ROAM: nieuwe gamepad voor de iPhone

·

ROAMNa de iControlpad, iCade, Drone en een aantal andere fysieke gamepads voor de iPhone, heeft Levelup de ROAM-controller aangekondigd. Deze gamepad ziet er uit alsof hij aangesloten kan worden op de NES of SNES, maar heeft naast een rechtingsknop ook twee analoge sticks. Eenmaal opgeladen zou je 10 uur lang met het apparaatje games kunnen spelen. De controller is goedkoper dan veel alternatieven op de markt.

De ROAM steekt qua functionaliteit ongeveer hetzelfde in elkaar als de alternatieven op de markt, maar is op zijn beurt een stuk betaalbaarder: een ROAM kost maar 40 dollar, terwijl je voor de iControlpad 70 dollar en de iCade Mobile 80 dollar betaalt. Hij is echter wel duurder dan de iCade 8-Bitty, een NES-controller die verkocht wordt voor 25 dollar.

Hoewel je veel iPhone-games kunt besturen met knoppen op het scherm, zijn er gamers die liever fysieke knoppen gebruiken. Precieze spellen zoals shooters vereisen vaak de feedback die je krijgt van een echte analoge stick.

LevelUp heeft de ROAM gemaakt, maar het bedrijf fungeert vooral als distributeur naar andere winkels toe. Vermoedelijk duikt de controller binnenkort op in verschillende online winkels.

ROAM controller

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

12 reacties

 1. door Vedrano

  Grappig.. maar zoals zo snel tegenwoordig, overdreven duur zooitje allemaal.

  Beantwoorden Quote

 2. door Alexander

  In hoeverre worden dit soort controllers ondersteund door iphone/ipad games? werkt dit uberhaupt en hoe?

  Beantwoorden Quote

 3. door gielk

  @Alexander: Dat was ook de eerste vraag die ik mij stelde hoe stel je dit in hoe zeg je dat als je op a drukt dat dan ook werkelijk dat “knopje” word ingedrukt ? Of is dit dan beperkt tot speciale games ? Ik zou hier heel graag een review van willen zien.

  Beantwoorden Quote

 4. door Rogeroz

  Volgens mij is het beperkt tot specifieke games die dit ondersteunen; het spel moet er namelijk voor ontwikkelt zijn. Daarom lees je ook zovaak dat ontwikkelaars van die gamepads druk op zoek zijn naar steunende game ontwikkelaars om hun games compatibel te maken met die gamepads. Wat ik wel denk is dat game uitgevers hun al bestaande games kunnen updaten, zodat ze alsnog compatibel zijn met gamepads. Persoonlijk hoop ik dat Gameloft dit gaat doen. Dan heb ik heel snel zo’n gamepad in huis!

  Beantwoorden Quote

 5. door Alexander

  @Rogeroz: Inderdaad dat leek mij dus ook… dus het succes van dit soort accessoirese ligt dus in handen van de gamemakers.

  Beantwoorden Quote

 6. door Rogeroz

  Origineel geplaatst door Alexander
  @Rogeroz: Inderdaad dat leek mij dus ook… dus het succes van dit soort accessoirese ligt dus in handen van de game makers.

  Ja, grotendeels wel. Nu hebben gameontwikkelaars de keuze of zij het willen ondersteunen of niet, ik weet ook niet of het duur is om games aan te passen aan zo’n gamepad, denk dat dat wel meevalt. Wel denk ik dat Apple zelf zo’n ding moet ontwerpen, want dan kunnen zij min of meer ontwikkelaars ‘verplichten’ om hun games compatibel te maken met hun gamepads, omdat ze het anders simpelweg niet toelaten in de App Store..
  Er gaan ook al geruchten dat Apple met iets dergelijks bezig is, dus even afwachten hoe dat afloopt!

  Beantwoorden Quote

 7. door Rick de Graaff

  Speel gewoon games op een console en bel met je foon ;)

  Beantwoorden Quote

 8. door Rogeroz

  Origineel geplaatst door Rick de Graaff
  Speel gewoon games op een console en bel met je foon

  Zo zou het moeten zijn ja, maar dat kun je in deze tijd echt niet meer zeggen. Ik moet zelf ook zeggen dat ik sneller me Iphone pak om te gamen dan dat ik mijn console aanzet :P klinkt gek, maar je pakt het makkelijker en legt het makkelijk en snel weer weg.

  Tegenwoordig is iedereen altijd zo lovend over wat ze allemaal wel niet met hun nieuwe smartphone kunnen en als laatste voegen ze eraan toe: oja, je kunt er ook nog mee bellen!

  Beantwoorden Quote

 9. door Alexander

  Origineel geplaatst door Rick de Graaff
  Speel gewoon games op een console en bel met je foon

  Ik kreeg me console niet mee naar de badkamer gesleept toen ik number 2 moest doen…

  Beantwoorden Quote

 10. door Jan

  Hier is een lijst met compatible games

  Beantwoorden Quote

 11. door Rogeroz

  Origineel geplaatst door Jan
  Hier is een lijst met compatible games

  Voor mij geen van allen waardig om zo’n ding aan te schaffen. Ik wacht wel tot de echte HD games en shooters zo’n ding ondersteunen :)

  Beantwoorden Quote

 12. door Jasper

  Tijd dat Apple een api voor dit spul uitbrengt?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.