ROAM: nieuwe gamepad voor de iPhone

· Bastiaan Vroegop

ROAMNa de iControlpad, iCade, Drone en een aantal andere fysieke gamepads voor de iPhone, heeft Levelup de ROAM-controller aangekondigd. Deze gamepad ziet er uit alsof hij aangesloten kan worden op de NES of SNES, maar heeft naast een rechtingsknop ook twee analoge sticks. Eenmaal opgeladen zou je 10 uur lang met het apparaatje games kunnen spelen. De controller is goedkoper dan veel alternatieven op de markt.

De ROAM steekt qua functionaliteit ongeveer hetzelfde in elkaar als de alternatieven op de markt, maar is op zijn beurt een stuk betaalbaarder: een ROAM kost maar 40 dollar, terwijl je voor de iControlpad 70 dollar en de iCade Mobile 80 dollar betaalt. Hij is echter wel duurder dan de iCade 8-Bitty, een NES-controller die verkocht wordt voor 25 dollar.

Hoewel je veel iPhone-games kunt besturen met knoppen op het scherm, zijn er gamers die liever fysieke knoppen gebruiken. Precieze spellen zoals shooters vereisen vaak de feedback die je krijgt van een echte analoge stick.

LevelUp heeft de ROAM gemaakt, maar het bedrijf fungeert vooral als distributeur naar andere winkels toe. Vermoedelijk duikt de controller binnenkort op in verschillende online winkels.

ROAM controller

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.