Bol.com gaat mobiel afrekenen via Rabo Mobiel Bankieren

· Gonny van der Zwaag

bol com betalenBol.com gaat een pilot starten, waarbij je straks mobiel kunt afrekenen. Tussen de honderd en duizend klanten van de Rabobank kunnen in het tweede kwartaal van 2011 meedoen met de proef. Wanneer ze een boek of ander product bij Bol.com kopen worden ze doorgestuurd naar de app van Rabobank Mobiel Bankieren. Het afrekenen vindt daarna plaats in de app. Het mobiele betaalproces is daarbij vergelijkbaar met het afrekenen via iDeal, wat mensen al gewend zijn.

Na het invoeren van een code heb je meteen afgerekend en krijg je de bestelling toegestuurd. Het doel van de pilot is om ervaring op te doen en te kijken in hoeverre de klanten er behoefte aan hebben. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt op Mobile Convention Amsterdam, een conferentie in de Beurs van Berlage over mobiele toepassingen.

Het mobiel afrekenen komt naast de bestaande mogelijkheid om via acceptgiro te betalen. Online betalen via iDeal is al geaccepteerd en wordt als veilig ervaren. Bol.com wil nu op vergelijkbare wijze mobiel betalen introduceren. De webwinkel is de eerste die deelneemt aan de pilot van de Rabobank. In een later stadium is het de bedoeling om nog meer banken aan te sluiten.

Bol.com ontving vanmiddag op Mobile Convention Amsterdam ook de Mobile Integration Award, een prijs voor het bedrijf dat het medium mobiel in 2010 als beste in de organisatie heeft geïntegreerd. Bol.com is al actief op mobiel, onder andere met m.bol.com en apps voor digitaal lezen. De omzet via mobiele middelen zoals telefoon, tablet en iPad is met vele honderden procenten gegroeid. Inmiddels komt ruim 5% van het totale bezoek via deze kanalen binnen. Op de iPhone heeft Bol.com bijvoorbeeld de app Boekenbol geïntroduceerd. Ook is er een niet-officiële app Zoek & Scan bol.com waarmee je boeken, dvd’s en andere producten kunt ontdekken via een app.

Downloaden: Rabo Bankieren (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.