Bluetooth-schakelaar Bluetooth OnOff uit de App Store gehaald

27 april 2012, 16:20 · Bastiaan Vroegop

Bluetooth OnOffApple heeft de applicatie Bluetooth OnOff uit de App Store gehaald. De app maakte het mogelijk om Bluetooth aan of uit te zetten met slechts een paar acties vanaf het beginscherm, iets waarvoor je normaal gesproken de instellingen van je iPhone in moet duiken. Bluetooth OnOff had hiervoor toegang nodig tot de instellingen van de iPhone, iets dat niet mag van Apple.

Bluetooth OnOff had in de eerste plaats niet in de App Store mogen verschijnen, maar de app leek langs Apple’s goedkeuringsproces te zijn geglipt. Goed nieuws voor veel iPhone-gebruikers, gezien je normaal gesproken een jailbreaktweak moet installeren om snel bij de schakelaar voor Bluetooth te kunnen.

Heb je de app eerder deze maand aangeschaft, dan is het verstandig om deze niet van je iPhone te verwijderen. Je kunt de app= via iTunes synchroniseren met je computer, zodat je hem later opnieuw kunt installeren.

Apple haalde eerder nog de app Syn uit de App Store. Hier zullen waarschijnlijk weinig mensen van wakker liggen: Syn stuurde spamberichten naar Facebook-vrienden van gebruikers, waarmee de app constant nieuwe kopers probeerde te lokken.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

33 reacties

 • Frits
  2 years

  Jammer, maar gelukkig heb ik um op tijd gekocht.
  Tsja, waarom het standaard er niet op zit weet ik ook niet maar €0,79 kon ik prima mee leven en vind de App erg handig.

  Antwoord Quote

 • 2 years

  ik heb m ook….handig als ik in de auto stap en mn handsfreeset wil gebruiken…ff snel bluetooth aan en klaar :)

  Antwoord Quote

 • Rinus
  2 years

  Hier ook blij dat ik vooraf al gekocht heb.

  Antwoord Quote

 • Remko
  2 years

  Belachelijk dat Apple dit soort apps niet toestaat. Ik heb hem gekocht en ben er heel tevreden mee. Simpel maar doeltreffend.

  Antwoord Quote

 • Toon
  2 years

  weer een voorbeeld van betutteling van Apple, dit laat maar weer zien dat een jailbreak belangrijk blijft

  Antwoord Quote

 • DennisU
  2 years

  @Frits: Tot je dalijk iOS6 installeert en je iPhone vastloopt omdat je een app hebt geïnstalleerd die niet goedgekeurd mag worden. Dat is geen betutteling, dat is bepaalde API’s beschikbaar stellen, en de hardware-laag beschermd houden zodat alle iPhones gewoon te updaten zijn, en dat nagenoeg alles nog werkt zoals ‘t hoort.
  Dat is t verschil tussen in de AppStore alles kunnen kopen en op Cydia eerst te kijken waarvoor de app geschikt is voor je je iPhone alleen nog in safe mode kan gebruiken…

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  Dat werd tijd. Jammer voor niet-jailbreakers, maar wel zo eerlijk voor de anderen die eerder een afgewezen vergelijkbare “uitvinding” hebben gedaan.

  Begint tijd te worden dat Apple NCSettings inbouwt.

  Antwoord Quote

 • Sam
  2 years

  Ik kan ook niet zonder jailbrake en de tool SBSettings. Ik kan nu bij alle settings dmv een swipe beweging. Zaken als Wifi en vluchtstand enzo. Heerlijk zonder jailbrake zuigt ios!!

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  @Sam: Inderdaad. Ik gebruik SBSettings vooral voor op het LS en NCSettings voor het Berichtencentrum. Apple dupeert tientallen miljoenen gebruikers door koppig innovatie te lijf te gaan..

  Antwoord Quote

 • vuurvreter
  2 years

  Jammer dat het verwijderd is, maar ik heb hem binnen en vindt een fijne en handige app.

  Antwoord Quote

 • ripwater
  2 years

  Alleen bluetooth aanzetten is blijkbaar wel toegestaan, zijn een paar apps van te vinden (bv. BlueOn sinds augustus 2010). Maar daar heb je dus niet veel aan..

  Antwoord Quote

 • Toon
  2 years

  wat moet je eigenlijk met bluetoot, mijn ervaring is dat je niks kunt met blutooth ?

