Birdhouse Twitter-kladblok krijgt update: ‘It just works’

· Gonny van der Zwaag

birdhouse icoonBirdhouse is een wat curieuze Twitter-app waar we in 2009 voor het eerst aandacht aan besteedden. De update wekte onze aandacht, omdat er weinig meer te lezen is dan: ‘It just works’. De app bleek na iOS 5 niet meer goed te werken en daar is nu een oplossing voor gevonden, waarbij meteen een hoop bugs zijn opgelost. Toch haalde de app een gemiddelde waardering van 4 sterren, ondanks recente klachten van gebruikers dat de app dood is en weinig nieuwe functies krijgt. Nog steeds geen ondersteuning voor de iPad of voor landschapsweergave, geen URL-verkorter…

Birdhouse is niet zomaar een Twitter-app, zoals er tientallen in de App Store te vinden zijn. Birdhouse is bedoeld als een notitieblok voor Twitter, waarmee je conceptberichten kunt intikken die je pas later publiceert. Heb je al een app als Tweetbot of de officiële Twitter-app, dan heb je geen Birdhouse nodig, want je kunt dan al berichten intikken en daarna als ‘draft’ bewaren tot het moment dat je ze wereldkundig wilt maken. Bij het installeren van de update moet je opnieuw je accountgegevens invoeren.

Een beter en goedkoper alternatief is de onlangs besproken app Drafts (€0,79) – een recent bijgewerkte app waarmee je allerlei conceptteksten kunt schrijven. Niet alleen voor Twitter, maar ook voor e-mailberichten, todolijstjes, gedichten of iets anders. Die heeft een minder mooi icoontje, maar meer functies.

Downloaden: Birdhouse (€1,59)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.