Bestandsbeheer op de iPad met applicatie Phone Drive

·

Phone Drive beschikbaar voor iPad logoDe applicatie Phone Drive maakte al langer een soort USB flash drive van de iPhone of iPod touch. Sinds de laatste update is de applicatie echter universeel geworden en dus ook geschikt voor de iPad. Phone Drive maakt van Apple’s tablet een soort harde schijf waarop je draadloos bestanden kan uitwisselen. De app heeft een ingebouwde webbrowser, muziekfunctie en tekstverwerker om er documenten mee te openen en te downloaden.

Nu Phone Drive een universele applicatie is, kun je draadloos via Bluetooth bestanden uitwisselen tussen de iPhone en iPad. Die bestanden moeten echter wel opgeslagen of benaderbaar zijn vanuit de applicatie. Ook kun je, desgewenst zonder tussenkomst van iTunes en de kabel van de iPad, draadloos bestanden ontvangen die vanuit de browser op de pc of Mac worden gestuurd. De applicatie laat een internetadres zien waar vanuit je bestanden kan sturen op de pc. Benader dat adres en het is mogelijk om bestanden draadloos naar de iPad te sturen.

Phone Drive voor iPad mappen bewerken

Phone Drive doet op papier hetzelfde als Dropbox. De onderscheidende factor schuilt in de ingebouwde bestandsondersteuning die Phone Drive biedt. Zo kunnen ZIP-bestanden worden ingepakt en uitgepakt binnen de app. De browser die is ingebouwd, heeft een bijgeleverde downloadmanager waarmee je bestanden meteen binnen kan halen. Vervolgens kun die ook weer doorsturen naar de iPhone of de pc, bijvoorbeeld. Verder kan de app PDF’jes, iWorks-bestanden, HTML-bestanden en Microsoft Office-bestanden uitlezen. MP3’s die via Phone Drive worden uitgewisseld, kunnen worden afgespeeld als een playlist. Naast een voice recorder en het opsturen van foto’s en video’s, kun je daarnaast elk bestand opgeven als bijlage in een e-mail. Met name de laatste functie kan in specifieke gevallen erg handig zijn.

Phone Drive voor iPad extra opties

In de App Store staat overigens te lezen dat Phone Drive tijdelijk 50 procent goedkoper is en dat 1,59 euro een tijdelijke prijs is. Dat is echter niet waar – de applicatie is nooit duurder geweest. Sterker nog: de applicatie is enkel goedkoper geweest! Het kan natuurlijk wel dat het prijsbeleid na de universele ondersteuning verandert.

Downloaden: Phone Drive (+File Sharing) (€1,59)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

9 reacties

 1. door Mark

  Deze was enige tijd geleden ook een dag gratis aangeboden

  Beantwoorden Quote

 2. door MyGadgetStore.nl

  Hmm nice

  Beantwoorden Quote

 3. door Joost

  Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar iFiles. Ideaal met dropbox o.i.d.

  Beantwoorden Quote

 4. door Frank

  Er is voor mij één minpunt. In de handleiding is duidelijk aangegeven dat de fontgrootte via het zogenoemde pinchen kan worden aangepast. Dit werkt bij mij niet. Als slechtziende was dit een sterk argument om de app aan te schaffen.

  Beantwoorden Quote

 5. door Gijs

  Hmm..
  via die FTP verbinding kun je vanaf je pc heel wat meer zien dan alleen de folders binnen de applicatie… je kunt het volledige bestandssysteem van de iphone/ipad benaderen. Zal dat een foutje zijn ;-)

  Beantwoorden Quote

 6. door Bassie

  Voor dit soort werkzaamheden gebruik ik FileBrowser voor de iPad, ideaal!
  http://itunes.apple.com/nl/app/filebrowser-access-files-on/id364738545?mt=8

  Beantwoorden Quote

 7. door Rob Sun

  Ik ben er blij mee, lekker makkelijk je data versturen.
  Thanks

  Beantwoorden Quote

 8. door Frank

  Ik vroeg me af, is de Bluetooth functie volledig off-line te gebruiken? Laatst zat ik ergens met mijn iPhone en iPad, en had niet de beschikking tot wifi, maar kreeg een mailtje binnen op mijn iPhone met een document, en wilde die graag op mijn iPad bewerken, maar geen van mijn documenten apps ondersteunde de functie om dus zonder tussenkomst van internet een bestand door te sturen naar mijn off-line iPad. Weet iemand een hier een goede app voor, of werkt deze daar goed voor?

  Beantwoorden Quote

 9. door Rob

  Op dit moment kost de App (tijdelijk) 0,79 euro.
  Ik ben benieuwd of ik via Bluetooth bestanden kan uitwisselen met mijn Android telefoon.
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.