Blogsy blogapp voor iPad eindelijk geschikt voor Tumblr

· Gonny van der Zwaag

blogsy iphone icoonDe app Blogsy heeft de afgelopen maanden een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Van een app met een onoverzichtelijke interface is Blogsy uitgegroeid tot een handig hulpmiddel voor mensen die onderweg hun weblog willen bijwerken. Blogsy ondersteunt WordPress, Blogger, Posterous, TypePad, Movable Type en nog een reeks andere blogapps. De belangrijkste blogdienst die tot nu toe in het rijtje ontbrak was Tumblr. In de Blogsy Dragon-update die nu is verschenen zijn maar liefst 19 grote verbeteringen doorgevoerd, zoals in onderstaand filmpje is te zien.

Bij de verbeteringen vinden we ondersteuning voor Vimeo, het retinascherm, drag-and-drop invoegen van allerlei bestanden en… eindelijk ook ondersteuning voor Tumblr!

blogsy interfaceBlogsy kan alle berichtformaten van Tumblr aan, ongeacht of het een foto, video, tekst of audiobericht is. Je kunt lokale drafts maken, die je later publiceert. Ook kun je online berichten en pagina’s later bewerken of eventueel wissen. Blogsy probeert voor alle ondersteunde diensten zoveel mogelijk te bieden, dus het kan zijn dat een gespecialiseerde app meer functies biedt. Toch krijg je voor €3,99 behoorlijk wat waar voor je geld, zeker als je meerdere blogdiensten gebruikt en daarnaast ook gebruik maakt van Flickr, YouTube en Picasa. Voor de iPad is er eigenlijk niets beters te krijgen. Het is zelfs mogelijk om via e-mail een rich text-bericht te maken met foto’s, video’s en linkjes die je vervolgens als blogbericht publiceert.

Downloaden: Blogsy (€3,99)

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 sprak Gonny op SxSW over de gevaren van wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!