Boxcar 4.0 voor iPhone krijgt nieuw uiterlijk en betere berichtfilters

· Gonny van der Zwaag

boxcar iphone iconBoxcar is een iPhone-applicatie waarmee je meerdere push notificaties kunt afhandelen. Berichten van sociale netwerken, RSS-feeds, e-mail, postings waarin jouw (bedrijfs)naam wordt genoemd… Boxcar houdt je op de hoogte met een geluidje of een pop-up. In de App Store is zojuist de nieuwe versie 4.0 verschenen, waarin het organiseren en filteren van berichten nog beter is geworden. Boxcar heeft een nieuw uiterlijk gekregen met de inmiddels stereotiepe boekenplank, om de diverse diensten te beheren.

Met Boxcar kun je precies zien wanneer een push notificatie binnenkwam en welke berichten je eerder hebt ontvangen. Boxcar slaat een historische tijdlijn op van berichten, waar je doorheen kunt bladeren. De berichten staan gegroepeerd per tijdstip en dienst. Ook kun je berichten van bepaalde personen laten markeren, zodat ze meer opvallen. Krijg je notificaties van Twitter binnen, dan staat er meteen een profielfoto bij, zodat je berichten van bepaalde mensen sneller kunt herkennen.

Vanuit de app is het mogelijk om te antwoorden op berichten, zonder de bijbehorende app te starten. In versie 4.0 worden nog meer Twitter-clients ondersteund. Daarnaast is er nu ondersteuning voor GitHub, Google Voice, Google Buzz en andere sociale netwerkdiensten. En als je tot nu toe gebruik maakte van de iPhone-app Prowl voor het tonen van Growl-berichtjes op je iPhone, dan kun je die app voortaan achterwege laten, want Boxcar kan ze ook tonen. Met Growl kun je lokale notificaties op je computer thuis ook op je mobiele telefoon laten tonen.

boxcar iphone

Boxcar kan behoorlijk druk zijn, als je alle ondersteunde diensten inschakelt. Wil je even rust aan je hoofd, dan kun je bepaalde notificaties onderdrukken of juist wel laten tonen. Nieuw is ook de ondersteuning voor het Retina Display en het tonen van App Recommendations. Dit zijn aanbevelingen voor apps en diensten die je mogelijk in combinatie met Boxcar zou willen gebruiken. Boxcar wordt gemaakt door een team van 5 mensen en heeft al meer dan 500 miljoen notificaties naar iPhones en andere iOS-apparaten verstuurd.

Downloaden: Boxcar (gratis – advertenties uitschakelen kost €3,99)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.