  Antwoord Quote

 • iFonzie
  2 years

  @Toon: Waar ik Bluetooth voor gebruik is om te verbinden met me radio zodat ik een carkit heb en mijn Mp3s kan afspelen over de autospeakers

  Antwoord Quote

 • erik
  2 years

  @toon ik kan niet zonder bluetooth! Mijn carkit en headset werken ermee dus echt onmisbaar.

  Ben zo blij met mijn jb, helaas nog op 5.0.1. Maar dat is het waard, sbsettings rule ;-)

  Antwoord Quote

 • Michel
  2 years

  Was dus op tijd, ben er wel blij mee.

  Antwoord Quote

 • Rogier
  2 years

  Heb de app ook, maar zoekt alleen naar andere iphones, ipods en ipads.

  Ziet niet mijn Alpine radio of nokia ckw7, daarvoor moet alsnog naar algemeen instellingen.

  Wat doe ik fout?

  Antwoord Quote

 • Alex
  2 years

  Jongens, hoe heet die app excact in cydia? Vind er een hoop maar heten allemaal net iets anders dan sbsettings. Graag een gratis variant want betalen aan cydia vertrouw ik niet volledig.. (en het moet ook gratis kunnen denk ik.)

  Zit het dan in je pulldown over de klok?

  Antwoord Quote

 • Jasper
  2 years

  Ik denk dat Apple zoiets nooit zal gaan maken, de iPhone 4s ondersteund Bluetooth 3.0 en het verbruik daarvan is verwaarloosbaar..

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  @Alex: Download de volgende tweaks:
  - Activator (kies voor elke slide, tap of andere actie wat dit tot gevolg heeft; voorbeeld: oordopjes inpluggen = muziek afspelen)
  - NCSettings (prachtig geïntegreerd in het Berichtencentrum)
  - SBSettings (beste buiten het Berichtencentrum, biedt een dropdown schermpje, bruikbaar in lockscreen)

  Activator en NCSettings kun je instellen via Instellingen, SBSettings kun je instellen via de eigen app of via het schermpje ervan op de ‘More’ knop te drukken (naar rechts of naar links swipen op de statusbalk om het op te roepen). Na het instellen van SBSettings zal je telefoon wel respringen (softwarematige restart).

  Origineel geplaatst door Jasper
  Ik denk dat Apple zoiets nooit zal gaan maken, de iPhone 4s ondersteund Bluetooth 3.0 en het verbruik daarvan is verwaarloosbaar..

  4S ondersteunt Bluetooth 4.0 ;)

  En zo’n tweak is handig voor alles en iedereen.. Je kan kiezen welke schakelaars je wilt en in Cydia extra schakelaars downloaden voor andere tweaks en functies :)

  Antwoord Quote

 • John
  2 years

  Waarom werd de app verwijderd of heb ik dat gemist ?

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  @John: Zie dit artikel voor meer.

  Antwoord Quote

 • arie
  2 years

  Hieruit blijkt maar weer de ongelooflijke arrogantie van die kapsones Apple idioten…ik hoop dat diegene snel nog meer van die handige app’s maakt,Apple kan hier nog een puntje aan zuigen!!!

  Antwoord Quote

 • Jochim
  2 years

  Origineel geplaatst door Bubbly
  @Alex: Download de volgende tweaks: – Activator (kies voor elke slide, tap of andere actie wat dit tot gevolg heeft; voorbeeld: oordopjes inpluggen = muziek afspelen) – NCSettings (prachtig geïntegreerd in het Berichtencentrum) – SBSettings (beste buiten het Berichtencentrum, biedt een dropdown schermpje, bruikbaar in lockscreen)Activator en NCSettings kun je instellen via Instellingen, SBSettings kun je instellen via de eigen app of via het schermpje ervan op de ‘More’ knop te drukken (naar rechts of naar links swipen op de statusbalk om het op te roepen). Na het instellen van SBSettings zal je telefoon wel respringen (softwarematige restart).Origineel geplaatst door JasperIk denk dat Apple zoiets nooit zal gaan maken, de iPhone 4s ondersteund Bluetooth 3.0 en het verbruik daarvan is verwaarloosbaar..4S ondersteunt Bluetooth 4.0 En zo’n tweak is handig voor alles en iedereen.. Je kan kiezen welke schakelaars je wilt en in Cydia extra schakelaars downloaden voor andere tweaks en functies

  Je hebt niet per se NCsettings nodig om het in het berichten centrum te laten weergeven, met SBSettings gaat dit ook.

  Antwoord Quote

 • Leckxie
  2 years

  Wat een gedoe om zo’n appje. Nu in 3 tikken bij de schakelaar om Bluetooth aan of uit te zetten. Met zo’n appje moet je eerst al je schermen door om m op te zoeken. Staat natuurlijk niet op je beginscherm, want waarom zou je Bluetooth vaak willen aan- en uitschakelen? Verbruikt toch bijna niks.

