andere plaatsen in de dropbox heb geplaatst. Het zou prettiger zijn als ik daar doorheen kon browsen. Maar nu werkt het in ieder geval. Dank voor de tip.
  Ik ben nog niet echt gelukkig overigens, want ik had een mindmap in Xmind indeling, maar die kon maar tot 2 niveau’s ingelezen worden en alle formatting was ook pleite.
  Maar in ieder geval dank voor de tip.
  Het gaat voor mij nog een beetje uitproberen blijven……..

  Beantwoorden Quote

 5. door Gerard

  Er wordt keurig in Dropbox een map aangemaakt.
  Vervolgens wordt het document erin geplaatst, maar wil ik het openen en bewerken lukt dat niet.
  Krijg dan de volgende melding:this file type can’t be vieuwed.. Het lukt mij op zowel de iPad als op de iPhone niet.. Heeft iemand voor mij een goeie tip?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.