Bit Timer: fraai ontworpen sporttimer voor de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Bit TimerHet lijkt wel alsof iedere iPhone-ontwikkelaar op zoek is naar een uniek app-ontwerp sinds Clear in de App Store is verschenen. Ook Bit Timer ziet er namelijk op zijn eigen manier bijzonder uit: deze timer met gekleurde velden vertelt je aan de hand van verschillende geluiden wanneer er een bepaalde tijd is gepaseerd. Hierdoor kun je de app bijvoorbeeld tijdens het sporten gebruiken om een eigen programma te verzinnen.

Je kunt Bit Timer zo instellen dat de app hele sportprogramma’s bijhoudt, waarbij je opwarmt, afkoelt en tussendoor verschillende intense sportmomenten van een aantal minuten hebt. Door ieder onderdeel zijn eigen unieke geluid te geven kun je ze van elkaar onderscheiden, zonder dat je het iPhone-scherm hoeft te bekijken. Je kunt ook muziek aanzetten tijdens een lopende timer: je afgespeelde nummer wordt verzacht tijdens een waarschuwingsgeluid van de timer. De app biedt instelbare intervallen van 5 seconden tot 2 minuten met rustperioden van 0 seconden tot 2 minuten. Er zijn 40 repeterende timers mogelijk.

De mogelijkheden van Bit Timer zijn misschien een overbodige luxe als je al een app zoals Runkeeper gebruikt om je sportsessies bij te redigeren. Doe je dit niet, dan is de app een fraai ontworpen alternatief zonder echt loze functies.

Downloaden: Bit Timer (€0,79)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.