  Antwoord Quote

 • Jaap
  2 years

  Er zijn wel veel Apps die het kunnen activeren maar niet uit kunnen zetten.

  Antwoord Quote

 • William
  2 years

  En dat is precies de reden waarom je een Iphone “verplicht” moet jailbreaken. Apple bepaalt wel wat goed voor je is? Yeah right. Ik ben een grote jongen en weet inmiddels zelf wel wat ik mag, kan en wil. Als Apple het jailbreaken helemaal onmogelijk zou maken (en dat kunnen ze m.i.) zou ik kiezen voor een HTC of Samsung, dan wel een ander knap merk smartphone. De tijd van verplichte winkelnering heette vroeger communisme. En daar heb ik niet zo heel veel mee.

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  Origineel geplaatst door Jochim
  Je hebt niet per se NCsettings nodig om het in het berichten centrum te laten weergeven, met SBSettings gaat dit ook.

  Klopt. Als je graag niet goed uitgelijnde –, geen of slechte animatie bevattende – en bovendien enorm grote toggles wilt ben je beter af met de SBSettings implementatie in het Berichtencentrum. Heb het zelf wel maandenlang gebruikt moet ik zeggen. NCSettings is een verademing wat dat betreft en de developer is ook actief (met contact en updates).

  Origineel geplaatst door Leckxie
  Staat natuurlijk niet op je beginscherm, want waarom zou je Bluetooth vaak willen aan- en uitschakelen? Verbruikt toch bijna niks.

  Zet dan gelijk wi-fi ook aan, stel fetch in op elk kwartier voor de programma’s die geen push ondersteunen, enz. Kost passief toch niets op zichzelf (maar als je alles bij elkaar neemt is het een ander verhaal en dat wilt men vaak vergeten als ze oordelen over BlueTooth an sich). Ook wordt vergeten dat de telefoon continu blijft zoeken naar een verbinding als die er niet is.

  Antwoord Quote

 • Rdk
  2 years

  Bluetooth kan best handig zijn. Maar mensen wat een commotie om een instelling om BT aan/uit te zetten. Jammer dat Apple hier geen makkelijkere aan/uit voor heeft maar dat dit nou zo erg is?

  Antwoord Quote

 • Ruben.cc
  2 years

  Wel blij dat Apple nog net niet zo ver gaat om gebruik te maken van die ingebouwde kill-switch om eventueel onterecht uitgebrachte apps alsnog de nek om te draaien. Ik vind ‘m reuze handig. Niet zozeer omdat ik bang ben dat mijn accu te snel leeg raakt als ik bluetooth aan laat staan, maar door het snel uit te kunnen zetten op mijn iPhone en iPad (en MacBook) kan ik makkelijk switchen van apparaat met mijn bluetooth oordopjes. Die pakken vanzelf het eerste beste apparaat dat bluetooth aan heeft en dat gaat met deze app toch echt veel sneller nu.

  Antwoord Quote

 • Paolo
  2 years

  30 april 2012 still available in AppStore and I paid for it. But it doesn’t work at all!! I WANT A REFUND !!!

  Antwoord Quote

 • ripwater
  2 years

  Voor wie te laat was en deze app toch had willen hebben: Bluetooth Manager is in de app store verschenen, en die doet weer hetzelfde.. Je kan zelfs BT aan/uit zetten op vaste tijden. Zal ook wel weer snel verwijderd worden.

  Persoonlijk heb ik BT altijd aan staan. Verplicht jailbreaken? Ben ik het niet mee eens. Dit is wat Apple je standaard biedt en daar ben ik tevreden mee, ondanks wat ver weggestopte instellingen.

  Antwoord Quote

 • Sb
  2 years

  Sinds touchscreen er is zijn mensen echt lui, willen met 1 druk op een ‘knop’ alles kunnen doen.
  Sjongejonge vroeger op mijn nokia 8310 om alleen al mijn smsjes te lezen/schrijven of spelletje spelen moest ik meer menuutjes openen dan nu en dat was nooit erg?
  Maken die 20 seconden dan zoveel uit? Naast al die uren dat mensen naar hun telefoon kijken, doorzoeken etc?
  Jullie doen zeker ook boodschappen met vliegtuig?

  Antwoord Quote

 • Jaap
  2 years

  Hoe verwijder je de vaste tijden, daar ben ik nog niet achter.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.