Bluetooth-schakelaar Bluetooth OnOff uit de App Store gehaald

· Bastiaan Vroegop

Bluetooth OnOffApple heeft de applicatie Bluetooth OnOff uit de App Store gehaald. De app maakte het mogelijk om Bluetooth aan of uit te zetten met slechts een paar acties vanaf het beginscherm, iets waarvoor je normaal gesproken de instellingen van je iPhone in moet duiken. Bluetooth OnOff had hiervoor toegang nodig tot de instellingen van de iPhone, iets dat niet mag van Apple.

Bluetooth OnOff had in de eerste plaats niet in de App Store mogen verschijnen, maar de app leek langs Apple’s goedkeuringsproces te zijn geglipt. Goed nieuws voor veel iPhone-gebruikers, gezien je normaal gesproken een jailbreaktweak moet installeren om snel bij de schakelaar voor Bluetooth te kunnen.

Heb je de app eerder deze maand aangeschaft, dan is het verstandig om deze niet van je iPhone te verwijderen. Je kunt de app= via iTunes synchroniseren met je computer, zodat je hem later opnieuw kunt installeren.

Apple haalde eerder nog de app Syn uit de App Store. Hier zullen waarschijnlijk weinig mensen van wakker liggen: Syn stuurde spamberichten naar Facebook-vrienden van gebruikers, waarmee de app constant nieuwe kopers probeerde te lokken.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.