Bol.com gaat mobiel afrekenen via Rabo Mobiel Bankieren

·

bol com betalenBol.com gaat een pilot starten, waarbij je straks mobiel kunt afrekenen. Tussen de honderd en duizend klanten van de Rabobank kunnen in het tweede kwartaal van 2011 meedoen met de proef. Wanneer ze een boek of ander product bij Bol.com kopen worden ze doorgestuurd naar de app van Rabobank Mobiel Bankieren. Het afrekenen vindt daarna plaats in de app. Het mobiele betaalproces is daarbij vergelijkbaar met het afrekenen via iDeal, wat mensen al gewend zijn.

Na het invoeren van een code heb je meteen afgerekend en krijg je de bestelling toegestuurd. Het doel van de pilot is om ervaring op te doen en te kijken in hoeverre de klanten er behoefte aan hebben. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt op Mobile Convention Amsterdam, een conferentie in de Beurs van Berlage over mobiele toepassingen.

Het mobiel afrekenen komt naast de bestaande mogelijkheid om via acceptgiro te betalen. Online betalen via iDeal is al geaccepteerd en wordt als veilig ervaren. Bol.com wil nu op vergelijkbare wijze mobiel betalen introduceren. De webwinkel is de eerste die deelneemt aan de pilot van de Rabobank. In een later stadium is het de bedoeling om nog meer banken aan te sluiten.

Bol.com ontving vanmiddag op Mobile Convention Amsterdam ook de Mobile Integration Award, een prijs voor het bedrijf dat het medium mobiel in 2010 als beste in de organisatie heeft geïntegreerd. Bol.com is al actief op mobiel, onder andere met m.bol.com en apps voor digitaal lezen. De omzet via mobiele middelen zoals telefoon, tablet en iPad is met vele honderden procenten gegroeid. Inmiddels komt ruim 5% van het totale bezoek via deze kanalen binnen. Op de iPhone heeft Bol.com bijvoorbeeld de app Boekenbol geïntroduceerd. Ook is er een niet-officiële app Zoek & Scan bol.com waarmee je boeken, dvd’s en andere producten kunt ontdekken via een app.

Downloaden: Rabo Bankieren (gratis)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

9 reacties

 1. door Martijnvw82

  Goed initiatief!

  Beantwoorden Quote

 2. door Robin

  Eindelijk iemand die het initiatief neemt, wacht er al lang op. Zit overigens ook nog eens bij Rabobank :D

  Beantwoorden Quote

 3. door Maurice Hollink

  Hoe kun je je eigen daarvoor
  aanmelden?

  Beantwoorden Quote

 4. door @rno

  Zou mooi zijn als’t veilig kan met een code en zonder gebruik te hoeven maken van de randomreader.

  Beantwoorden Quote

 5. door bas

  Nu alleen nog van ING naar de Rabo overstappen en klaar is Kees.. Super initiatief!

  Beantwoorden Quote

 6. door Maikel22

  Is het van Apple toegestaan om te linken naar andere apps? Wat nou als je die app, waarnaar je doorgelinkt wordt, niet hebt? (zeker als die app meerdere pleuro’s kost is dat niet handig en een soort van koppelverkoop lijkt me)

  Beantwoorden Quote

 7. door Kris

  @Maikel
  Kijk naar Shazam, die linkt muziek ook al door naar spotify ;)

  Beantwoorden Quote

 8. door Maikel22

  @Kris:
  Ooo thanks, dat wist ik niet. Hij linkt idd direct naar Spotify. Na het verwijderen van Spotify stond deze optie niet meer in de lijst van Shazam. Apps weten dus van de aanwezigheid van andere apps.

  Beantwoorden Quote

 9. door Jeroen

  Handig. Bestel nog al eens bij Bol.com en ik zit bij de Rabobank. Helemaal goed dus.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.