Bouw een dorp in vernieuwde Trade Nations voor de iPad

· Bart Breij

Trade Nations voor iPad idyllischTrade Nations was al veel langer verkrijgbaar voor de iPad, maar er is nu een nieuwe versie van het spel verschenen op Apples tablet. We grijpen het aan om nu eens over het aardige bouwspel te schrijven. In Trade Nations zet je een dorp op die langzaam kan uitgroeien tot een grote stad. Dat doe je door eerst een huis te bouwen waar bouwvakkers in trekken. Die kun je vervolgens aan het werk zetten in het land of als houthakker in het bos. Die beroepen vormen het begin van een stroom aan ontwikkelingen waarmee je de stad vormgeeft.

Een belangrijk onderdeel in Trade Nations is de aanwezigheid van virtuele buren die je kan toevoegen in het spel, door bijvoorbeeld te zoeken naar Facebook-vrienden die het ook spelen. Je kan orders voor goederen en eten bij de buren bestellen en de buren kunnen dat bij jou doen. Elke partij wint er geld en ervaringspunten mee die nodig zijn om je dorp verder te ontwikkelen. Als het geld binnenstroomt, kun je ervoor kiezen om je stek te versieren met stenen straten en talloze decoraties. Naarmate je verder komt, wordt je dorp steeds groter.

Het is niet precies bekend waarom er een nieuwe versie van Trade Nations is verschenen. Ook de oude variant, met een besnord mannetje als icoontje, is nog steeds in de App Store te vinden. Die kun je echter niet meer spelen. Als je die app opent krijg je een linkje naar de App Store waar je de nieuwe variant met een kasteel als icoon treft. De nieuwe versie laadt sneller en heeft scherpere beelden.

Trade Nations gedetailleerd

Trade Nations begon kleinschalig maar is inmiddels uitgegroeid tot een groot spel. Het heeft meer dan zestig verschillende gebouwen waarvoor je veel geduld zal moeten opbrengen om ze allemaal te bouwen. Zo is er bijvoorbeeld een citadel die je pas kan plaatsen als je een kasteel hebt en heel veel goederen. Je kan het proces wel versnellen door virtuele Magic Beans te kopen, maar die betaal je met echt geld. Wees dus gewaarschuwd. Het spel zelf is gratis en kan ook prima zonder de kunstmatige ‘boosts’ gespeeld worden.

Downloaden: Trade Nations (gratis)

Testte tussen 2011 en 2014 meer dan 20.000 apps voor iCulture en schreef er ruim 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appavies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!