Boekensalon iPhone-app adviseert over Nederlandse boeken

· Gonny van der Zwaag

boekensalonDe Boekensalon is een nieuwe iPhone-applicatie waarmee je favorietenlijstjes van boeken kunt aanleggen. De app is gemaakt door NBD/Biblion, die de meeste mensen zullen kennen van de bibliotheek: ze verwerken nieuw binnenkomende boeken en schrijven er ook recensies over. Met de app, die officieel deboekensalon.nl heet, doorzoek je de database aan de hand van ISBN-nummer, titel of auteursnaam. Maar je kunt ook de streepjescode op een boek scannen, wanneer je in de boekwinkel staat en wilt weten of een boek de moeite waard is.

Als je de informatie hebt opgehaald kun je het vastleggen in je favorietenlijstje. Je kunt ook anderen laten weten dat je het betreffende boek als verjaardagscadeau wilt hebben, via e-mail, Facebook, Hyves, Twitter of zelfs MMS. Alle boeken die in Nederland verschijnen worden door NBD/Biblion geregistreerd en vaak ook gerecenseerd. De organisatie faciliteert ook een netwerk van leeskringen. In een toekomstige versie wordt het mogelijk om een boek meteen te reserveren in de bibliotheek. Top 10-lijstjes houden je op de hoogte van het nieuwste aanbod en een kaartfunctie laat zien waar de bibliotheek bij jou in de buurt is.

Downloaden: deboekensalon.nl (gratis)
Via: One More Thing
Tip: bij het zoeken op Boekensalon in de App Store vind je niets.

boekensalon   boekensalon

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!